OMG!!
Пилот
- Член од
- 27 февруари 2017
- Мислења
- 2.724
- Поени од реакции
- 2.496
Ова ми се дешава во Чаир(за тие што не знаат скопска населба во која живеат предежно албанци, но има и македонци, босанци идр.), во маркетот ергрос:
Јас: Две кутии Палмал 100с црвено.
Продавачот: Ду ју спик инглиш?
Јас: А ти енглез си или албанец(со она другото име, од кое се вреѓаат, не го пишувам за да не мислите дека ширам етничка омраза)
Продавачот: Јас сум албанец.
Јас: Ааа, значи албанец... а иначе не знаеш да збориш македонски?
Продавачот: Незнам да зборам.
Јас: Па како збориш сега(се смеам)
Продавачот се смее, си ги зиам цигарите и во спат му викам значи почнавте веќе а?
-Да, почнавме(уште и лут)
Дали е возможно ова да ни се случува во нашата пресвета земја? Дали ако се пријави и им дојде инспекција ќе бидат казнети и нема да се однесуваат вака? Дали ако се пријави воопшто ќе биде пратена инспекција или ќе не напраат будали?
Јас: Две кутии Палмал 100с црвено.
Продавачот: Ду ју спик инглиш?
Јас: А ти енглез си или албанец(со она другото име, од кое се вреѓаат, не го пишувам за да не мислите дека ширам етничка омраза)
Продавачот: Јас сум албанец.
Јас: Ааа, значи албанец... а иначе не знаеш да збориш македонски?
Продавачот: Незнам да зборам.
Јас: Па како збориш сега(се смеам)
Продавачот се смее, си ги зиам цигарите и во спат му викам значи почнавте веќе а?
-Да, почнавме(уште и лут)
Дали е возможно ова да ни се случува во нашата пресвета земја? Дали ако се пријави и им дојде инспекција ќе бидат казнети и нема да се однесуваат вака? Дали ако се пријави воопшто ќе биде пратена инспекција или ќе не напраат будали?