HD Voice i VOLTE(Voice over LTE)

• Креатор на темата Креатор на темата NiceNaumoski
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2014
Мислења
163
Поени од реакции
21
Здраво !!
Дали некој знае какви се овие функции на смартфониве,дали се достапни на некои од нашиве мрежи,како се активираат и сл?
Има доста видеа во Америка со споредување на HD глас и non-HD и има навистина огромна разлика.

Здраво !!
Дали некој знае какви се овие функции на смартфониве,дали се достапни на некои од нашиве мрежи,како се активираат и сл?
Има доста видеа во Америка со споредување на HD глас и non-HD и има навистина огромна разлика.
Имам јас телефон со VoLTE, ама мислам дека операторите кај нас не го поддржуваат...? Не сум многу сигурен, али не ми изгледа дека работело некогаш кај мене.

HD voice или Wideband audio има кај нас. Работи и на 3G и на 4G(LTE). Ако сакаш да ја осетиш разликата намести го телефонот 2G only и разговарај со некој , потоа намести го телфонот 3G only и пак разговарај со некој ама натерај го и тој да има 3G only оти не стално се користи 3G или 4G(LTE) за разговори. VoLTE мислам дека сеуште немаме ама и тоа за брзо ќе биди.

Тешко кај нас voLTE.Едвај 4G донесоа а не па ова.Најмалце едно 2 години за voLTE и едно 4 или 5 за 5G рачунајки ако 5G ке искочи до крајта на 2018 во ОК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom