Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.363
Se ne e samo "SDSM" ili "DPMNE". Znam deka ti beshe teshko so Gurjo i gluposti i korupcija na DMPNE.

Isto taka, znam kako se rabota v'Makedonija. Plachete deka nema rabota...no pijete kafe cel den vo kafich ili lezhite na plazha i odmorite. Selanite ne sakaa da rabotaa na niviite ili farmate....kupite diplomi so pari od penzijata na dedo i baba, i posle sam se mislish: "Zoshto e Makedonija chudna zemja?" Ke ti kazham zoshto. Deka sakate se da bide dadeno na tebe...sakate se da bide lesno...sakate da bidete bogati so pari i stvari ah ne vo mozak i dushata...mislete deka nekoj SDSM ili DPMNE politichari ke te spasaat.
Наместо да дробиш и солиш памет, запрашај се како ниту во Америка не успеа да се еманципираш па звучиш како некој приучен земјоделец со 4. одделение. Катастрофа.

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Можеби им е од геополитички интерес на Грците Србија да влезе пред Македонија во НАТО, но ќе видиме колку ќе можат тоа да го реализираат и колку простор за маневар ќе им остане доколку вистински напреднат преговорите за името и се покаже вистинска волја од наша страна тој проблем конечно да се реши.

И Србите имаат планина за качување наречена Косово, далеку од розово им е.
Тука си абсолутно во право, теку тихо тоа да не го чуjе грците. Немам тука Мк клавиатура, оти сум на море, да си го печам газот , ама:
1. После НАТО и напреднуването со ЕУ, ке правите попис, зашто тоа е УСЛОВ. И тогаш ке излезнаат Сорбете, кои сегаш се Македони. Тие се 18%. Тие беве готови да искоче како заjци од секаде, ама вие го прекинаате пописот. Со гjупците, кои во ЕУ се со ексклузивни права и секакви други, Македонциве ке се сторе помало од 50% оти ке има и бугаришча (жолти татари со дрпнати очи и пр.) па нема да се очудам да се поjаве и Кумани. Тое е проблем, коj Груjу се мачи да го избегне со нацистка д'ржава и антика.
2. Историjата го доказа, дека од СЕКАДЕ дка ги потерае Бугарите, доjдое шиптери. Тоа векье мора да го формулираме, како универсум закон. Не знам, дали знаеш, шчо докторати написале Србите, теку да го обjасне името Гнилjане. Накраjот се обединиле околу некоj дедо Джиле, коj се сторил оснувач, баш по српското доходуванье. Е победие, нема векье гнило таму. Се стори Jiljan. Кога ке се вратам, да ти постам што мислиле баш Србете, баш за Косово, теку 2г. преди Руско-Турската. Затоа Рама рече да се благодарни, дека уште не го земале Ниш.

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Не шлапај глупости аман, полицијата прајт погрешни проценки од вакви тврдокорни ко тебе и затоа се тие стотиците џандари..

Предавнички договор? Го видов на брзина, врска немат со некакво предавство.
Кај мисли да живее Зоки понатака? Зоки тек се роди, чекај сеа до пубертет има време. Другото дете 11 години го растевме, рано е сега за тие муабети.
Не е предавник, и има и страм и страв и чест, што е сасвим нормално. Ние другите ги гледаме работите поинаку, твојата перцепција на случувањата е погрешна.
Ова со телохранителиве ти е слаб, низок обид да го оправдаш твојот вечен фараон и неговата потреба за екстра обезбедување, а знаеш од кого?
Не се тоа ни странски ни ванземски ни никакви сили. Грујче побара екстра обезбедување пошо добиват закани од СОПСТВЕНИТЕ, неговите до вчера - верни поданици.
Нив им жежит под нозе, пола се пријавувет за сведоци, пола барет амнестија од Господа, и останатите 2ца се верни до гроп.

То е реалноста бато. Договоров со Бугарија не е чекор напред, туку скок од 3 метри со оглед на катастрофалната ситуација во нашата бедна дипломатија. Последниве 5 години не сакаа ни кафе да се пијат со нас.. сваќаш?
Zaev e postaven od stranski sluzhbi i raboti po instrukcii na istite. I ovde zavrshuva prikaskata.

Член од
10 септември 2016
Мислења
49
Поени од реакции
58
Наместо да дробиш и солиш памет, запрашај се како ниту во Америка не успеа да се еманципираш па звучиш како некој приучен земјоделец со 4. одделение. Катастрофа.
Ne mozham da govoram vo Makedonski kako vas. Ne mozham da najdam zborvojte za moete mislenje. Roden sum v'Amerika. Izvini za toa.

Pa sho sakash da kazhish? Bez zemjodelci, nemash ni hrana ili energijata da sedish na vakvo forum. Se smeete so zemjodelci no mislish deka vashata rabota kako forum pisatel e neshto mnogu strashno? Se zabavuvash so zemjodelcite kako oni da se idioti, i se sekirash zoshto Makedonija nema rabota -- e, zoshto ne sakash da rabotasha na zemjata.

I ako imam 4 oddelnie ili ako imam 3 diplomi, ne e relevantno. Ova e forum kade lugje mozhe da govoraat za ideji. No vazhno e za vas kade shto nekoj zhivee ili kade e roden ili kolku skolo imale zavrshena. Ideja e ideja bilo kade e roden ili kade i da se slusha. Jas ne glasam na izborite v'Makedonija. Ne sakam da glasam za situacija v'Makedonija...no kako chovek so Makedonsko poteklo mozham da zboruvam za Makedonski raboti. Ne trebash da odgovorish ako ne sakash. Ne trebash da chitash shto pisham. Prajte shto sakate.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Deka moite prededovci se borea za Makedonija na Ilinden...deka Bugarite go frla dedomi na zatvor koga bulgarija ja okupirale Makedonija, i isto taka gi naprel kommunistite posle nekolku godini. Ako shto ne zhiveam v'Makedonija? Imam bratudchedi, tetki, i mnogu familja, i stoka. Jas zhiveam vo SAD, no sum Makedonec...i mojto identitet kako Makedonec e zaftena so istorijata i rabotata na Makedonija.
Убаво ви викаат луѓето.
Не пишувајте на форумов.

Остајте ги на раат да си раскажуваат со бугарските националисти вицови за Грујо Паторот. Стварно нема смисла и ти и овој Ѓорѓи и viktora и останата боранија од прости сељандури, чистачи на клозети и сендвичи, да ги вознемирувате вака овие префинети филозофи и експерти.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ne mozham da govoram vo Makedonski kako vas. Ne mozham da najdam zborvojte za moete mislenje. Roden sum v'Amerika. Izvini za toa.

Pa sho sakash da kazhish? Bez zemjodelci, nemash ni hrana ili energijata da sedish na vakvo forum. Se smeete so zemjodelci no mislish deka vashata rabota kako forum pisatel e neshto mnogu strashno? Se zabavuvash so zemjodelcite kako oni da se idioti, i se sekirash zoshto Makedonija nema rabota -- e, zoshto ne sakash da rabotasha na zemjata.

I ako imam 4 oddelnie ili ako imam 3 diplomi, ne e relevantno. Ova e forum kade lugje mozhe da govoraat za ideji. No vazhno e za vas kade shto nekoj zhivee ili kade e roden ili kolku skolo imale zavrshena. Ideja e ideja bilo kade e roden ili kade i da se slusha. Jas ne glasam na izborite v'Makedonija. Ne sakam da glasam za situacija v'Makedonija...no kako chovek so Makedonsko poteklo mozham da zboruvam za Makedonski raboti. Ne trebash da odgovorish ako ne sakash. Ne trebash da chitash shto pisham. Prajte shto sakate.
И што ти мислиш, колку објективно и реално јас можам тебе да те советувам за некои состојби во Арканзас или Оклахома?
Си дошол ли овде во животот воопшто?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ела живеј тука и ќе ти се одмили се од Фиром, тука пола држава молат за Бугарски пасоши и ти ќе ни продаваш тука ветер во магла за нешто што се случило пред 100 години?
Sto znachi toa Firom ne mi e jasno. Koga bi bil ljubezen da objasnish.
Odnapred blagodaren.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ne za shto sluchilo pred 100 godini. Deneska vo sveto -- vo UN i vo SAD -- veruvame vo samoopredeluvanje i ednakvost i pravdenost. Dogovor koj ne priznava Makedonskiot jazik i narod ne e dogovor za ednakvost ili pravednost.
Si gubish vreme i nervi da go objasnish svojot stav. So ovie snegulki, Shareni, SJW , progresivci nema normalen muabet.[DOUBLEPOST=1501603367][/DOUBLEPOST]
А Грујо као не беше?:))
Bilo je to u nekoj zemlji seljaka...Sega neli blesna Novo S'lnce na Svobodata, sega sme "partneri" so USA :pos: .Grohotom se smejem koga ke go slushnam ova PARTNERI so USA. :sekc:

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
49
Поени од реакции
58
Mozhesh...no ne i isto. Ti nemash galje i nemash interes za Arakanzas ili Oklahoma. I jas sum bil v'Makedonija pojke pati od shto sum bil vo Arkanzas ili Oklahoma. Sekoja druga godina patuvam za Makedoniaj, i nikogash ne sum bil vo Arkanzas ili Ohlahoma. Ich ne mi e galje za Oklahoma ili Arakanzas. Pisham i chitam za Makedonija i za Makedoncite...

Jas sakam do pomozham ako mozham za interesi na Makedoncite, bilo da se v'Makedonija, SAD, Evropa, Grcija ili Avstralija. Ne sum za SDSM ili za DPMNE. Jas ne mesham so takvi politika zoshto ne e moeto mesto. (Isto taka, moram da kazham deka tatkomi beshe kandidat za SDSM pred nekolku godini). No, pojke mi e galje shto stane vo Makedonija nego v'Amerika.

Za makedonci e vazhno deka zemja se vika Makedonija i deka Bugarija i Grcija priznava Makedonskiot jazik, ime i identitet. Bez toa Balkancite ne mozhe da ide pravo. Nema mir bez pravda.

Isto taka, e vazhno deka ima rabota v'Makedonija, deka rekite i planinate ne se polni so gjubre, deka vozduhot e chist za da dishe, deka pravniot sistem podednakvo se odensuva na site, deka korupcija e iskoreneta. Bez ovaa, Makedoncite ne mozhaat da ide napred. Nema mir bez pravda. Nema drzheva bez lugje.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom