Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
А на што се сведе СДСМ, поранешна СКМ-ПДП или изворната КПМ? На Заев, на Шекеринска, на Шилегов, на Богоевски револуционерот?
И замисли тие исти ликови што ги спомна го избришаа подот со грујо, си сакал да признаеш или не. И како што гледаш поради тие исти ликови дпмне е во опозиција.

Член од
14 октомври 2015
Мислења
43
Поени од реакции
24
Латиноски е преголем патриот и крстоносец за да го извади јазикот од газот на семоќните му лидери во штабот и да ги напрегни вијугите.
Еве да се коригирам. Им пишав на Општина Бутел и ми вратија дека: Во урбанистичкиот план на горенаведената локација нема предвидено верски објект (џамија), ниту пак општина Бутел ќе дозволи да се гради спротивно од предвиденото во Урбанистичкиот план. Општината и одговорните лица во рамките на своите надлежности превземаат мерки доколку се отпочне со изградба на бесправен објект кој не е предвиден со Деталниот урбанистички план.

Неофицијално од муабети кои кружат наводно Латиновски им кажал на „инвеститорите“ дека не им дава дозвола, ама да си ја изградат џамијата и нема да им ја сруши.

Што и да е вистината не е битно, вчера на 2ри август со багер се извадени пола бекатонки од паркингот и е започнато да се копа. Колку што ми кажаа викнале полиција, полицијата дошле и сите се разотиделе, ама денеска се продолжува со работа. Така да фајде нема.

Земјиштето е државно. Прашањето ми е како на некој му текнало и почнал да си гради објект без дозвола и не се презема ништо околу тоа. Ниту пак медиумите не дигаат некоја голема прашина. Башка кога ќе се изгради кој ќе се осмели да ја сруши. Ако не се спречи сега додека може после нема шанси. Бидејќи се работи за верски објект па ќе се кренат други тензии ако се руши веќе изградена џамија.

Ајде некој паметен нека пише што се можеме како граѓани да направиме. Каде да пријавиме?? Сега за сега сите посебно си пријавуват кој каде ќе стигне. Ама доколку има потреба може да се групираме и во поголема група.

Attachments

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.017
А извини, ќе трпите сеа малце ремет на сметка на вашиот платен патриотизам.
Ќе трпиме или ќе трпите? За другите незнам ама јас од декември па наваму немам напишано ништо патриотско платено или муфте. Толку очигледна беше работата што ете и јас со средно можев да ја предвидам. Незнам како вас вака факултетски образовани ви промакна. И всушност што ти пречи повеќе? Постапките на СДСМ или ќутењето на ВМРО? Кој ти е проблемот всушност? Тоа не ми е јасно кај тебе.

M

macgowan

Гостин
ВМРО-ДПМНЕ: Антинародната и марионетска влада на СДС потпиша штетен договор со Република Бугарија

...рече една од најбогатите `народни` политички партии на северната полутопка, со предзнак ВМРО, чиј директор на МРТВ деновиве го пушташе трето полувреме. Оти за Македонија се работи, за идентитето. До кога стоко, до кога...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.017
И замисли тие исти ликови што ги спомна го избришаа подот со грујо, си сакал да признаеш или не. И како што гледаш поради тие исти ликови дпмне е во опозиција.
Ај да не ти кршам филм. Супер. Терајте сега власт сте.[DOUBLEPOST=1501752349][/DOUBLEPOST]
ВМРО-ДПМНЕ: Антинародната и марионетска влада на СДС потпиша штетен договор со Република Бугарија

...рече една од најбогатите `народни` политички партии на северната полутопка, со предзнак ВМРО, чиј директор на МРТВ деновиве го пушташе трето полувреме. Оти за Македонија се работи, за идентитето. До кога стоко, до кога...
Можеш да ми извадиш податок за финансиската моќ на Конзервативната партија во В. Британија онака колку да направиме споредба.
И стварно безобразни. Со кој ум го емитуваја тој филм кога знаат дека со тоа ќе ги наљутат Бугарите. Или Републиката во пламен. Не помислија на Турците? Арно шти не го емитуваја и Црно Семе. Грција војна ке ни објавеше:facepalm:.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
Граѓаните нема да поднесуваат годишна даночна пријава
УЈП ќе има обврска да ги собере сите податоци за остварените приходи на физичкото лице и во електронска форма да му ги достави на увид.

Над 300 илјади граѓани колку што се проценува дека годишно поднесуваат даночни пријави, во иднина нема да имаат обврска самите да ја носат пријавата на шалтерите во Управата за јавни приходи (УЈП).

Владата неодамна одлучи да го промени на начинот за пресметка на персоналецот и за поднесување на пријавите.

Според новите прописи, УЈП ќе има обврска да ги собере сите податоци за остварените приходи на физичкото лице и во електронска форма да му ги достави на увид за дополнение или исправка.

Секој граѓанин ќе има лозинка преку која ќе може да влезе во пријавата доставена од УЈП и да направи проверка на своите податоци.

Ако забележи дека во пријавата не се внесени некои од остварените приходи истите ќе може сам да ги додаде.

Новиот систем на поднесување годишна даночна пријави треба да почне да фунцкионира од следната година

Експертите сметаат дека на овој начин ќе се намали просторот за малверзации со даночните пријави и ќе се намалат турканиците на шалтерите на УЈП.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ај да не ти кршам филм. Супер. Терајте сега власт сте.[DOUBLEPOST=1501752349][/DOUBLEPOST]
Можеш да ми извадиш податок за финансиската моќ на Конзервативната партија во В. Британија онака колку да направиме споредба.
И стварно безобразни. Со кој ум го емитуваја тој филм кога знаат дека со тоа ќе ги наљутат Бугарите. Или Републиката во пламен. Не помислија на Турците? Арно шти не го емитуваја и Црно Семе. Грција војна ке ни објавеше:facepalm:.
Слабо ти оди хуморов, смешен си ама на друг начин, не знам како не сфаќаш. И не се мачи мене да ми реплицираш со ваков пост, како демек чекај ќе напишам нешто и ќе го заебам. Не нема да ме заебеш, глуп излегуваш само, јас за твое добро викам.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
@Scirea

Поентата ми беше дека со добра политика во поглед на економијата и помагање на домашните мали и средни претпријатија ќе видиш како Сдсм ќе добие кај гласачите...сите овие работи што ги спомна во право си ама сето тоа се регулира многу лесно доколку дел од парите што ги крадеа и трошеа за глупости Мијалков и Груевски ги пуштат во оптег на пазарот ,нормално доколку сакаат да го направат тоа...

Сдсм се што треба е само да ги санира штетите и да ги поправа работите што Дпмне направија пустош а тоа е многу лесно ако сакаат да ги средат бидејќи илјада глупости направија Дпмне и доволно е само да ги укинваат законите и да ги регулираат дел од нив како законот за пушење каде мене лично не ми одговара да се пуши ама на локалните угостители и тоа како му одговара.

Дпмне водеше најкатастрофална економска политика што дури ни земји како Уганда,Бурунди и Мадагаскар неможеа да помислат за такви глупости да трошат пари, а тоа не го разбираат сендвичите туку тие се закачени на државна цицка додека приватниците нека умираат.

Нека ги намалат само малце казните за сообраќајни прекршоци ќе видиш како ќе добијат кај граѓаните.

M

macgowan

Гостин
Владе, многу е жално нашето кабадајчарење по било која основа. Нема повеќе време за пукалење со било кој. Треба да стане јасно дека ерата на курчење на тиквари од типот на пастирот и фамилијата заврши. Ради баш тоа негово курчење(за курчење всушност треба да имаш со што) сме на ова дереџе. Доста со приказните.
Србија ја заборави.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Зошто заради нив? Мислиш... тие се нафатија да прифатат работи што претходно немаше кој да се нафати? Име, јазик, малцинства, црква... Ако е тоа да, оти на избори најголема доверба не добија.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Граѓаните нема да поднесуваат годишна даночна пријава
УЈП ќе има обврска да ги собере сите податоци за остварените приходи на физичкото лице и во електронска форма да му ги достави на увид.

Над 300 илјади граѓани колку што се проценува дека годишно поднесуваат даночни пријави, во иднина нема да имаат обврска самите да ја носат пријавата на шалтерите во Управата за јавни приходи (УЈП).

Владата неодамна одлучи да го промени на начинот за пресметка на персоналецот и за поднесување на пријавите.

Според новите прописи, УЈП ќе има обврска да ги собере сите податоци за остварените приходи на физичкото лице и во електронска форма да му ги достави на увид за дополнение или исправка.

Секој граѓанин ќе има лозинка преку која ќе може да влезе во пријавата доставена од УЈП и да направи проверка на своите податоци.

Ако забележи дека во пријавата не се внесени некои од остварените приходи истите ќе може сам да ги додаде.

Новиот систем на поднесување годишна даночна пријави треба да почне да фунцкионира од следната година

Експертите сметаат дека на овој начин ќе се намали просторот за малверзации со даночните пријави и ќе се намалат турканиците на шалтерите на УЈП.
Добро е ова, ама не мислам дека ќе се намалат малверзациите со ова. Ќе се избегнат турканиците и една обврска помалку на граѓаните.[DOUBLEPOST=1501754542][/DOUBLEPOST]
... чиј директор на МРТВ деновиве го пушташе трето полувреме. Оти за Македонија се работи, за идентитето. До кога стоко, до кога...
Не ми е јасно.. „Трето полувреме“ е грев да се пушта?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom