Фан Клуб: Интер

Среќа и двајцата играа на иста позиција па можеме да ги споредиме head to head.

Ок, уживај, поентата ми беше ефективноста во однос на сумата.
И многу други работи во однос на сумата.
Битно се разбравме. ;)[DOUBLEPOST=1500159100][/DOUBLEPOST]Т.е
Коста = (<?) 46
Марио < 45 (дефинитивно)

Хахахха не ми се верува какви суштества сте вие "хардкор" фанчињава на клубов!
Марио за сумата вредел, Коста не.:ROFLMAO:

Па ова само во фан клуб Интер се дешава, никаде на друго место!

Последно уредено:
Хахахха не ми се верува какви суштества сте вие "хардкор" фанчиња на клубов!

Кој рече дека не вреди Коста за таа сума? Вреди за сите пари.

Поентата ми беше дека споредбата ти е убер глупа. Марио дојде како европски шампион и клучен играч во португалската репрезентација со огромен потенцијал. За мене Марио е небрусен дијамант. Со добар тренер и малку да се опушти има сите тука да се лигавиме и да му се клањаме. А видовме што може на неколку наврати, млад е и му фали искуство и затоа имаше утакмици кога се губеше (ака неконзистентност), ма да повеќе е заслуга на противничката екипа што сите можни тренери не читаа како буквар и не затвараа максимално.

Коста е ѕвер во смисла на пробивност, дриблинг и техника. Ќе легнеше опасно кај нас во екипа посебно со екипи како Пескара што се бранат со 11 души и неможеш да ги пробиеш.

Ќе бидам многу лут ако го продадат/трампаат Жоао Марио за некој како Пасторе, Ди Мариа, Матич или кој и да е quick fix. Сум за носење на некои од овие, ама без губење на играчи врз кои можеме во иднина да ја градим екипата.

Си фантазираш у глаата. Никој нит рече дека Марио вреди за сумата нит па дека за сега оправдал дел од парите. Тоа сам си го измисли.

А за циркузант како Даглас Коста е греота да рокнеш 50 милиони, не дека немаше да ни смени нешто у екипа ама да се трескам од земја зашто не сме потрошиле толку пари за него, никогаш.

Споредбава моја (Коста-Марио) не значеше дека го сакам Коста кај нас, очигледно погрешно се разбравме друго ми беше муабетот.
Коста е докажан и е опасен брз напаѓач, башка тоа го купија од тим како Баерн во кој што има голема конкуренција, а другиов бил "добар" во просечен тим од потпросечна лига. Според мене има ОГРОМНА разлика според која мислам дека ние го преплативме Марио.

Ќе бидам многу лут ако го продадат/трампаат Жоао Марио за некој како Пасторе, Ди Мариа, Матич или кој и да е quick fix.
Со нивна доплата да не сакаш? :LOL:

Последно уредено:
Споредбава моја (Коста-Марио) не значеше дека го сакам Коста кај нас, очигледно погрешно се разбравме друго ми беше муабетот.
Коста е докажан и е опасен брз напаѓач, башка тоа го купија од тим како Баерн во кој што има голема конкуренција, а другиов бил "добар" во просечен тим од потпросечна лига. Според мене има ОГРОМНА разлика според која мислам дека ние го преплативме Марио.
Па мора да преплатиш играч бе другар. 8 место сме. Кој ќе ти дојде во екипа без ЛШ?

Другата опција е како Милан сега, фркни 200+ милиони и моли се да успее. Quick fix. Коцкање. А ако не успее, мора сите тие играчи да се продаваат и одново градење тим или препродавање на клубот. Фала курцу кај нас се направија коренити промени, не во играчки кадар туку во менаџмент. Да се знае кој е одговорен за што, се зема солиден тренер кој сигурно знае кој играч е дебил а со кој вреди да се работи.

Ќе се донесат играчи и кај нас, гледам за тоа сте засегнати и паничите. Ете прес конференција имаше, кажаа дека работат на тешки таргети. Кажаа еден куп имиња да одвлечат внимание и тоа е тоа. Ќе судиме кога почне сезона, не сега на пријателска каде никој не се замара и не ризикува повреда на небитен меч.

Аха, накрај работава се сведе на тоа дека мораш да преплатиш што значи дека го преплативме и дека не вреди за сумата, барем засега, е сега со Спалети ако се повампири во Иниеста то е друго али ок, we are on the same page after all, I quess!
Да рокнеш 50 м. за Коста било грев, а за Марио не, и после јас си фантазирам, не стварно не го разбирам пријателов...:brlav:

А и не заборавајте дека и Хесус беше небрусен дијамант и многу други кои фејлнаа изминативе сезони а исто вака се расправавте.

Леле ко че ми текни Мвила ко ми го величевте и ми ги отекувавте со тоа дека бил многу добар! :sick::pov:

Па добро дали сте свесни што се не имате истресено во темава, ццц...[DOUBLEPOST=1500195634][/DOUBLEPOST]
1.И мене не ми се дава Мвила, не е кујзне колку лош
2.Реално Мвила не ни доби некаква шанса па туку така да се откажуваме од него, кога играше не беше уопште лош.
:facepalm:
Не бе не ме терајте да се навраќам, ќе се фрлам во тешка депресија.

Последно уредено:

Vidi toj andre silva za kolku go dadoa u milan porto, posle edna sezona dobra izigrana, ako voopsto i moze da se narece dobra za prvenstvo kade mitroglu hara i kine mrezi. Mario imase super sezona za sporting kade bese eden od glavnite igraci, i gi izigra site natprevari na evropskoto za francija. Pod 40 nikad ne mozese da se zeme, a e eden od podobrite transferi na dolgorocen rok za nasiot klub, vo idnina ke bide eden od nositelite na igrata i stvarno vie ste mi smesni sto ne mozete da sfatite za kakov igrac stanuva zbor. Ne sum ni iznenaden sto psg glumat kurnazi i go baraat u eventualni zdelki za di maria, ko sto ne sum ni iznenaden ako mu ja dadat 10kata u idnina.

Mario u inter zaedno so ikardi se ubedlivo najdobri igraci spored individualniot kvalitet koj go poseduvaat kako i potencijalot koj go imaat ( i dvajcata uste mnogu ke napreduvaat ), i garantiram deka se idni nositeli na igrata na timov, osven ako ne se najde nekoj debil u uprava i go prodade.

Ne e nikakov grev sto dale tolku pari za nego, takvi se denesnite uslovi u fudbalot, glavni igraci portugalcite ne ti daaat za dzabe, u 2008 za kvarezma kolku plativme pamtis ? Nit bese izgraden igrac ( izbrkan ko partal od barsa zasto za kur ne go bivase ) nit nisto, ednostavno, ko sto vikas ti, bil '' dobar '' u portugalska liga.

Vidi toj andre silva za kolku go dadoa u milan porto, posle edna sezona dobra izigrana, ako voopsto i moze da se narece dobra za prvenstvo kade mitroglu hara i kine mrezi. Mario imase super sezona za sporting kade bese eden od glavnite igraci, i gi izigra site natprevari na evropskoto za francija. Pod 40 nikad ne mozese da se zeme, a e eden od podobrite transferi na dolgorocen rok za nasiot klub, vo idnina ke bide eden od nositelite na igrata i stvarno vie ste mi smesni sto ne mozete da sfatite za kakov igrac stanuva zbor. Ne sum ni iznenaden sto psg glumat kurnazi i go baraat u eventualni zdelki za di maria, ko sto ne sum ni iznenaden ako mu ja dadat 10kata u idnina.

Mario u inter zaedno so ikardi se ubedlivo najdobri igraci spored individualniot kvalitet koj go poseduvaat kako i potencijalot koj go imaat ( i dvajcata uste mnogu ke napreduvaat ), i garantiram deka se idni nositeli na igrata na timov, osven ako ne se najde nekoj debil u uprava i go prodade.

Ne e nikakov grev sto dale tolku pari za nego, takvi se denesnite uslovi u fudbalot, glavni igraci portugalcite ne ti daaat za dzabe, u 2008 za kvarezma kolku plativme pamtis ? Nit bese izgraden igrac ( izbrkan ko partal od barsa zasto za kur ne go bivase ) nit nisto, ednostavno, ko sto vikas ti, bil '' dobar '' u portugalska liga.
Кварезма сезоната во Порто пред да го земеме беше релативно "добар", а многу очекуваа да биде кизне што али испадна тежок флоп.

Па токму затоа, не можеш испод 40 да земеш таков фудбалер како Марио со изиграна таква сезона во Порто, затоа не случајно Интер го купи а не Барса, Реал, Манчестер или некој друг.:icon_mrgr::icon_mrgr:

Последно уредено:
Кварезма сезоната во Порто пред да го земеме беше релативно "добар", а многу очекуваа да биде кизне што али испадна тежок флоп.

Па токму затоа, не можеш испод 40 да земеш таков фудбалер како Марио со изиграна таква сезона во Порто, затоа не случајно Интер го купи а не Барса, Реал, Манчестер или некој друг.:icon_mrgr::icon_mrgr:
Неможеш така да ги резонираш работите. Ако Барса, Реал, Манчестер не пројават интерес за играч автоматски не го бива? Тие екипи пливаат во играчи од тој калибар и неможе секој добар играч да го прибираат.

dobro sea logikava ti e, samo zasto oni ne go kupile pod difolt ne e dobar : ))))
Ne mozes taka da razmisluvas, i za ikardi ne se tepase nikoj na primer, pa sea ni e glaven igrac.

A za parite ti rekov, glavni igraci portugalcite za dzaba ne davaat, jebiga, u 2008 ne ograbija za kvarezma porto, a ne pa sea u denesno vreme.

u 2008 ne ograbija za kvarezma porto, a ne pa sea u denesno vreme.
Па ок и јас тоа го велам.

А дека не вреди или дека е преценет го велам според тоа што го покажа кај нас, а не поради тоа што Реал и Барса не го сакаа.

Но од друга страна гледано па патиме од синдром на носење грешни проценки и трансфер одлуки долго време така да држи вода секој муабет во кој има добра доза скептичност во однос на некој постоечки и се' уште недокажан фудбалер кај нас.
Тоа ми беше поентата кога реков НИЕ, а не Барса и Реал.

Тоа е тој дупли јузер, Tegla/Syn. 5 мин дури се релогирам и го напишам истото на латиница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom