Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ВО ИНТЕРВЈУ ЗА ФАКТОР

Захариева: На Бугарија не ѝ одговара името северна Македонија, тоа за нас е Пиринска Македонија

Ај сега добрососедство, шо има тие во спорот за името да се мешаат освен да прават додатни компликации за да се одолговлекува, пошо сеа јунанистанците ќе немаат повод да бранат ништо...тоа е таа балканска фашизоидна политика према Македонија.
Наспроти, Бугариja дава можност на РМ да рече - еве тоа име не прифатливо за БГ, даjте да бараме друго. Тоа се вика извлекуване от тоа што ви туркат грците.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Чекај малку сега. Во филмот станува збор за една друга „Бугарија“. Фашистичка, хитлеровска... Нема тоа врска со денешната, „демократска“, „почитувач на национални права“... Да не си ја има некој мувата на капата? Ако си ја има... сам си е виновен. Не е решението во пикање на работите под тепих.
Провокација е ако е тоа на филмот невистинито, ако некои работи се неточни, а со тоа се прави штета на некого или некои... Ама ако некој ги испратил Евреите во Треблинка... нема да ги вратиме назад ако молчиме за тоа.
Факт е дека Бугариja реагира на филмот. А тоа што при официална посета се емитува по државната национална ТВ , тоа се вика провокациja. Па дури и во интерву за македонски медиум Захариева отбележа,дека е имало ваква провокациja.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Наспроти, Бугариja дава можност на РМ да рече - еве тоа име не прифатливо за БГ, даjте да бараме друго. Тоа се вика извлекуване от тоа што ви туркат грците.
Тоа се вика бугаристанска работа, најтрагично е што ваквите изјави, несоодветно однесување, одат на штета на домаќинот кој го потпиша договорот и ја прими бугаристанската делегација со највисоки почести.
Требаше по едно двд од Трето полувреме со посвета да им врачи.
Изглеа Балканските кланови сакаат да задржат статус кво тука.
Да си штабски штакор разбирам, бугаристанец на тема историја, и така и така, ама бугаристанец на тема за дневнополитички збиднувања во МКД...не баш.[DOUBLEPOST=1501783254][/DOUBLEPOST]
од друга страна, без силно обезбедување ? без полиција ? без бугари и други немакедонци :toe:
Играше одбојка или не, не кажа?

Зеде било какво учество во турнирот?

Прашав, ама не ми одговори, ете пак сеа...

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Законот за албански на Влада без двојазичните банкноти и амблеми -
дали ќе ги има ќе пресече Венецијанска комисија

ова е од 24 Вести, на кои вие му верувате, а истово го кажуваше и Курир пред 3-4 месеци.
Значи Курир бил у право.

- двојазични банкноти
- двојазични амблеми

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Факт е дека Бугариja реагира на филмот. А тоа што при официална посета се емитува по државната национална ТВ , тоа се вика провокациja. Па дури и во интерву за македонски медиум Захариева отбележа,дека е имало ваква провокациja.
Znachi "pochelo je pochelo"...Sega Makedonija treba na jajca da gazi i da vnimava da ne gi provocira ili navredi blagonadezhnite.
Sega se' ke vi prechi i za se' ke naogjate rachki , demek Makedonija ne go poshtuva toj posran dogovor na dobrososedstvo. Ama od blagonadezhni drugo i ne mozhe da se ochekuva. Se znaeme megju sebe mnogu dobro.

Член од
17 декември 2012
Мислења
273
Поени од реакции
185
Не се прави луд со сила.Секоја година ЕК Бугарија ја опоменува за непочитување на малцинските права.Само вие и грците немате малцинства едини земји во свет.На попис има ли графа за македонец?Фашисти едни.
Бугарската делегација беше примена со највисоки почести во МКД, без ниту еден единствен инцидент, покрај тоа иако не признале под уставно име, дилетантски беше одбегнувано да биде споменато, иако можеше тао да го изведат на посуптилен начин, као провокација, договорот беше потпишан со НАШИ одстапки, во име на добрососедство и развој на регионот во рамките на Евроатлансткиот систем, покрај фактот што се противуставно се откажавме од МКД малцинство кое не постои таму, бугарската министерка за надворешни работи директно се вмешува во МКД-јунанистанскиот спор за името преку фрлање изјави дека за нив Север МКД е неприфатливо, и сеа после сево ова каде погрешивме ние?

Јас лично го поддржувам договорот покрај се, но мислам треба да се има во предвид од оние кои имаат влијание дека навистина се води фашизоидна политика кон МКД.

Ако овие луѓе се т.н Македонски синдром, тогаш секој коментар е излишен...
Некоj да му прати на овоj Сингартиjски бугарски или македонски речник, да види како се пише и зборува "реципроцитет".

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
од друга страна, без силно обезбедување ? без полиција ? без бугари и други немакедонци :toe:
Од трета страна, без шупаци за кои празникот е партиски, вморонски.
Нека им ги плати сега автобусите од парите од Белизе, ако е толкав патриот паторот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.682
Поени од реакции
37.666
Од трета страна, без шупаци за кои празникот е партиски, вморонски.
Нека им ги плати сега автобусите од парите од Белизе, ако е толкав патриот паторот.
...не се сеќавам, а ме мрзи да одам наназад во темава, дали Ти беше што искоментира и постира демек боксеро имал околу него 30 телохранители и обезбедување? а? и демек зошто му е? или не беше ти :D
ами, ск кажувај, зш толку обезбедување на чуџ празник а? (така велиш ти) на ТВ шо гледав како коментира народ (двајца без тројца) на пет души народ имаше двајца со флуоросцентни елечиња? а? :sakasuste:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Разликите меѓу Македонскиот и Бугарскиот, не се жаргонски.
http://www.makedonski.info/show/жаргон/м

Подобро за тебе да не коментираш од лингвистички аспект... Не дека подобро ти оди со другите. ;)

Почнавте да излегувате од под камењата, а? :cautious:
Можеби јас не сум пишал доволно,може и ти не си ме сватил како што треба.Јас сакав да напомнам дека кога зборувам со моите колеги од Блгарија,јас си зборувам македонски,а тие на блгарски и меѓу себе добро се разбираме.Само што ним им е многу интересен говорот од скопското подрачје,дијалект или жаргон,така пишав.А не дека се разликуваме во тоа,туку само ми напомнаа колку е прочистен и течен нашиот јазик или западноблгарскиот дијалект,односно скопскиот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.682
Поени од реакции
37.666
Играше одбојка или не, не кажа?
Зеде било какво учество во турнирот?
Прашав, ама не ми одговори, ете пак сеа...
...пиша ЛП ? ...НЕ! :neetaka:
така да судијата досудува дека @bijons е невина, а @Klin се прогласува за крив со покривање на сите трошоците на @bijons како и морална сатисфакција ! :misticen:
се извинувам за :oftopik: , нема пак да се случи !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom