@Scirea
Поентата ми беше дека со добра политика во поглед на економијата и помагање на домашните мали и средни претпријатија ќе видиш како Сдсм ќе добие кај гласачите...сите овие работи што ги спомна во право си ама сето тоа се регулира многу лесно доколку дел од парите што ги крадеа и трошеа за глупости Мијалков и Груевски ги пуштат во оптег на пазарот ,нормално доколку сакаат да го направат тоа...
Сдсм се што треба е само да ги санира штетите и да ги поправа работите што Дпмне направија пустош а тоа е многу лесно ако сакаат да ги средат бидејќи илјада глупости направија Дпмне и доволно е само да ги укинваат законите и да ги регулираат дел од нив како законот за пушење каде мене лично не ми одговара да се пуши ама на локалните угостители и тоа како му одговара.
Дпмне водеше најкатастрофална економска политика што дури ни земји како Уганда,Бурунди и Мадагаскар неможеа да помислат за такви глупости да трошат пари, а тоа не го разбираат сендвичите туку тие се закачени на државна цицка додека приватниците нека умираат.
Нека ги намалат само малце казните за сообраќајни прекршоци ќе видиш како ќе добијат кај граѓаните.