Ми текна... Павле Трајанов мислам дека остана без работа. Еве му место, на местото на Шабан Салиу....па се до небитните Поповска и Павле Трајанов.
Ми текна... Павле Трајанов мислам дека остана без работа. Еве му место, на местото на Шабан Салиу....па се до небитните Поповска и Павле Трајанов.
И замисли тие исти ликови што ги спомна го избришаа подот со грујо, си сакал да признаеш или не. И како што гледаш поради тие исти ликови дпмне е во опозиција.А на што се сведе СДСМ, поранешна СКМ-ПДП или изворната КПМ? На Заев, на Шекеринска, на Шилегов, на Богоевски револуционерот?
А извини, ќе трпите сеа малце ремет на сметка на вашиот платен патриотизам.Па шо се буниш тогаш?
Шлапкај и викај супер.
Еве да се коригирам. Им пишав на Општина Бутел и ми вратија дека: Во урбанистичкиот план на горенаведената локација нема предвидено верски објект (џамија), ниту пак општина Бутел ќе дозволи да се гради спротивно од предвиденото во Урбанистичкиот план. Општината и одговорните лица во рамките на своите надлежности превземаат мерки доколку се отпочне со изградба на бесправен објект кој не е предвиден со Деталниот урбанистички план.Латиноски е преголем патриот и крстоносец за да го извади јазикот од газот на семоќните му лидери во штабот и да ги напрегни вијугите.
Ќе трпиме или ќе трпите? За другите незнам ама јас од декември па наваму немам напишано ништо патриотско платено или муфте. Толку очигледна беше работата што ете и јас со средно можев да ја предвидам. Незнам како вас вака факултетски образовани ви промакна. И всушност што ти пречи повеќе? Постапките на СДСМ или ќутењето на ВМРО? Кој ти е проблемот всушност? Тоа не ми е јасно кај тебе.А извини, ќе трпите сеа малце ремет на сметка на вашиот платен патриотизам.
Ај да не ти кршам филм. Супер. Терајте сега власт сте.[DOUBLEPOST=1501752349][/DOUBLEPOST]И замисли тие исти ликови што ги спомна го избришаа подот со грујо, си сакал да признаеш или не. И како што гледаш поради тие исти ликови дпмне е во опозиција.
Можеш да ми извадиш податок за финансиската моќ на Конзервативната партија во В. Британија онака колку да направиме споредба.ВМРО-ДПМНЕ: Антинародната и марионетска влада на СДС потпиша штетен договор со Република Бугарија
...рече една од најбогатите `народни` политички партии на северната полутопка, со предзнак ВМРО, чиј директор на МРТВ деновиве го пушташе трето полувреме. Оти за Македонија се работи, за идентитето. До кога стоко, до кога...
Немам јас ни партија ни властАј да не ти кршам филм. Супер. Терајте сега власт сте.
Слабо ти оди хуморов, смешен си ама на друг начин, не знам како не сфаќаш. И не се мачи мене да ми реплицираш со ваков пост, како демек чекај ќе напишам нешто и ќе го заебам. Не нема да ме заебеш, глуп излегуваш само, јас за твое добро викам.Ај да не ти кршам филм. Супер. Терајте сега власт сте.[DOUBLEPOST=1501752349][/DOUBLEPOST]
Можеш да ми извадиш податок за финансиската моќ на Конзервативната партија во В. Британија онака колку да направиме споредба.
И стварно безобразни. Со кој ум го емитуваја тој филм кога знаат дека со тоа ќе ги наљутат Бугарите. Или Републиката во пламен. Не помислија на Турците? Арно шти не го емитуваја и Црно Семе. Грција војна ке ни објавеше.
Владе, многу е жално нашето кабадајчарење по било која основа. Нема повеќе време за пукалење со било кој. Треба да стане јасно дека ерата на курчење на тиквари од типот на пастирот и фамилијата заврши. Ради баш тоа негово курчење(за курчење всушност треба да имаш со што) сме на ова дереџе. Доста со приказните.Ај да не ти кршам филм. Супер. Терајте сега власт сте.[DOUBLEPOST=1501752349][/DOUBLEPOST]
Можеш да ми извадиш податок за финансиската моќ на Конзервативната партија во В. Британија онака колку да направиме споредба.
И стварно безобразни. Со кој ум го емитуваја тој филм кога знаат дека со тоа ќе ги наљутат Бугарите. Или Републиката во пламен. Не помислија на Турците? Арно шти не го емитуваја и Црно Семе. Грција војна ке ни објавеше.
Зошто заради нив? Мислиш... тие се нафатија да прифатат работи што претходно немаше кој да се нафати? Име, јазик, малцинства, црква... Ако е тоа да, оти на избори најголема доверба не добија.И замисли тие исти ликови што ги спомна го избришаа подот со грујо, си сакал да признаеш или не. И како што гледаш поради тие исти ликови дпмне е во опозиција.
Немам ни јас.Немам јас ни партија ни власт
Добро е ова, ама не мислам дека ќе се намалат малверзациите со ова. Ќе се избегнат турканиците и една обврска помалку на граѓаните.[DOUBLEPOST=1501754542][/DOUBLEPOST]Граѓаните нема да поднесуваат годишна даночна пријава
УЈП ќе има обврска да ги собере сите податоци за остварените приходи на физичкото лице и во електронска форма да му ги достави на увид.
Над 300 илјади граѓани колку што се проценува дека годишно поднесуваат даночни пријави, во иднина нема да имаат обврска самите да ја носат пријавата на шалтерите во Управата за јавни приходи (УЈП).
Владата неодамна одлучи да го промени на начинот за пресметка на персоналецот и за поднесување на пријавите.
Според новите прописи, УЈП ќе има обврска да ги собере сите податоци за остварените приходи на физичкото лице и во електронска форма да му ги достави на увид за дополнение или исправка.
Секој граѓанин ќе има лозинка преку која ќе може да влезе во пријавата доставена од УЈП и да направи проверка на своите податоци.
Ако забележи дека во пријавата не се внесени некои од остварените приходи истите ќе може сам да ги додаде.
Новиот систем на поднесување годишна даночна пријави треба да почне да фунцкионира од следната година
Експертите сметаат дека на овој начин ќе се намали просторот за малверзации со даночните пријави и ќе се намалат турканиците на шалтерите на УЈП.
Не ми е јасно.. „Трето полувреме“ е грев да се пушта?... чиј директор на МРТВ деновиве го пушташе трето полувреме. Оти за Македонија се работи, за идентитето. До кога стоко, до кога...