Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Иако има шпекулации дека Лихт се договорил со Ница, сепак ако остане тоа ќе биде најмногу ради тоа што предходно во одредени моменти играл и како ЦБ за екипата.
ОК знам дека тоа крпење не иде во корист на тимот, али ако не купиме или позајмиме некој квалитетен централен бек, ондак петтиот дефанзивец ќе ни биде Лихтштајнер... и евентуално Ринкон ако Алегри изиграва Пеп на клупата :toe:
Лихтштајнер кога играл CB на тие пробни уопште не беше лош, затоа реков дека можеби ќе го емулира Турам (разликата во квалитет фала богуе огромна, турам за мене е најдобар дефанзивец).

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Juventus are ready to challenge Arsenal for the signature of William Carvalho, who has a €40m clause in his Sporting CP contract, according to Tuttosport.[DOUBLEPOST=1501340722][/DOUBLEPOST]

Претежок избор за број на Бернардески, 33, бројот на Маурицио Исла, потежок дури и од 10ката, се надевам дека ќе се избори со стресот и ќе покаже добри наступи. 33 - пати спомната Македонија у библијата, 33 години на Исус, 33 титули во Сериа А
Ај прочитај си пак што си пишал и најди си ја грешката. :neetaka:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Juventus have begun negotiations to sell Mario Lemina to Valencia for €20m [CdS]

The price could be reduced to help in negotiations for Joao Cancelo who Valencia value at €35m

OFFICIAL: Hasan Salihamidžić is the new sporting director of FC Bayern

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Па кој ги ебе бе, ако англичаните нудат повеќе нека го продадат таму, ти ебам тоа идиотите, последниве години, се изнадававме фудбалери за алва на тимови во кои имаме интерес, и секогаш земаат играч и бараат дупло за свој пизда им материна

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Patrik Schick is expected at Bogliasco today, as he prepares to start a personalised pre-season regime with Sampdoria.
Види богати,нели според Фереро океј беше Шик,ништо не му било,измислувале докториве на Јуве и тој кардиологот од Рим.За сега и они со пособен режим да му ја следат состојбата.
Имаше едно интервју на агентов каде објаснуваше како напорна била сезонава и дека 44 утакмици има играно Шик севкупно и му треба одмор.Може и до негде е во право али нити докториве на Јуве ни тој од Рим,не кажаа дека е сериозно,само дека имал одредени срцеви проблеми моментално и му треба одмор месец дена и после со додатни тестови да се утврди состојбата.

На крај или ќе остане во Сампдорија или ќе се сложат негде на крај на август пак да се договараат со Јуве,т.е Шик пак да иде на прегледи во Торино.Може и кај Интер да заврши ако се вмешаат,али тука пак ќе одлучува Шик.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Имаше едно интервју на агентов каде објаснуваше како напорна била сезонава и дека 44 утакмици има играно Шик севкупно и му треба одмор.
44? o_O На 14 беше само во прв тим од кои изигра само десет натпревари по 90 минути.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
44? o_O На 14 беше само во прв тим од кои изигра само десет натпревари по 90 минути.
“His season finished in Italy at the end of May, he had two days off and then he immediately got on a plane.

“He played in Belgium and in Norway, he travelled a lot. At the same time he was suffering with angina, then he went to the Under-21 European Championships and played three tough games.

“He played 44 matches over the season.
Ваљда ги брои и со репрезентацијата,врска неам еве ти го цело интервју линк.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
“His season finished in Italy at the end of May, he had two days off and then he immediately got on a plane.

“He played in Belgium and in Norway, he travelled a lot. At the same time he was suffering with angina, then he went to the Under-21 European Championships and played three tough games.

“He played 44 matches over the season.
Ваљда ги брои и со репрезентацијата,врска неам еве ти го цело интервју линк.
Ако ги брои и оние натпревари во кои има играно по 1-2 минути. :D

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788

Дајте му ја 10ката на детето не кршете клечки :)

Патем никој не го пофали Пинсољо нашиот трет голман за сезонава и се надевам од наредната дека ќе биде втор. Искина на пријателските пособено на пеналите. Наше дете е, од 10 год е во клубот, важеше за огромен талент но никогаш не доби шанса. Ги начука 27 во газот сега ама на пријателскиве секоја чест .... немам зборој

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
И Мароне да ти имал 27, не е во плановите на Алегри ќе го продаваат, греота не доби шанса кај никој ко што треба, и во центар играше и ко штопер ми се чини. Сме ги продале Ромања и Касата вкупно 14 и нешо милиона. Дај боже да имаа бај бек клаузула. Јувентус многу греши со младинците, освен Маркисио, ПДЧ, Џио, ајде барем Џио колку толку доби шанса, само џуџе во 3-5-2 малку заебано, ПДЧ труп, што значи само Маркисио во последниве 20 години добил поголема шанса и останал во тимот. Место пари да се даваат за факинг Ринкон, можеле на некое од децава да го стаа и гарант боље би се снашол. Барса си изгради систем невиден со младинците, и општо поголемите тимови, а ние на младинците ни шанса не им давамо, ама праемо профит на нив кој може да биде и мн поголем доколку им се даде шанса.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
И Мароне да ти имал 27, не е во плановите на Алегри ќе го продаваат, греота не доби шанса кај никој ко што треба, и во центар играше и ко штопер ми се чини. Сме ги продале Ромања и Касата вкупно 14 и нешо милиона. Дај боже да имаа бај бек клаузула. Јувентус многу греши со младинците, освен Маркисио, ПДЧ, Џио, ајде барем Џио колку толку доби шанса, само џуџе во 3-5-2 малку заебано, ПДЧ труп, што значи само Маркисио во последниве 20 години добил поголема шанса и останал во тимот. Место пари да се даваат за факинг Ринкон, можеле на некое од децава да го стаа и гарант боље би се снашол. Барса си изгради систем невиден со младинците, и општо поголемите тимови, а ние на младинците ни шанса не им давамо, ама праемо профит на нив кој може да биде и мн поголем доколку им се даде шанса.
Го дадовме Ромања ама зедовме млад надежен дефанзивец од Каљари и има бај бек клаузула.

Genoa are interested in Juventus midfielder Luca Marrone. (GdS)

Bouy & Siani's contracts with Juventus expire in 2018/2019. Ouasim is linked with a move to Leeds.

#Juventus reportedly resurrect their interest in #Barcelona and #Portugal midfielder Andre Gomes, #TS: The player's net wages of €4.6m doesn't bother #Juve. The salary is well within the club's economic parameters.

#GdS: #Juve's mercato is on stand-by mode because of #Dybala. If #FCB bid €140m+ & if he asks to leave, Juve will target #Kroos/#Verratti.

#Juve are reportedly not prepared to offer more than €15m for #Matuidi, not prepared to offer €40m for #NZonzi, offered €25m for ##EmreCan.

#TS list the variant that #Juve may employ for the 2017/18 season in comparison to the classic system

#GdS praising #Marchisio massively while also praising #Dybala & #AlexSandro

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Одбраната ни е турни ме да кинисам, катасторфална, ако ја споредиме со претходниве години.
А на некои не им чинеше ББЦ, не биле прејаки, како во времето кога сме освоиле ЛШ.

А и не ми се свиѓа цела ситуациа околу Дибала, не затоа што ќе си оди, туку што ќе си оди касно, нема да имаме замена за него.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Barcelona are planning to go after Coutinho/Dembele as a Neymar replacement. At the moment, they've show no interest in Dybala. #Sky[DOUBLEPOST=1501676628][/DOUBLEPOST]Juventus offered 20m for Keita but Lazio want 30m. Juventus also asked about Milinkovic Savic, but Lazio do not want to sell. #SkyItalia

For N'Zonzi, Juve believe 40m is too much, they are willing to go to a maximum of 30m. Matuidi talks on hold due to Neymar deal. #Sky

#FCB identify Ousmane Dembele as replacement for outbound Neymar this summer, Coutinho & Di Maria other main targets

Genoa are interested in Juventus midfielder Luca Marrone. (GdS)

Kajgana Shop

На врв Bottom