Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Епа нормално бе брат, Барса е на друг левел за разлика од Ливерпул во конкретниов случај, тоа не е ни тема на муабет, да додадеме дека и Кутињо е латино, плус Суарез му е таму, плус станува збор за Барса АМА Ливерпул нит сака нит има потреба да продава во овој преоден рок. Сигурно Вирџил и Наби да ги прашаш ќе тргнат пешки према Ливерпул ама Клоп добива шамари и ќе остане без трансфер целите.

Потполно се сложувам. Да сум јас Ливерпул и јас нема да продавам. Не верувам дека мутавиот Бартомеу ќе прави проблеми, ама во тој случај треба да одеби едноставно. Прати понуда, ако одбијат ценкај се до лимитот, ако повторно одбијат барај си нов играч.

Еве тврдам, сакаш јас и ти да се кладиме? :)
Уозбили се ти, јас ти тврдам дека ќе биде така затоа што Ливерпул јаде шамари од Сотон и Лајпциг и нема да смеат да го продадат Кутињо, да додадеме дека не ни сакаат, нит пак имаат финансиска потреба.

Поента ти е да се убедуваш, тоа е факт што би рекол Џони затоа што секогаш наоѓаш некој агол и се фаќаш за него ко слеп за стап. Јас ти кажувам дека да, не можам да влијаам никако на трансфер на Кутињо ама ти кажувам дека летово он не оди во Барса.

Јас знам што е клаузула, откупна клаузула, истата ја имаше и Суарез, сепак, Ливерпул не го продаде. Прочачкај на нет, мене искрено ме мрзи пошто ја знам целата приказна, сепак станува збор за Ливерпул, клуб за кој што навивам а не за некој трет тим од Уганда.

Еве, ти просто гугл пребарување АМА ти ни на ова нема да веруваш, пошто таков си, ко слеп за стап, ко Џони у афектна состојба.

"Luis Suarez is the top scorer in the English Premier League, which is arguably the top soccer league in the world," Henry is reported to have said. "He had a buyout clause of £40m. Arsenal, one of our prime rivals, offered £40m plus £1. What we've found … is that contracts don't seem to mean a lot in England – actually, in world football.

https://www.theguardian.com/sport/2014/mar/02/liverpool-john-henry-luis-suarez-clause

Интеврју за Гардиан, ама можеби и Хенри тука лаже, можеби бил некој негов двојник.[DOUBLEPOST=1501329920][/DOUBLEPOST]Ама ако загризеа Арсенал поштено.... :(
Јас сум се сфаќал како слеп за стап :)))
Викни некој образован нека ти ги објасни мислењава, па дојди пиши пак.

И јас мислам ќе остане, мислам ќе остане и Нејмар во Барса, како што мислам дека ќе го преплатиме Перишиќ оти цената ќе расте со одминување на трансфер периодот ама мислам, во ништо не сум сигурен.

Пак ќе ти речам, сигурен не можиш да си во ништо дури и директно да влијаеш на ситуацијата а не па 5 илјади км одалечен и сељачки кажано кур фактор во целата ситуација.
Ми тврдел бе, нека ти зависи егзистенција од тоа па да те видам тврди и изигравај џек, а не за пиво од биртија. Ако си толку сигурен, земај кредити вложи се на тоа, стани чоек и јас капа ќе ти симнам вака само изгледаш силен на збор и како дечињана, ај се кладиме, ај се кладиме.

Линкот од гардијан не ни сакам да ти го коментирам оти зошто не можеме да сме сигурни дали е точно. Тоа што си влегол во 3-та деценија од животот и веруваш во се што е напишано на интернет треба да е загрижувачки за тебе. Јас само ја знам дефиницијата за клаузула и како таква, нема виша сила што може да го спречи играчот за таа сума да го напушти клубот, ако сака.

Како можеш да тврдиш нешто кога немаш никакво ни директно ни индиректно влијание врз одлуката? Дај бе озбилите се кога прајме муабет, мислам веќе не сме деца. Од кај сум знаел јас дали не сакал да остане во Ливерпул - па и јас сум сигурен дека не го сака како што ти си сигурен дека нема да си оди и сега што прајме?! Пазарџиски муабети. Крај краева ако си толку убеден, стај ги парите на тоа, гледам расте коефициентот.
Ниту ми е поентата да се убедувам дали ќе оди или ќе остане ама ако Барселона е сериозна во своите намери да го доведе, можеш комотно да му ги спакуваш куферите... Ти имам кажано сто пати, мене ми е мерак да остани во Ливерпул и да му надува клубот цена преку медиумите. Таков просек од играч со една финта и желба за пласиран шут, без никаков импакт никогаш не бил олку надуван.

И не е алиби тоа на Џони, чиста вистина е. Ако тргнат шпанскиве гиганти, нема играч што не може да го привлечат. Може ние само да живееме во некој наш замислен свет дека некое мочано бразилче од некое село во Амазон го боли таквото за некој англиски клуб за кој до вчера не ни знаел дека постои.

ЕДИТ: Како бе така викаш одбил понуда за активирање клаузула? Знаеш што е клаузула, сериозно те прашувам. Ако Суарез имал клаузула таква, прво и прво ќе се грабеа за него уште десет клуба и второ, Хенри колкаво сака нека биде копиле, може да гледа само од страна за кого ќе потпиши играчот зошто во таков случај кур фактор ќе е во целата ситуација.
Ете го привлекоа Верати и го купија без проблем :icon_lol:

Џони имат појака прогноза, 3 месеци викат Санчез во ПСЖ

Јас сум се сфаќал како слеп за стап :)))
Викни некој образован нека ти ги објасни мислењава, па дојди пиши пак.

И јас мислам ќе остане, мислам ќе остане и Нејмар во Барса, како што мислам дека ќе го преплатиме Перишиќ оти цената ќе расте со одминување на трансфер периодот ама мислам, во ништо не сум сигурен.

Пак ќе ти речам, сигурен не можиш да си во ништо дури и директно да влијаеш на ситуацијата а не па 5 илјади км одалечен и сељачки кажано кур фактор во целата ситуација.
Ми тврдел бе, нека ти зависи егзистенција од тоа па да те видам тврди и изигравај џек, а не за пиво од биртија. Ако си толку сигурен, земај кредити вложи се на тоа, стани чоек и јас капа ќе ти симнам вака само изгледаш силен на збор и како дечињана, ај се кладиме, ај се кладиме.

Линкот од гардијан не ни сакам да ти го коментирам оти зошто не можеме да сме сигурни дали е точно. Тоа што си влегол во 3-та деценија од животот и веруваш во се што е напишано на интернет треба да е загрижувачки за тебе. Јас само ја знам дефиницијата за клаузула и како таква, нема виша сила што може да го спречи играчот за таа сума да го напушти клубот, ако сака.

Брат, со овие стелт муабети за образование и обид за навредување на интелегенција можеш само да ме заобиколиш, не си ми на ниво за таква дискусија :)

Да да, можеше да го прашаш нострадамус од форумов. Сигруно ќе ти кажеше што е сигурно во ситуацијата. :)
Брат, со овие стелт муабети за образование и обид за навредување на интелегенција можеш само да ме заобиколиш, не си ми на ниво за таква дискусија :)
Не се обидувам да те навредам, ти ја кажувам вистината ама ако мислиш така и тие полесно, потполно те подржувам.
Кога сме кај навреди, можеш да си го прочиташ и твоето мислење а јас по природа сум таков, враќам со иста мера.

Незнам од кај тоа дека Барселона се финансиски премоќни напротив немаат многу пари за трансфери поради огромните давачки што ги имаат за плати и слично.Они сакаат со 60 милиони трансфер буџет(плус продажба на играчи од клубот) да ги земat Верати,Кутињо.. Немаат пари а трансфер целите им беа скапи играчи со долги договори. Таква им е политиката на Барса мислеа ко со фабрегас тоаш ќе се догвоорат со играчот дирекнто без да знае клубот и после со притисоци од играчот кон клубот и од играчи од барса со изјави како бил добар играч требало да дојде ау. Али сеа налетаа на ПСЖ со Верати и се испозаебаа и самиот Верати после сфати колку е саат коа искочи ко попарен да се извинува којзнае што му рекле газдите. Исто и за Кутињо нема што да бара Кутињо потпишува долг договор без клаузула и сеа наеднаш ќе се жали сака да си оди? Ќе биде интересно ако отиде Нејмар и барса ако лапне 220 милиони ме интересира кој ќе го земат за тие пари дали пак ќе идат по Кутињо тогаш ја да сум ќе им барам 150 мил за Кутињо ако не и више. Мбапе исто не си оди или за некоја ненормална сума , Дембеле од Дортмунд може али и за него ќе треба преку 100 мил.

Иначе и Баерн сигурно беа заинтересирани на почетокот за Верати и Анчелоти го сакаше али 100% им кажале од ПСЖ дека нема шанси да си оди и не се глупи баерн што се откажаа и си го земаа Толисо.
Ќе земат над 200 милиони од заминувањето на Нејмар, ако тоа не е финансиска моќ за купување на играчи, не знам што е.

Да да, можеше да го прашаш нострадамус од форумов. Сигруно ќе ти кажеше што е сигурно во ситуацијата. :)
Освен во некоја трампа за Нејмар,Меси, Роналдо итн (и тоа тешко) Верати Господ не го купува од ПСЖ

Освен во некоја трампа за Нејмар,Меси, Роналдо итн (и тоа тешко) Верати Господ не го купува од ПСЖ
Со оглед на тоа Господ е газда на Интер и може да го купи сфетот, се знае каде ќе оди Верати.

Мартин Касерес од Саутемптон во Лацио но поради тоа што Лацио не може да купува нон-еу играчи го позајмија во Верона до јануари.

20429862_1617921131565683_5930952876963506593_n.jpg
Зошто Лацио не смее да купува нон-еу игрчаи до крај на година?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom