Зависи од која гледна точка гледаш, ако сакаме државава да ни вади нуклеуси да го дигнеме барем образованието на највисоко ниво и да им испраќаме надвор инженери, доктори и т.нБаш напротив, токму тоа што младите фаќаат џаде е добрата вест, бидејќи не сакаат да ги повторат грешките на нивните родители и да останат со неодржлива надеж за подобро утре, туку сакаа да живеат подобро денес, па макар и тоа да мора да биде во странство.
А тие кои решиле да си обезбедат за 10 поколенија можат да бидат било што, освен будали, за мене лично тие се ненаситливи крвопијци.
Од истата. Но не сум јас одговорен за нивните активности.Пратеници кои припаѓаат на ЕДНА или ПОВЕЌЕ партии.
Ако едната пратеничка група се пратеници од вмро, кои се останатите 9?
Собра храброст ли?
Ако има таков договор зошто го бара од Заев?[DOUBLEPOST=1499716376][/DOUBLEPOST]Сељакот Села знае дека има таков договор и сега сака да е изгласан. Ај од еднаш погоди кој договорил.
Ти го гледаш видеото што бараш доказ?Нека најдат доказ нека го осудат. Заборавате дека за Грујо има комбе со докази?
Нека најдат доказ за снимкава каде Заев бара мито и нека го осудат.
Точно, но во оваа држава никој не е заинтересиран за да ги задржи младите кадри.Зависи од која гледна точка гледаш, ако сакаме државава да ни вади нуклеуси да го дигнеме барем образованието на највисоко ниво и да им испраќаме надвор инженери, доктори и т.н
Мене тоа ми личи на уназадување, не на одење напред, запрашај се само колку кошта државата ја чини да изгради добар кадар и истиот да и кидне.
Тогаш која е целта на оваа држава ако нема намера да напредува на полиња кои се конкурентни во светот во моментов и во блиската иднина?Точно, но во оваа држава никој не е заинтересиран за да ги задржи младите кадри.
Но ова не е од сега, од секогаш било вака, во спротивно Никола Тесла во Србија ќе ги измислел наизменичната струја, индукцискиот електромотор и бројни други изуми.
Од иноваторите на денешницата, Елон Муск заминал од Јужна Африка бидејќи не сакал да служи задолжителен воен рок во јужноафриканската војска за време на апартхејдот, а денес се подготвува да го освојува Марс.
А кај нас на Балканот, како било пред 100 и повеќе години, така е и денес, нема никаков интерес за младите, ниту па почит кон нивниот труд и нивниот потенцијал.
Од таа гледна точка, на мене лично ми е мило бидејќи младите си заминуваат, бидејќи заслужуваат подобра иднина од служење пијачки по кафичи додека дома имаат универзитетски дипломи од областа на машинското инженерство, електротехниката, телекомуникациите, медицината, информатиката и не знам кои други области.
што па тој сега направил...?? [DOUBLEPOST=1499718643][/DOUBLEPOST]Владо Камбовски пеер...Владо факинг Камбовски.
..ако нема кај нас , нема нигде..... Едно време имало на целиов Медитеран во секој град и гратче Корзо. Магнет за млади. Да не влегуваме сега во функцијата,механизмот, причините итн.итн. за таа појава. Америка сега е КОРЗОТО на светот затоа Никола Тесла и Елон Маск отишле таму....од истата причина од која инсектите одат на светлоста на сијалица. Таа свети додека има напон , кога ќе се израмни нема сијалица , нема светлост нема корзо , нема ништо.Точно, но во оваа држава никој не е заинтересиран за да ги задржи младите кадри.
Но ова не е од сега, од секогаш било вака, во спротивно Никола Тесла во Србија ќе ги измислел наизменичната струја, индукцискиот електромотор и бројни други изуми.
Од иноваторите на денешницата, Елон Муск заминал од Јужна Африка бидејќи не сакал да служи задолжителен воен рок во јужноафриканската војска за време на апартхејдот, а денес се подготвува да го освојува Марс.
А кај нас на Балканот, како било пред 100 и повеќе години, така е и денес, нема никаков интерес за младите, ниту па почит кон нивниот труд и нивниот потенцијал.
Од таа гледна точка, на мене лично ми е мило бидејќи младите си заминуваат, бидејќи заслужуваат подобра иднина од служење пијачки по кафичи додека дома имаат универзитетски дипломи од областа на машинското инженерство, електротехниката, телекомуникациите, медицината, информатиката и не знам кои други области.
Ич не бригај , ги заебуеме со бофл кадар така да не е голема штета....А и кај нас би биле неупотребливи, Вистинскиот кадар ствара работа , не чека окруњено...за него нема граници , домата овде му е само адреса на живеење на светската мапаЗависи од која гледна точка гледаш, ако сакаме државава да ни вади нуклеуси да го дигнеме барем образованието на највисоко ниво и да им испраќаме надвор инженери, доктори и т.н
Мене тоа ми личи на уназадување, не на одење напред, запрашај се само колку кошта државата ја чини да изгради добар кадар и истиот да и кидне.
Еее тоа треба да ги прашаш крвопијците кои се на власт и во опозиција, но и тие кои гласаат за нив.Тогаш која е целта на оваа држава ако нема намера да напредува на полиња кои се конкурентни во светот во моментов и во блиската иднина?
Ако е таква идејата дај барем нека се договорат со бугарите да издаваат по убрзана постапка пасоши.
Раздели па владеј... а за да се раздели мора да има две страни...остатокот е уметност..снимки ...револуции..влажни соништа за подобро утре....Еее тоа треба да ги прашаш крвопијците кои се на власт и во опозиција, но и тие кои гласаат за нив.
Значи тоа не е законски, од партијата вмро веќе има пратеничка група, другите 9 се или друга партија или независни. Така уставнику?Од истата. Но не сум јас одговорен за нивните активности.
Бара од Заев затоа што тој е премиер.Ако има таков договор зошто го бара од Заев?[DOUBLEPOST=1499716376][/DOUBLEPOST]
Ти го гледаш видеото што бараш доказ?
Па да се прочисти, па после един катарзис ДПМНЕ може един ден да се врати на чело.[DOUBLEPOST=1499722239][/DOUBLEPOST]Груевски: Ќе ги збиеме редовите, ќе се прочистиме и со победа ќе се вратиме на чело на Македонија
Пази молимте, он вика дека ќе се прочистеле.
Добро е што некои луге си дават сметка за каква реторика имало. Првиот чекор е направен - сватен е дел от проблемот.http://www.ohridnews.com/vesti/107422
Димитров: Постигигнат компромис за договорот за добрососедство со Бугарија
и откажувањето од антибугарската реторика, која се случуваше последните неколку децении.
сега значи ли ова забрана на филмот 3-то полувреме, бришење на се за
Масакр во Ваташа
а ќе испаднат и доста други работи...
б.т.в., баба Минаретовска лани или преклани беше исфорсира во ЕУ закон за забрана на антифашистичка Реторика...
што има врска блгарски пасош со злосторства на Блгарија ??Oва го знаеше раководството на ДПМНЕ кога вадеа бугарски пасоши??
Кои се тие полуписмени? И кои беа писмени за тебе од дпмне?што има врска блгарски пасош со злосторства на Блгарија ??
..абе морону дрндаш ко празна воденица 24/7 бадијала... со помалку работа шарени полуписмени станаа владини функционери..
У било кое комбе можат да се натоварат празни кутии за било кого и да се грофта насекаде дека се докази за криминалНека најдат доказ нека го осудат. Заборавате дека за Грујо има комбе со докази?
Нека најдат доказ за снимкава каде Заев бара мито и нека го осудат.
Законски е. Прочитај.Значи тоа не е законски, од партијата вмро веќе има пратеничка група, другите 9 се или друга партија или независни. Така уставнику