Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.017
Не знам шо имаш против комунистите,гледам си го развеал знамето на Енвер.Многу си контрадикторен или си само ироничен прашање е сега?
Како да немам. Дека цел живот не лажеја, дека ни ја фабрикуваја историјата, хероите, нацијата? Сега или тие лажеја или нивните наследници лажат. Некој лажи. За знамето прати малце. Не е тоа на Енвер(иако така изгледа) туку е мој предлог за новото државно знаме кое би ги обединило двата државотворни народи без притоа да засега во идентитетот на било кој наш сосед па да речи им ја крадеме историјата како што тврдат Бугарите и Грците по се изгледа со право.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Талат збореше на албански, Заев не дојде на прославата на Илинден?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Тетка Мирка веке формира македонска бригада за бркане на фашистичкиот окупатор? Една реклама на ТВ ке перафразирам - Не е таа,кога е гладна за руска рубла.[DOUBLEPOST=1501674256][/DOUBLEPOST]
База за природни незгоди имаше во Ниш, помошт нешто...? Србиja, Русиja?
Благодарност, штом ви имам вас братја б'лгари да ни д'ржите г'рба, само небето е граница за нас сега.
Да живее независима и суверенна Република Македонија!
;)

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.342
Поени од реакции
34.962
Ti mnogu zobrvish no mnogu ne znaesh.

Prvo, jas ne sum izbegal Gruevski. Roden sum v'Amerika.
Vtoro, jas ne sum za SDSM ili za DPMNE. Ne mi e gajle za takava politika. Isto taka, vie so svoj mentalitat deka samo SDSM ili DPMNE mozhe da spasi Makedonija e budalsko. Isto kako DPMNE beshe polna so korupcija, taka SDSM kje bide. V'makedonija samo imate lojalnost do partija, a ne za zaednica ni za drzhava.
Можеби не живееш овде, ама подобро ги разбираш работите од повеќето овде.
Нема многу да ти го коментирам мислењето, на место е. Само да ти укажам дека мнозинството на форумов, и воопшто на социјалниве мрежи, се партиски навивачи и/или послушници. Џабе се обидуваш да разговараш. Ниту ќе се разбереш со нив, ниту ќе дочекаш нормален домаќински муабет од нив. Тие не се дојдени овде за нормален муабет, тие се овде за да ја плукаат противничката партија и да навиваат за својата партија. Не се многу загрижени ни за народот, ни за државата, ни за националните интереси. Поголемиот дел од нив всушност не ни знаат што е тоа национален интерес, како поим.
Тажно, но вистинито. :(

П.С. Пиши ми приватна порака ако ти треба помош да наместиш македонска подршка за тастатурата, 2 минути работа е.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

He once explained the dispute to US senators by asking how they would feel if Mexico changed its name to The Republic of Mexico and Texas, then started publishing historic maps implying ownership of the whole south-west US.

However, he has equal understanding for the Macedonians.

"When the Greeks say to them, 'Oh, you only came here in the 9th, 10th Century - you're not really from this region. You should call yourselves, at the most, New Macedonia,' well, to the people of The Former Yugoslav Republic of Macedonia, that's a problem. They don't consider themselves 'new'. They consider themselves indigenous as anyone."

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Вол(к)от - кајгана-агрегатор на гомната од вморонската сфера на интернетот. Малку твитер-шит, по некое меме, видео од пожар со назив "заев ја запали државава"...
Нели ти здосади бе, неписмен? Фати бе книга некоја, разбуричкај виуги малку, ако имаш нешто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom