Струмица

@bama:
Струмица Е град. Ама ного ајване шетат по него...
@Viktoranius:
на темата за Струмица ќе си гуворам струмички по сите прописе, без исклучок.

ХАХАХАХАХА ајвене :) секаде ги има тка да и у Струмица ги има...

Струмикс тава шо го пиша си у право и на центаро , ленинова и на булеваро нема да дават да се паркире ке се паркире у трговскио а паркинго ке се наплаке 10 денара . . и ке има пајак кој не се парикире у паркинго нека му га мисла дек моо колата :D:D:D

Ка нема да е 10 денара....:pos2: тава најмалко 100 денара од 1 саат ке биде.....

Ка нема да е 10 денара....:pos2: тава најмалко 100 денара од 1 саат ке биде.....
100 денара у Скопје у ГТЦ не е..не треси напамет маабете...
Јас са мисљам да си плаќам месечно ли годишно ли как ќее там да си паркирам...

100 денара у Скопје у ГТЦ не е..не треси напамет маабете...
Јас са мисљам да си плаќам месечно ли годишно ли как ќее там да си паркирам...

абе поарно кај мене во гаражата паркирај ... не треба ништо да плаќаш :) само малце далеко ќе ти е :Р

ај да не идам оф топик...

мислам дека 50тина денара ќе [треба] да биде, а за 10 денара како што викате нема шанса... оно добро ќе биде да е по 10 денара за тие што се во тој дел на градот... а и сигурно за тие што сакат да плаќат на година или на месец , би требало поефтино да биде...:salut:

10 денара нема шанса да е X) и сигурно на саат ке се наплаке...

абе поарно кај мене во гаражата паркирај ... не треба ништо да плаќаш :) само малце далеко ќе ти е :Р

ај да не идам оф топик...

мислам дека 50тина денара ќе [треба] да биде, а за 10 денара како што викате нема шанса... оно добро ќе биде да е по 10 денара за тие што се во тој дел на градот... а и сигурно за тие што сакат да плаќат на година или на месец , би требало поефтино да биде...:salut:

Ај батко да ви објасне некои работи:
1. 50 денара не е нормално да биде саат у Струмица паркиране кола. У Скопје у ГТЦ е 30 ден. саат., а у Солун „ена ора окто евро“, ама тава е Солун...
2. Нормална цена за Струмица е некаде 10-15 ден. саат, а како ќе изведат они со паркинг, как ќе тарифират никој не знаа.
3. Насекаде дек шо има такви шо сакат да си паркират како мене, т.е. да си чуват кола там, има си посебни тарифи, а на шофершајбната лепаш вињета (тава тее една лепенкичка шо ка ќаа видат ти дигат рампата, или има чип и аутоматски дига се рампата или такво некоо решење) со тава шо би имал 24 саата пристап до коолта, а викат от` ќе работило 24 саата 365 дена у годиинта.

Јасно?

Е ново шо ме ареса у СТРУМИЦА се цајканто шо стоот на семафорто кај ГЛОБАЛ (градскио пазар) и двајца кај ком. банка или кај новио кружен ток за да ги чуват палмичките од крадаче:uvo:
ама некојпат ги снемува одат негде изгледа на по една:salut:
поздрав до сите струмичане

Е ново шо ме ареса у СТРУМИЦА се цајканто шо стоот на семафорто кај ГЛОБАЛ (градскио пазар) и двајца кај ком. банка или кај новио кружен ток за да ги чуват палмичките од крадаче:uvo:
ама некојпат ги снемува одат негде изгледа на по една:salut:
поздрав до сите струмичане

и после уште по една... и се така

Струмикс напиша:
1. 50 денара не е нормално да биде саат у Струмица паркиране кола. У Скопје у ГТЦ е 30 ден. саат., а у Солун „ена ора окто евро“, ама тава е Солун...
2. Нормална цена за Струмица е некаде 10-15 ден. саат, а како ќе изведат они со паркинг, как ќе тарифират никој не знаа.
3. Насекаде дек шо има такви шо сакат да си паркират како мене, т.е. да си чуват кола там, има си посебни тарифи, а на шофершајбната лепаш вињета (тава тее една лепенкичка шо ка ќаа видат ти дигат рампата, или има чип и аутоматски дига се рампата или такво некоо решење) со тава шо би имал 24 саата пристап до коолта, а викат от` ќе работило 24 саата 365 дена у годиинта.

Јасно?

Јасно :pipi:

сепак се останува они да си одлучат...

а за палмите си има чувар навечер шо седи таму...

Јасно?

У Италија у Венеција паркинго беше 24 евра за 2 саата шо бееме паркирани:uvo: ....шо да прааш такво е....

Од тава шо чујах по градо:
Ќе има пајак служба по градо ут ка ќе са пуште катната гаража.
Забранно ќе биде паркиране у центаро по Ленинова и Булеваро. Колите ќе паркират у гаражата, и на центаро.
Ќе биде забранен влез за запрежни коли и трактори у градо.

22199292.jpg

ФАЛА БОГУ!

Ама оште мислам дека палмите се лоша идеа. Палми бе! И смотаните сијалици шо ги треснале у фонтајнте. Струмица да заличел на приморски град. Жена без цицки.

У Италија у Венеција паркинго беше 24 евра за 2 саата шо бееме паркирани:uvo: ....шо да прааш такво е....

У Солун има дека да паркираш, а у Венеција повеќе вода има отколку пат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom