Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Deka moite prededovci se borea za Makedonija na Ilinden...deka Bugarite go frla dedomi na zatvor koga bulgarija ja okupirale Makedonija, i isto taka gi naprel kommunistite posle nekolku godini. Ako shto ne zhiveam v'Makedonija? Imam bratudchedi, tetki, i mnogu familja, i stoka. Jas zhiveam vo SAD, no sum Makedonec...i mojto identitet kako Makedonec e zaftena so istorijata i rabotata na Makedonija.
Преку курот за што се бореле и како се бореле твоите дедовци. Ако сакаш да мудруваш за тоа што и како треба во Македонија, фино лепо врати се ваму, живеј 11 години под власта на исфрустрирани идиоти, трпи ги Бонева и Муковски и потоа соли памет. До тогаш, shut the fuck up.

Член од
10 септември 2016
Мислења
49
Поени од реакции
58
Преку курот за што се бореле и како се бореле твоите дедовци. Ако сакаш да мудруваш за тоа што и како треба во Македонија, фино лепо врати се ваму, живеј 11 години под власта на исфрустрирани идиоти, трпи ги Бонева и Муковски и потоа соли памет. До тогаш, shut the fuck up.
Se ne e samo "SDSM" ili "DPMNE". Znam deka ti beshe teshko so Gurjo i gluposti i korupcija na DMPNE.

Isto taka, znam kako se rabota v'Makedonija. Plachete deka nema rabota...no pijete kafe cel den vo kafich ili lezhite na plazha i odmorite. Selanite ne sakaa da rabotaa na niviite ili farmate....kupite diplomi so pari od penzijata na dedo i baba, i posle sam se mislish: "Zoshto e Makedonija chudna zemja?" Ke ti kazham zoshto. Deka sakate se da bide dadeno na tebe...sakate se da bide lesno...sakate da bidete bogati so pari i stvari ah ne vo mozak i dushata...mislete deka nekoj SDSM ili DPMNE politichari ke te spasaat.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Deka moite prededovci se borea za Makedonija na Ilinden...deka Bugarite go frla dedomi na zatvor koga bulgarija ja okupirale Makedonija, i isto taka gi naprel kommunistite posle nekolku godini. Ako shto ne zhiveam v'Makedonija? Imam bratudchedi, tetki, i mnogu familja, i stoka. Jas zhiveam vo SAD, no sum Makedonec...i mojto identitet kako Makedonec e zaftena so istorijata i rabotata na Makedonija.
Ела живеј тука и ќе ти се одмили се од Фиром, тука пола држава молат за Бугарски пасоши и ти ќе ни продаваш тука ветер во магла за нешто што се случило пред 100 години?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Se ne e samo "SDSM" ili "DPMNE". Znam deka ti beshe teshko so Gurjo i gluposti i korupcija na DMPNE.

Isto taka, znam kako se rabota v'Makedonija. Plachete deka nema rabota...no pijete kafe cel den vo kafich ili lezhite na plazha i odmorite. Selanite ne sakaa da rabotaa na niviite ili farmate....kupite diplomi so pari od penzijata na dedo i baba, i posle sam se mislish: "Zoshto e Makedonija chudna zemja?" Ke ti kazham zoshto. Deka sakate se da bide dadeno na tebe...sakate se da bide lesno...sakate da bidete bogati so pari i stvari ah ne vo mozak i dushata...mislete deka nekoj SDSM ili DPMNE politichari ke te spasaat.
Тркало, кој те праша било што? Ти избега од тука? Избега. Сега за кој кур јадеш говна? Живеј таму каде што си, чисти клозети и не гњави.

Член од
10 септември 2016
Мислења
49
Поени од реакции
58
Ела живеј тука и ќе ти се одмили се од Фиром, тука пола држава молат за Бугарски пасоши и ти ќе ни продаваш тука ветер во магла за нешто што се случило пред 100 години?
Ne za shto sluchilo pred 100 godini. Deneska vo sveto -- vo UN i vo SAD -- veruvame vo samoopredeluvanje i ednakvost i pravdenost. Dogovor koj ne priznava Makedonskiot jazik i narod ne e dogovor za ednakvost ili pravednost.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ne za shto sluchilo pred 100 godini. Deneska vo sveto -- vo UN i vo SAD -- veruvame vo samoopredeluvanje i ednakvost i pravdenost. Dogovor koj ne priznava Makedonskiot jazik i narod ne e dogovor za ednakvost ili pravednost.
Не знам како да ти кажам, никому овде не му е гајле во што ти веруваш.

Член од
10 септември 2016
Мислења
49
Поени од реакции
58
Тркало, кој те праша било што? Ти избега од тука? Избега. Сега за кој кур јадеш говна? Живеј таму каде што си, чисти клозети и не гњави.
Mene me sakash da bidam mirno vo SAD, no boresh za Makedonija da bide vo EU, edna organizacija koj veruva vo megjusebnata povrzanost na site drzhavi? Plus to, svoi drugari od Veles go dade Trump pretsedatelstvoto na mojata drzhava. So internet nema granicaa sega medju drzhevi. Ajde, dobredojtovte na 21-ot vek!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Mene me sakash da bidam mirno vo SAD, no boresh za Makedonija da bide vo EU, edna organizacija koj veruva vo megjusebnata povrzanost na site drzhavi? Plus to, svoi drugari od Veles go dade Trump pretsedatelstvoto na mojata drzhava. So internet nema granicaa sega medju drzhevi. Ajde, dobredojtovte na 21-ot vek!
:confused::confused::confused:

Од каде бе се појавуваат вакви ликови?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Коа зборев јас на времето да се затне дијаспората за "мислења" за политичките прилики во државава...ама немало да биде популарно за форумов.

Паторот со тие тројца дудуци пратеници од дијаспора партал не напраи, устав ни смени, е** мајката. Сега државава фала богу од него се отараса, ние од зомбијава не можеме.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.198
Поени од реакции
46.438
Портпаролот на Министерството Тони Ангеловски соопшти дека по наредба на министерот Оливер Спасовски, Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди извршил проверки за настанот.

Во саботата попладне активисти на партијата се обиделе да истакнат транспарент со натпис „Стоп на војните за профит“ за време на изложбата на опремата на армијата на САД на плоштадот во Скопје. Тие биле спречени од неколкумина полицајци што ги врзале со лисици, а потоа ги легитимирале.

„Утврдено е дека од страна на четворица полициски службеници врз четири лица неосновано била употребена физичка сила, а над тројца од нив без основа е употребено средство за присилба – врзување со лисици. Против полициските службеници кои што ги пречекориле службените овластувања и постапиле спротивно на член 83 и 85 од Законот за полиција ќе бидат преземени дисциплински мерки согласно Колективниот договор на МВР и ќе биде известено надлежното јавно обвинителство во Скопје“, рече Ангеловски.

линк

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom