Фан Клуб: Јувентус

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Juventus are ready to challenge Arsenal for the signature of William Carvalho, who has a €40m clause in his Sporting CP contract, according to Tuttosport.[DOUBLEPOST=1501340722][/DOUBLEPOST]

Претежок избор за број на Бернардески, 33, бројот на Маурицио Исла, потежок дури и од 10ката, се надевам дека ќе се избори со стресот и ќе покаже добри наступи. 33 - пати спомната Македонија у библијата, 33 години на Исус, 33 титули во Сериа А

Последно уредено:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
утре во 22:00
да не е грешка некоја 22 часот? оти најчесто во 2 ноќеска се играа, али ајде ќе ти верувам, супер термин, поготово ако утре си на работа и неможеш во два после полноќ да ја гледаш :)

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Денеска Орсолини 5 гола за Аталанта на пријатлската

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Od sevkupni 18-0 protiv slepci u Sficarska 6ta liga hahahahahahaha numero uno

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788

Видете го Ринкон играње баскет, ја има згрешено професијата чоекот...[DOUBLEPOST=1501372425][/DOUBLEPOST]Juventus have valued winger Juan Cuadrado at £26.8m amid interest from Premier League club Arsenal. (Source: Daily Express)

Allegri "Cuadrado is an important player, both in terms of quality & quantity. He is a player who serves Juventus a lot."

GdS reports that an agreement has been reached between Raiola and Juventus over Moise Kean. Announcement next week.

Man Utd have have returned for Blaise Matuidi but #Juventus are ahead in negotiations. He prefers the Premier League. #MUFC

Chelsea are willing to break the world record for a defender to sign Alex Sandro from Juventus, according to reports. (Metro)

Juventus could offer €17m plus Mario Lemina for Joao Cancelo [CdS]

Everything you hear about Chelsea-Sandro agreement is just a RUMOURS. Nothing happened between Chelsea and Juventus until now.

Marcos Alonso: "He said he’d never go to Juventus, but you can never say that in football." #Bernardeschi

Juventus are still working for the return of Spinazzola during this summer, according to Sky.

Carlo Pinsoglio: "It was an honor to come back to Juventus & I'm happy to have the chance to play in a friendly game & hugging Gigi."

Juventus offered €20 mill for Keita reports @SkySport

Goretzka "me joining Bayern is b0llocks" (од Италијанец од Јувентуз, наводно од SKY било)

TS mentioning Rabiot in case PSG signs Neymar.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.706
Поени од реакции
88.724
Да видиме како ќе одигра Барези по десната страна :)

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Не е лош Де Шиљо си ја брка работата али не прави ни нешто посебно.За резерва е таман.Толку од ббц...Келини и Барза замени за Бенатија и Ругани ке бидат сезонава.Ке мора Ругани да искине сезонава иначе ништо не правиме.
Од ова што го гледам Лихт и Стураро треба да напуштат,а нема место ни за резерви за Ринкон и Лемина.Од нив може да соберат накај 40 милиони.Мора да донесат уште еден средина и десен бек за да бидеме со по топ 2 играчи на секоја позиција.Џан и Кансело се најдобри опции.Исто така Куардрадо е топ и не би го дал за Кеита.Напред сме одлични и единствено ако се среди ситуацијата со Шик да го донесат за бек ап али може и Кин да добие шанса некоја утакмица.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788

Не е лош Де Шиљо си ја брка работата али не прави ни нешто посебно.За резерва е таман.Толку од ббц...Келини и Барза замени за Бенатија и Ругани ке бидат сезонава.Ке мора Ругани да искине сезонава иначе ништо не правиме.
Од ова што го гледам Лихт и Стураро треба да напуштат,а нема место ни за резерви за Ринкон и Лемина.Од нив може да соберат накај 40 милиони.Мора да донесат уште еден средина и десен бек за да бидеме со по топ 2 играчи на секоја позиција.Џан и Кансело се најдобри опции.Исто така Куардрадо е топ и не би го дал за Кеита.Напред сме одлични и единствено ако се среди ситуацијата со Шик да го донесат за бек ап али може и Кин да добие шанса некоја утакмица.
МДШ не е лош назад уопште, напред е хендикепот..

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.706
Поени од реакции
88.724
Тоа сакав да пишам, Де Шиљо синоќа воопшто не го видов на противничка половина, треба некој да му каже дека дозволено е да ја преминува линијата од средината на теренот, нема никој да го казни ради тоа.

Од другата страна пак Сандро рмбаше како црнец[DOUBLEPOST=1501490501][/DOUBLEPOST]Денес слави роденден вампирот наш :)

Последно уредено:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Алегри изјави дека нема теоретска шанса Сандро да си оди од клубот нити ова лето нити во блиска иднина :)[DOUBLEPOST=1501497888][/DOUBLEPOST]Маркизио пак одличен :D

Последно уредено:

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Де Шиљо е просек,не знам што гледа Алегри во него што притискаше да го земат.Предност е само што е млад и има некој простор за напредок,али млад беше и Де Чеље на времето од кој се надевавме дека ќе бидне нешто па си остана труп.
Да беше помлад Лихт и со операција на срце и со све би го играл пред Де Шиљо.Најлошо сценарио е да не купат добар десен бек и да цела сезона гураат со двајцава.
Десен бек и еден играч во средина мора да земат,можеби и еден централен пошто и Киелини и Бенатиа се склони на повреди,а Барза е веќе во години,ако ги стрефат повреди ко лани ќе биде весело.

Иначе вчера не играа ни минута Лемина и Ринкон,така да белким некој од нив ќе си иде,би го продал и Асамоа,али он е замена за Сандро лево,освен ако не купат и лев бек што е малце веројатно.
Иначе Манџукич ќе биде пак стартер сезонава макар играл и во средина со Пјанич :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.706
Поени од реакции
88.724
Иако има шпекулации дека Лихт се договорил со Ница, сепак ако остане тоа ќе биде најмногу ради тоа што предходно во одредени моменти играл и како ЦБ за екипата.
ОК знам дека тоа крпење не иде во корист на тимот, али ако не купиме или позајмиме некој квалитетен централен бек, ондак петтиот дефанзивец ќе ни биде Лихтштајнер... и евентуално Ринкон ако Алегри изиграва Пеп на клупата :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom