- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Dali moze da kaze nekoj koja marka na kompresor e ovoj model:GMCC ASM135D23UFZ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dali moze da kaze nekoj koja marka na kompresor e ovoj model:GMCC ASM135D23UFZ
Гмцц е фабрика на компресори на компанија од повеќе производители на клима уреди во кои водечко место има тошиба за развој заедно со мидеа како главна компанија за производство
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Пошто сум лаик за овие работи за клими мора да прашам нешто....
Дали климата работи на принцип термостат т.е кога ќе се постигне температура внатре во самиот простор климата не троши струја? Или па цело време додека е вклучена преку далечинското троши?
Здраво ај ве молам ако може еден совет. Во план сум за земање на инвертер клима, битна ми е и за греење и за ладење. Просторијата каде што ке биде сместена е 30м2 салон, убаво би било ако може да олади барем уште една соба плус. Станот е ново изграден со пвц прозорци и добра излоација.
Ми кажаа дека од 5иполка нема да имам потреба со оглед на просторот, бидејки и 3иполка ке заврши солидна работа.
Се мислам помеѓу два модела:
Gree Amber GWH12YC-K6DNA1A
Daikin FTX35J3/RX35K
или некој ваш предлог од Vivax.
што ќе ми предложите
GMCC е слично со тошиба, со тоа што тошибите се бајаги слаби за греење.

Глупости...GMCC е слично со тошиба, со тоа што тошибите се бајаги слаби за греење.
[DOUBLEPOST=1501576900][/DOUBLEPOST]
Да, затоа природен заклучок е дека Мидеа и Вивакс се подобри клими од Тошиба...Mislam deka ako toshiba se slabi pri greenje neznaci i deka tie klimi sto gi koristat kompresorite GMCC treba ili se slabi pri greenje naprotiv tuka igra uloga i izmenuvacot i freonot kako i markata na uredot ima dosta marki sto gi koristat GMCC i se odlicni pri greenje

Глупости...[DOUBLEPOST=1501576900][/DOUBLEPOST]
Да, затоа природен заклучок е дека Мидеа и Вивакс се подобри клими од Тошиба...
Повеќе од пола напишани работи на дискусијава се тотални глупости.
Тошиба ако имаат некоја мака, е што се скапи.
Од лично искуство кажувам, повеќе грејни сезони (меѓу кои и историски ладнава прошла сезона), 3.5ка Тошиба без никаков проблем грееше просторија од ~36м2 со анекс кујна од ~6-7м2.
Но не е само моќноста на греењето, туку и минималната потрошувачка која знае да се симне под 150вати (да, 0.15 киловат) додека во исто време во истиот објект 2 комада Гри влечат ~900вати а Виваксот кај комшијата влече 1300вати за иста зададена собна температура од 25с. Тука е и тивкоста на внатрешната единица, и едноставната сигурност која ја оддава уредот.
Да, има и клими со поголема максимална моќност на големи минусни температури - моќност која доаѓа до израз можеби ~20тина дена во годината. Има и поевтини уреди, кои трошат прилично повеќе и после поголеми трошоци од доволно години, ќе испаднат поскапи од Тошибата.
Тошиба бриљира во заштеда, и квалитет.
Утре ако треба да купувам пак квалитетна клима, за мене единствена конкуренција на Тошиба би бил Мици (и евентуално Фуџитсу, ако некогаш некој ги донесе за нормални цени). Ако ми треба евтина клима, засега изборот е сеуште Гри, додека Мидеа (и нејзините преподавачи како Вивакс) не докажат дека се „опраени“, што од искуството на комшијава не е точно (освен за производство на вода и вадење на бавчата, „предност“ која на жалост е неупотреблива зимно време).