Фан Клуб: Јувентус

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.249
Поени од реакции
18.460
Зошто мислам дека на форумот треба да се врати правилото (чинам имам прочитано во некоја тема дека постоело) во фан клубовите да коментираат исклучиво фановите на тимот за кој е наменет.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Зошто мислам дека на форумот треба да се врати правилото (чинам имам прочитано во некоја тема дека постоело) во фан клубовите да коментираат исклучиво фановите на тимот за кој е наменет.
Се што е навреда или курчење слободно пријавете го и ќе го решам.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.249
Поени од реакции
18.460
Се што е навреда или курчење слободно пријавете го и ќе го решам.
Воопшто не мислам на навреди или курчење тука воопшто на дискусијата. Има еден тон други теми каде што сите може да прават муабет за било кој тим, во фан клубот мене ми стои дека треба од аспект на фановите да се дебатира работата како најзаинтересирани да кажам за било која ситуација.

Ама кој ме прашува мене :D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Вие да направевте ваков трансфер тогаш ок може да коментираат и други фанови. Сега не ви одговара.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.834
Поени од реакции
17.785
Sportmerdaset - Caldara on his way to Juve

OFFICIAL: Atalanta sign Orsolini on a 2-year loan deal with a buy-option. Juve will have a buy-back clause.[DOUBLEPOST=1500033129][/DOUBLEPOST]Спроед ЏДМ Раиола го прашал раководството Ибра да тренира со првотимците додека се опорави.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.710
Sportmerdaset - Caldara on his way to Juve
Овие Спортмедиасет мислам дека ич не се релевантни, Јуве и Аталанта склучија договор дека ќе остане кај нив уште една година... А младичот искина на ЕП заедно со Ругани :)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.834
Поени од реакции
17.785
Овие Спортмедиасет мислам дека ич не се релевантни, Јуве и Аталанта склучија договор дека ќе остане кај нив уште една година... А младичот искина на ЕП заедно со Ругани :)
Да ама ете Орсолини ојде на позајмица кај нив, останавме без Бонучи. Ругани ако игра прва ни треба замена и за него со оглед Бенатиа колку е стаклен.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Да само што овој пат заситулавте дикретен конкурент. Ајде помнинувавте полесно и без тевез, погба, пирло ама никогаш во тие трансфер периоди конкурент во италија не се засилил толку колку Милан. Што не викам дека одма милан титула ќе освои ама со вакви трансфери ќе биде многу блиску. Да и без тие играчи стигате во европа до завршница ама што ви се случува таму свесен си и сам. Баш поради не носење на адекватни замени за тие играчи.
Затоа што отиде во ривал,на никој не му е по ќеиф како што можеш да прочиташ во фан клубов.Муабетот беше за играта и резултатите на Јуве без клучните играчи што ги набројав погоре.Реално неочекувано добро играше Јуве и во Серија А и во ЛШ,со оглед на сценаријата што се правеа кога отидоа Тевез,Пирло,Видал,Погба.Ако гледаме така кога си отидоа првиве тројца пред две години Рома по мене имаше на хартија и подобар состав од Милан сега,во некои сегменти и од Јуве.Имаше средина со Нанголан,Пјаниќ,Стротман,ДДР тука беше и Џеко и ги имаше сите предиспозиции да освои пред Јуве кој имаше скоро нов тим,остана само Погба од горенаведените.Па пак на крај Јуве дури и неочекувано по лошиот старт убедливо ја освои титулата.

Годинава ќе биде и потешко тука е Милан,Рома,Наполи,па и Интер.Башка Јуве 6 години освојува едно по друго,го сруши тој рекорд и нормално е кад тад некој друг да освои,дали ќе биде тоа ова година ќе видиме.

За ЛШ е друг муабет,али пак да стигнеш во три години два пати во финале не е лесно,поготово за тим што како што викате секоја година му заминува по некој клучен играч.Финалињата се друг муабет и тука има мн фактори,за мене едноставно не бил Јуве доволно добар за Барса и Реал и тоа е тоа.Али ете во финалето со Барса пред две години играа и Тевез,Пирло,Видал,Погба,Бонучи па пак го загубиа.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.834
Поени од реакции
17.785
Juventus has made a new offer to sign Schick on loan. Sampdoria are not willing to accept it. (PrimoCanale)

Leonardo Bonucci has arrived at Casa #ACMilan as he prepares to complete a €40m move from #Juventus

Manolas is a possible target to replace Bonucci. Roma wants at least €40m to let him go. Juve could include Cuadrado in the deal. (Mediaset)

Утрово пак имало контакти со Калдара и агентот негов и Аталанта најверојатно Калдара се враќа во Јуве.

Around J велат дека ова се случило

According to multiple sources here in Turin, this is what actually happened.

Champion League Final, half time. As soon as the players arrive in the locker room, Bonucci starts to scream against Dybala (many even mention that he slapped him) because after the yellow card he was playing with no intensity at all, creating big problems for his teammates. Mandzukic and Barzagli started to defend Dybala, with Barzagli extremely mad at Bonucci. The atmosphere became very tense and the team obviously suffered it in the second half.

Just after Cardiff, the club basically decided to sell Bonucci for what happened (remember also the discussion with Allegri just before Porto-Juve?) and when it was time to renew Allegri’s contract, basically Allegri said “either me or Bonucci”. As always in this case, the club does not want to be hostage of one player, even if is a champion.

Bonucci was very disappointed about this decision. He felt the club did not recognize at all the job he has done in the last years and started to dictate some conditions just to make the life not easy for Juve. Basically “if tou want to sell me ok, but not where you want… has to be in Italy, either Milan or Inter.”

Juve then accepted the offer from Milan (40M€ + 2M€ bonus).

С

СаШеНкО

Гостин
Со среќа нека му/им е. Кога ќе е официјално? Мои предвидувања со квоти:

1. Милан е најголемиот клуб во италија - 3.5
2. Од секогаш сакав да играм за Милан - 1.8
3. Ми се допаѓа проектот на Милан, дојдов да освојам ЛШ (пошто у Јуве не знаат како) 1.3

Последно уредено од модератор:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.834
Поени од реакции
17.785
@Клипче вистина е дека ќе земал 10м по сезона во Милан? Или само некој фан си треска?

He's getting 10mln/season at Milan. So with taxes that's 20mln euros.[DOUBLEPOST=1500036565][/DOUBLEPOST]Патем Ругани расти во одличен дефанзивец точно ама за да го стигни Лео, Киелини, Барза итн мора да му се дај простор да игра, да греши, да не кошта утакмици и се останато. Така се станва дефанзивец класа, сетете се на почетоците на Лео во Јуве. Затоа ова сезона дајте малце простор пред да го испцуеме до сперматозоид :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.710
Нека греши детето, и онака има добра цура за кхм... :vrtioci:

:sneaky:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.834
Поени од реакции
17.785
Нека греши детето, и онака има добра цура за кхм... :vrtioci:

:sneaky:
Тоа е се најдобро на Лео се надевам титула нема да освои, фала му за се ми беше еден од омилените играчи најискрено. Не ме нервира најмногу тоа што не напушти туку сумата за која не напушти али ајде тоа е....[DOUBLEPOST=1500037222][/DOUBLEPOST]Гласини денешни досега

Szczesny,Cancelo, Caldara,Tony Kroos,Bernardeschi,Keita.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Бар не го дадовме во конкурент за ЛШ :pos: 40 мил Бони смешки...Ако го договориле донарума следна година ок иначе дно од трансвер.

Инаку бидејки ке играме со 4 позади таман се Келини и Варза и Бенатија и Ругани за ротација.Само јак десен бек средина и крило и фураме.Евентуално и Ибра ако не дое Шик:D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Бар не го дадовме во конкурент за ЛШ :pos: 40 мил Бони смешки...Ако го договориле донарума следна година ок иначе дно од трансвер.

Инаку бидејки ке играме со 4 позади таман се Келини и Варза и Бенатија и Ругани за ротација.Само јак десен бек средина и крило и фураме.Евентуално и Ибра ако не дое Шик:D
Го договоривте Донарума :giggle:

Kajgana Shop

На врв Bottom