Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
Eve go be poleka lugje inace ovoa e taktika na Osmani coveko izgleda dosta razibra od fudbal ovie Trakai se katastrofa vo napad edino ako i ostaves prostor za igra togas se opasni

Od gotovo veresija neznam kako ke igrate bez dvajca

kako be 2 crveni za 5min lele

Темпирана жива бомба, еме оди (трча) ем експлодира (пенали, автоголови, киксеви, лизгање - минимум по еден на натпревар), и ти го уништува резултатот и целиот натпревар.
Ako nekoj imal somnevanje dosega, posle ovoj natprevar nema sansi uste da e vo zabluda :несвест:

Ова беше добра порака за клубот, ако сакаат посериозно да атакуваат кон групите треба силна одбрана и среден ред.

Настрана тоа што судијата не оштети, имаше чист пенал поради играње со рака при шут кон голот кој не го свирна судијата, па и непризнат гол кога голманот пола метро внатре во голот ја фати топката. Црвениот картон на Жуниор е дебилен, како само можеше да си дозволи да направи таков старт без потреба. На Цуцули можеше и да не му даде втор жолт, не беше опасен стартот и беше далеку од голот.

На реваншот верувам ќе ги добиеме.

Денеска одиграа типична игра како во првенството кога губеа бодови од Шкупи, Работнички и слични. Киксови без крај, на некој ќе му текне среде игра да иде клизач со отворена нога за директен црвен и ткн.
Ме загрижува фактот што не се менува играч кој е вон форма кога во клупа имаш подобар од него, како Теќа.
Овие ќе ги поминеме ама ова денешното не се простува

Ме загрижува фактот што не се менува играч кој е вон форма кога во клупа имаш подобар од него, како Теќа.
Ако е некоја утеха, следниот дуел бар Теќа ќе има шанса да игра како стартер и тогаш би требало да докаже дека е посигурна варијанта од Бејтулаи (веројатно Османи до сега не сакаше да ризикува оти Теќа е нов и не соигран со тимот) па за четвртото коло ќе може да биде стартер со Цуцули.

Според мене резултатот 2:1 не е толку страшен колку што ги изгубивте и Цуцули и Жуниор за следното коло, посебно за Жуниор е загуба оти Абдурахими е многу тапа и не е на ниво како што се очекува од него. Кога ќе се додаде и отсусвото на Вујчич тоа се 3 стандардни што ќе фалат на вториот дуел.

Искрено, не ја гледав утакмицата, освен еден дел од првото полувреме (вклучително голот на Шкендија).
Од тоа што го видов, Шкендија е поквалитетна екипа од овие.
2:1 е заебан резултат... Ти се чини едноставно да надоместиш, а може и да потонеш :)
Верувам дека Шкендија ќе помине понатаму.

Колку ни се слаби централните дефанзивци.

ЕГЗОН БЕЈТУЛАИ - против Хелсинки направи катастрофален потег за 0-1, само он може така, а за вчера сум без коментар, како само може така да реагира , едноставно такви грешки ни во општинските лиги не ги прават.
Се надевам дека конечно ќе седне на клупа а место него Теќја.

АРДИЈАН ЦУЦУЛИ - катастрофа... најпрвин ја изгуби топката а пази централен дефанзивец е и оди напред со топката мислиш Роналдо е, има жолт картон и стартува ризично.. И овој има искуство ама ете, ги остави соиграчите сами да се борат до крај.

На Жуниор му простувам оти одиграл маестрално на секој меч, се гледа дека сака да се бори и да се покаже. А после новиот договор игра многу добро зошто имаше пад кај него.

Стефан Вујчич готов е, во пролетниот дел ќе се врати..

Мислам дека имаме шанси да ги елимираме овие Тракаи, ќе се изгубат во нивата на Младонст. Треба да ги доминираме од почеток и да ги искористиме шансите.

За плеј оф не зборам зошто овие Тракаи мора да паднат!!!! Тек после ќе му ја мислиме али не ни се пишува добро ако останеме вака во плеј оф.

Со оглед на повредава на Вујчиќ поради која ќе отпадне следните 6 месеца, мислите сега ќе се обидат да ја раскинат позајмицата на Таипи (доколку Шкупи дозволи) како замена за Штефан?

Со тројца стандардни играчи кои нема да играат во Струмица малце се плашам, ама овие беа дупка,штета ако не ги елиминираме. Со двајца играчи повеќе речиси да не создадоа шанси. Дури ние имавме опасен фаул. Бтв, и таму ме изнервира судијата ептен. Ибрахими шутира, одбранбениот нивен скока на 3 метри од живиот ѕид, (бајаги сомнително и со елемент на пенал), ниту го повторува слободниот, нит му дава жолт картон (5.59 минута од хајлајтот). Вториот жолт на Цуцули, обичен фаул. Фаулот на Жуниор одглуми и тој противничкиот играч, ама сигурно мајчиниот го одиграл кец :D.
Само проблемот е дека имаме 11 мина прва постава, и немаме замени. Еве можност да видиме Теќја што материјал е. За Жуниор ќе покрива Абдурахими колку толку. Вујчиќ е слабата алка. Немаме достојна замена, а кога не игра тој, не игра клубот. Со Пелистер потфрли, и не успеавме да правиме игра. Со Вардар исто така. Со Гент не беше на реваншот, изгубивме 4:0. Сепак Алими и Тотре ќе покриваат таму. Сега му е шансата на Тотре да ја помине границата, и да стане играч. Има доста добар материјал во него, ама нема амбициозност.
Мислам дека овие ќе ги победиме со 2 гола разлика (а може и повеќе)

Колку ни се слаби централните дефанзивци.

ЕГЗОН БЕЈТУЛАИ - против Хелсинки направи катастрофален потег за 0-1, само он може така, а за вчера сум без коментар, како само може така да реагира , едноставно такви грешки ни во општинските лиги не ги прават.
Се надевам дека конечно ќе седне на клупа а место него Теќја.

АРДИЈАН ЦУЦУЛИ - катастрофа... најпрвин ја изгуби топката а пази централен дефанзивец е и оди напред со топката мислиш Роналдо е, има жолт картон и стартува ризично.. И овој има искуство ама ете, ги остави соиграчите сами да се борат до крај.

На Жуниор му простувам оти одиграл маестрално на секој меч, се гледа дека сака да се бори и да се покаже. А после новиот договор игра многу добро зошто имаше пад кај него.

Стефан Вујчич готов е, во пролетниот дел ќе се врати..

Мислам дека имаме шанси да ги елимираме овие Тракаи, ќе се изгубат во нивата на Младонст. Треба да ги доминираме од почеток и да ги искористиме шансите.

За плеј оф не зборам зошто овие Тракаи мора да паднат!!!! Тек после ќе му ја мислиме али не ни се пишува добро ако останеме вака во плеј оф.

Na junior ne mu se prosti ama ic, a Cuculi nemase elementi za karton, inace zaedno so Buba e najstandarden vo Evropa ova godina !

Na junior ne mu se prosti ama ic, a Cuculi nemase elementi za karton, inace zaedno so Buba e najstandarden vo Evropa ova godina !
Sto deka e naj standarden?

Vrska nema covekot, Na vtoriot gol Maksimov bese edinstven igrac vo napad I toj bese 1m do nego ne znae da go cuva...
Cuculi e katastrofa isto taka I Bejtullai, go sjeba cel tim dvajcata

Cuculi prethodnite natprevari aj bese OK ama posledniot katastrofa. Ама со оглед на опциите за стоперските позиции, пак останува логична опција за стартер заедно со Теќја оти не ни има други стопери освен нив двајца и Бејтулаи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom