Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Анѓушев на бизнис форум во Трст: Сите странски инвеститори се добродојдени во Македонија

Овој уште многу фурни леб ќе треба да изеде док научи како се привлекува странски инвеститор.
Како се привлекува?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.676
„Ќ Е С Е П О Т Р У Д А Т“....не знам шо треба да напраат тие у полиција?!?....да ги донесат жените и децата од дома и у залог да ги стаат, па ако не ги најдат да ги обесиме на плоштад за атер на „загрижените“ вморони што преспаа лоповлуци у милијарди, убиства и рекети.
... што да ти коментирам, ако полицијата својата професионална работа ја искажуваат со „ ќе се потрудат “ тогаш главна нивна преокупација им е садење цвеќе во саксии на тераси, а за другото ќе се потрудат во секој случај ако им остане време! :facepalm:
п.с.
...приметувам дека тогаш некој што го интересираше политика сега баш не следи новитети, ниту коментира - снема фотки на твитер! православни гробишта се свети места, кој нема свој погребан не знае колку боли вакво скрнавење без причина и повод... јас ова го коментирам како христијанка ( ти може си муслиман, па не те боли), а не како бубачките што ги имаш околу тебе и ги спомнуваш то па то партиски, ако си Ти во партија, по автоматизам морам и јас да бидам?!

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
... што да ти коментирам, ако полицијата својата професионална работа ја искажуваат со „ ќе се потрудат “ тогаш главна нивна преокупација им е садење цвеќе во саксии на тераси, а за другото ќе се потрудат во секој случај ако им остане време! :facepalm:
п.с.
...приметувам дека тогаш некој што го интересираше политика сега баш не следи новитети, ниту коментира снема фотки на твитер! православни гробишта се свети места, кој нема свој погребан не знае колку боли вакво скрнавење без причина и повод!
Па садење цвеќе у саксии е поплеменита активност од тоа што го праеше полицијата во времето на см, чавков и брколинда ако мене ме прашаш. Барем да садеа цвеќиња...наместо тоа - тие сценираа конфликт у Диво насеље со осум мртви полицајци со главна позадина - спас на сопствените шупаци.
Не се сеќавам дека тогаш беше вака активна и ажурна Бејонсе. За мене посвети од православните гробишта се животите на дечињата на тие млади луѓе и фамилиите што ги завиткавте у црно само за да предизвикате меѓуетнички конфликт.
Да продужам? Апсењата со пиштол у уста, влегувањето у собрание на дивата орда, Мартин Нешковски, Никола Младенов, Коста Крпач, демолирањето на Процес, тепачките на зекиров по Скопје, рекетирањето на урко.....у која рупа бевте коа се дешаваа овие работи бе?

Кога ќе почнеш недвосмислено да критикуваш и бараш одговорност за конкретни работи, тогаш може да дискутираме.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.363
Поени од реакции
8.917
Со Зврлевски што ќе биде сега, кога ќе продолжи седницата за неговото разрешување? Јас ја гледав седницата кога се редеа реплики на вмровците и втората изјава на Зврлевски и дадоа пауза до 6, ама пуштив прееска Собраниски канал и нема ништо.

EDIT: Oф леле, еве што било... :facepalm:

Седницата прекината, бидејќи пратениците на ДПМНЕ требало на одат на слава
Собраниската седница за разрешување на јавниот обвинител Марко Зврлевски беше прекината, откако тоа го побара Илија Димовски кој рече дека поради верскиот празник Петар и Павле голем дел од неговите колеги пратеници „треба да одат на слави, имендени и прослави“.

-Продолжуваме утре во 11 часот, но, ова како пракса не се трудете да го користите од утре па натаму – рече Џафери и ја прекина седницата.

Таа требаше да трае до 19 наместо до 18 часот затоа што претходно, координаторот на втората пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски побара еден час пауза за на пратениците да им се поделат стенограми од обраќањето на Зврлевски во Собранието

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.676
Па садење цвеќе у саксии е поплеменита активност од тоа што го праеше полицијата во времето на см, чавков и брколинда ако мене ме прашаш. Барем да садеа цвеќиња...наместо тоа - тие сценираа конфликт у Диво насеље со осум мртви полицајци со главна позадина - спас на сопствените шупаци.
Не се сеќавам дека тогаш беше вака активна и ажурна Бејонсе. За мене посвети од православните гробишта се животите на дечињата на тие млади луѓе и фамилиите што ги завиткавте у црно само за да предизвикате меѓуетнички конфликт.
Да продужам? Апсењата со пиштол у уста, влегувањето у собрание на дивата орда, Мартин Нешковски, Никола Младенов, Коста Крпач, демолирањето на Процес, тепачките на зекиров по Скопје, рекетирањето на урко.....у која рупа бевте коа се дешаваа овие работи бе?
Кога ќе почнеш недвосмислено да критикуваш и бараш одговорност за конкретни работи, тогаш може да дискутираме.
... ако коментирам за православното скрнавење на гробишта овде како случување во МКД за тебе е зголемена активност на ова тема? штом потенцираш „Диво Насеље“ ти си муслиман и нема што да кометирам со тебе за скрнавење на православни гробишта, доволно што оправдуваш напад на косоварите во туѓа држава и си го потврдуваш својот статус овде, а тоа тие највероватно си дојдоа до заби наоружани да пукаат со калашникови за свадба, па по грешка се случило све ова! и пак ќе ти речам ама за последен пат, оти не знам колку ти е капацитетот на сфаќање - јас не сум партиски член ниту на една ниту на друга, ниту на твојот дуи ! :facepalm:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.590
... - јас не сум партиски член ниту на една ниту на друга,...
:vozbud:

Откоа напиша овде јавно дека ти си у некоја комисија у здравство, Иван Исцелител инстантно се здоби со бројни нови муштерии.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
... ако коментирам за православното скрнавење на гробишта овде како случување во МКД за тебе е зголемена активност на ова тема? штом потенцираш „Диво Насеље“ ти си муслиман и нема што да кометирам со тебе за скрнавење на православни гробишта, доволно што оправдуваш напад на косоварите во туѓа држава и си го потврдуваш својот статус овде, а тоа тие највероватно си дојдоа до заби наоружани да пукаат си калашникови за свадба, па по грешка се случило све ова! и пак ќе ти речам ама за последен пат, оти не знам колку ти е капацитетот на сфаќање - јас не сум партиски член ниту на една ниту на друга, ниту на твојот дуи ! :facepalm:
:popce::popce::popce:

Потеклото ми македонско. Семејството е генерално христијанско, иако сме високообразувани луѓе и во суштина не практикуваме религија, туку сме атеисти.

Размисли убаво за животите на дечињата на полицајците и јави се у тема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom