Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
@Gjoroski ќе ти каже, он има читано книги, не како сите останати што читаат секакви спротивставености по интернетот.
Момче, Ѓороски има 30 годишно искуство стекнато во пракса и денес е дел од светскиот бодибилдинг на терен, за разлика од стручњаци како тебе што веруваат во првото што на гугул ќе им се појави. Кому и што јас ќе кажам, не си ти да коментираш. Воопшто не се замарам со тоа колку овде ме ценат такви како тебе.
Време да помогнам на рекреативци, немам. Овде премногу се замарате со недокажани во пракса, научни тврдења. Ако некој се пронајде во текстовите кои ги имам пишувани и кои ќе ги пошувам во иднина и на тој начин ќе му помогнам, ќе ми биде мило.

Оваа дополнителна информација не го менува мојот пост.
Како и да е.
Секоја поединка е различна и сите различно реагираат. Нешто што работи за еден не работи за друг.
Има простор за експериментирање во рамки на дозволеното и она што е здраво. Поз

За месото од бразил имав пишано во една друга тема, еве ти го постот.

Квалитето не е добар, но во последно време не сум задоволен ни од словенскиот, порано беше подобар, последно зедов цело пиле не словенско некоја друга фирма по 140кг и искрено тој стек од пилето во споредба со словенскиот ми беше многу повкусен. Чат пат си земам јас и цело пиле, досадно е со коските, али барем младо мевце, ретко се пилињата поголеми од 1.3 кг, големина што ја достигнуваат бројлерите за отприлика 4 месеци.
probajtego zogi go ima vo kam 1kg stek zamrznat 180 denari :) 4 paricna ima vnatre celo vreme go koristam vkusen e.[DOUBLEPOST=1498713320][/DOUBLEPOST]
daj preporacajte nekoja programa za definicija na muskulite. kako da vezbam sho da vezbam i ishanata so da se fokusiram povekje, a sto da otfrlam?

180cm/83kg
Slim/athletic body
od ivo teretana imas trener ke ti kazi se sto te interesira vaka i da ti se kazi zabe e :P

Во ББ темите има многу спротиставености
па тоа е затоа што на сите телото им е различно, физичка состојба различна и др. некој може да издржи да не јаде 2 сати пред тренинг а некој сака да касне нешто. Некој јаде сланина и не става сало, некој од стекови става сало, затоа постојат индивидуални тренери кој што ке ти ја напише програма за вежбање и исхрана како одговара индивидуално за тебе, е сеа ако немаш пари за тренер, ке си седиш на интернет по форуми ке трошиш време, ке вежбаш ке експериментираш со диети и исхрана, калории и полека ке стигнеш да разберање како работи твоето тело и како треба да вежбаш и што треба да јадеш за да бидеш фит, какви суплементи работат и одговарат на тебе лично а какви не и сето тоа.

Уште рецепти да почните да си делите за стек и замина темава хаха :D

Sent from my 5010X using Tapatalk

Момче, Ѓороски има 30 годишно искуство стекнато во пракса и денес е дел од светскиот бодибилдинг на терен, за разлика од стручњаци како тебе што веруваат во првото што на гугул ќе им се појави. Кому и што јас ќе кажам, не си ти да коментираш. Воопшто не се замарам со тоа колку овде ме ценат такви како тебе.
Време да помогнам на рекреативци, немам. Овде премногу се замарате со недокажани во пракса, научни тврдења. Ако некој се пронајде во текстовите кои ги имам пишувани и кои ќе ги пошувам во иднина и на тој начин ќе му помогнам, ќе ми биде мило.
Во право си.

Некој дали има сретнато „тренинг маска“ низ мкд и по која цена се?

мислеље за superior whey core ? и општо за тие производи. гледам протеинот има добра средна цена. го пиев my protein долг период па сакам да сменам малце.

мислеље за superior whey core ? и општо за тие производи. гледам протеинот има добра средна цена. го пиев my protein долг период па сакам да сменам малце.
Земај слободно, добри производи им се сите. Штом е америчко потекло нема што да се мислиш.

У сити мол има кај тоа штандчето за суплементи.
2800 мислам, околу 2250 грама.

За тие што имате време и желба за читање, еве интересна статија.
https://medicalxpress.com/news/2017-07-strength-muscle.html
Still, he said, the new study lends even greater credence to the notion that when it comes to building strength - especially amid a busy schedule - heavier is better.

"I don't think anybody would argue (with the idea) that high-load training is more efficient," Jenkins said. "It's more time-efficient. We're seeing greater strength adaptations. And now we're seeing greater neural adaptations."

In other news, water is wet.
Секој powerlifter во задњиве 50 години го знае ова.
Али нема веза веслајте вие 3х15 на секоја вежба и дремете на иста килажа со месеци.

Затоа цело време потенцирам дека не треба да вежбате како профсионалните бодибилдери се додека не сте на нивните стероиди. За нечурал само powerlifterски тренинг, можеби во мезоциклус периодизиран со ДОБРА проверена нечурал бодибилдерска рутина за оптимална сила и хипертрофија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom