- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 619
- Поени од реакции
- 45
Живеам за денот кога во Македонија ќе почне да се препознава квалитетот и да се занемари оноа еј абе шо иам еден внук со прст се потпишува и споро чита ама шо има бре една фаца само за директор е. Или пак ќе стават некој со средно шнајдерско да биде министер или сеедно да шефува нешто сосема дијаметрално и ќе го искрчми за 6 месеци и ете ти катастрофа и стечајци и социјални случаи. Крајно е жалосно шо некој шо има страшен интелект и дреме по бироа за вработување(мислам дека факторот среќа е многу важен)а тамо некој си шо цел живот се шо ќе посакал одма да му се остварувало или па уште неотрезнет од дипломска веќе во директорска канцеларија.
Мене лично повеќе ме загрижува кусогледоста на народот и малограѓанштината на луѓето кои секое добивање работно место во фирма сродна со професијата на некој ваш близок веднаш дијагностицираат аха овој чичко му е ова татко му она мајка му се шминкаше прееска у исто време во веце со шефицата и шо ти ја знам муабети и така добил работа. Јас тврдам дека постојат шака луѓе кои што и те како сакаат квалитет
меѓу вработените во своите фирми меѓутоа многу почитуваат ангажираност, амбициозност и желба за самодокажување и дека дури и да добиеш место преку врски доколку не напредуваш а и не покажуваш желба за напредок ти даваат отказ истиот момент, шо сакаш биди.
Мене лично повеќе ме загрижува кусогледоста на народот и малограѓанштината на луѓето кои секое добивање работно место во фирма сродна со професијата на некој ваш близок веднаш дијагностицираат аха овој чичко му е ова татко му она мајка му се шминкаше прееска у исто време во веце со шефицата и шо ти ја знам муабети и така добил работа. Јас тврдам дека постојат шака луѓе кои што и те како сакаат квалитет
меѓу вработените во своите фирми меѓутоа многу почитуваат ангажираност, амбициозност и желба за самодокажување и дека дури и да добиеш место преку врски доколку не напредуваш а и не покажуваш желба за напредок ти даваат отказ истиот момент, шо сакаш биди.