Фан Клуб: Јувентус

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Баш сакав да го постирам, гледав хајлајтс.

Абе Бентакурац добар бил сите велат а и Кин мадафака дефинитивно замена за дебелиот па Манџо после него.

Мислам оти Берна (само од овој транстфер сум задоволен, премногу и тоа) треба да игра лево крило а Коста десно оти Берна ќе сече кон центар а него ќе го надополнува Сандро додека Коста ќе си игра лево Де Шиљо поповлечен да е. (и двајцата сечат ама Берна ми е некако посигурен)

Шознам.

П.С.
Бенатија
Асамоа
Лихштајнер
sell

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Добро само мене ме курчи ова со пејачиве и групиве музички , што се понашаме ко паметот само во маркетинг да им е.
Се повеќе и повеќе обврнуваат внимание на тој дел од клубот него спортскиот.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Добро само мене ме курчи ова со пејачиве и групиве музички , што се понашаме ко паметот само во маркетинг да им е.
Се повеќе и повеќе обврнуваат внимание на тој дел од клубот него спортскиот.
Па мора од проста причина шо тоа носи профит. Него враќањето на Маркизио во препознатлива форма досега е причината поради која можно е да играме со 3ца на средина од почетокот на новата сезона. Маркизио досега делува на оној играч пред повредата. Според докторите веќе нема простор за грижи и 100% е опоравен. Неговото колено веќе не осеќа замор после 1 утакмица како што беше во текот на прошлата сезона.[DOUBLEPOST=1501159952][/DOUBLEPOST]Max Allegri says Juventus are aiming for another Champions League final, and expects Serie A to go down to the final day.

The Bianconeri have won the domestic double for the past two seasons in a row, but were beaten 4-1 by Real Madrid in the Champions League final.

This season the Old Lady will be going for a seventh Scudetto in a row, and they also want to return to the European Cup final.

“The fixture list?” Allegri considered, following the draw yesterday.

“All the direct clashes come at the end, and this year like never before the League will come down to the final game.

“We want to try and win a seventh consecutive Scudetto, and the difference will be motivation.

“We have to raise the bar and try to get back to the Champions League final, and maybe win it this time.”

Allegri was speaking in his Press conference after last night’s 3-2 friendly win over Paris Saint-Germain, and the Coach felt it was a worthwhile exercise.

“There were good phases of play in both the first and the second half. We need to improve our condition, the phase on the ball, the final third, but we have time to prepare and get ourselves ready for the Supercoppa.

“I’m happy for [Carlo] Pinsoglio who had a good performance, as well as [Claudio] Marchisio behind the strikers.

“[Rodrigo] Bentancur did well to play between the two in the middle of the park, he needs to acquire more personality because he has the technique to have a great future ahead of him.

“[Paulo] Dybala and [Gonzalo] Higuain had some difficulties at the start of last year, then their understanding improved.

“I’m happy with the predisposition to sacrifice in the defensive phase, we did well despite missing something in our legs.

“Getting to the end of the season and focusing on our goals requires the sacrifice of everyone.”[DOUBLEPOST=1501168371][/DOUBLEPOST]Lazio would reportedly accept €25m plus bonuses from Juventus for Keita Baldé Diao.

Bianconeri general manager Giuseppe Marotta confirmed yesterday that an offer had been made for the Senegal international, believed to be around €20m.

According to calciomercato.com, Keita is determined to make the move to Turin, despite the attentions of Inter.

Because of that, the Aquile have lowered their asking price from €30m to €25m in cash, plus bonuses.

While that offer is still too high for Juve, who are offering €20m plus bonuses, it represents a thawing of relations between the two sides.

The Biancocelesti are now willing to negotiate with the Scudetto winners, after sporting director Igli Tare insinuated the Turin giants had made an illegal approach.

Последно уредено:

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Thirty is the number of matches played, quite excellently, by Leonardo Spinazzola in this past season at Atalanta. After having qualified for Europa League with the Orobici, Spinazzola's future might coloured in black & white. The player is owned by Juventus, but currently has one more year worth of loan to spend in Bergamo. Juventus are willing to go to extreme measures to bring the defender back one year early, but Atalanta are determined to keep him. In the past hours, it seems as if the gap between the two clubs is gradually being bridged.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.721
Не бе остај им го и Калдара и Спинацола уште оваа сезона, нека научат децата како е да се игра во Европа во нивната дебитантска сезона во еврокуповите.

Али затоа следната сезона...

Барѕаљи, Келини, Ругани, Калдара, Бенатија, Спинацола, Лихт(?), Сандро, Малдини...

:zloo:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не бе остај им го и Калдара и Спинацола уште оваа сезона, нека научат децата како е да се игра во Европа во нивната дебитантска сезона во еврокуповите.

Али затоа следната сезона...

Барѕаљи, Келини, Ругани, Калдара, Бенатија, Спинацола, Лихт(?), Сандро, Малдини...

:zloo:
Метузалем, Вампир, Не постои, Не постои, Инвалид, Не постои, Умрен, У Челзи, Не постои.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Па мора од проста причина шо тоа носи профит.
Не ме јеби побогати екипи не праат вакви пиздарии ко ние што праиме ама ајде.
Нека се спремат за сезонава да не биде ќотези на крај на сезона.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.021
Поени од реакции
67.938
Изгледа слабо пратиш. Види ги екипиве што се по турнеи по САД што прават.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Метузалем, Вампир, Не постои, Не постои, Инвалид, Не постои, Умрен, У Челзи, Не постои.
И мене ми падна во очи фалењето на Скиера за дефанзивците..сите што ги наброја или се престари/истрошени,повредени и недоволно квалитетни ..ама раководството на Јувентус делува многу паметно и ќе ја покрие дефанзивната линија со подобра средина и напад и пак исто квалитетни ќе бидат

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Сликање со дрес е мала ствар :D

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Stephan Lichtsteiner has agreed terms with Nice. Juve are looking at Joao Cancelo to replace him [CdS]

Juventus have offered €17m plus Mario Lemina in exchange for Valencia right-back Joao Cancelo, it’s reported. [CdS]

Kajgana Shop

На врв Bottom