Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
decki site sto ste od 2014 da vikazam novost (ako e tocna informaciata).denes se javiv na mojta posrednicka bugarka e Kristina Sholachka (pred nekolku god bese advokatk).Kaza mi deka naskoro 2014 ke ja ubrzale da ja iscistile i veke poteklo nema da se traze.nesaka da mi kaza od koja data tocno samo mi kaza naskoro.(maz mi koga podnasa 2011 mu rece da poceka do 5 maj posle 5 mj tie so ke podnesat za 8 meseci do godina ke im iskoce pasoso i navistina taka ispadna)
p.s nadwvam se ke e taka kako so mi kaza i da zavrseme so ovaa golgota so ja zapocnavme
Ubavo e toa da e vistina I site sto si cekame da si zememe drzavjanstvo

Член од
6 јули 2017
Мислења
4
Поени од реакции
1
Што однесе како дополнителни документи?
Инаку пиши на овој маил a_landzhev@justice.government.bg објасни му ја ситуацијата што-како,дај му твои податоци и види што ќе ти каже.Ако не ти одговори ништо конкретно тогаш најдобро е да се иде на шалтер да се праша.
Фала ти на одговор, пишав на мејлот. Како дополнителни документи однесов од мајка ми крштеница (ја направив со посредник) и имав и стар документ од мој дедо како благодарница што загинал за Бугарија потпишан од царот. Ми го земаа во оригинал и ми рекоа дека е супер, нема потреба од ништо повеќе. И еве ништо се нема сменето.[DOUBLEPOST=1499450671][/DOUBLEPOST]
Isprati e-mail vo ministerstvoto i prasaj sto se slucuva so tvoeto dosie...mail imas na stranata na ministerstvoto..srekno :)
Фала, тоа и го направив, пишав мејл и уште чекам. :)

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Дали некој однесол дополнителни документи кај вицепрезидентот? Ако има таков нека го сподели искуството , благодарам.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Da znam ovie jas gi spodeliv od salter se lugeto sto pravat intervju

Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
pisav na sekoj so najdev email na ministerstvoto dska tri pati nosiv dokumenti za poteklo ama uste mi stoe statuso da odnesam dokumenti i dali treba da nosam dopolnitelni dokumenti pak iako tri pati sum nosila i kako odgovor mi go vrna ovoa:
След като Вашата преписка заедно с приложените доп'лнителни документи б'дат повторно разгледани от С'вета по гражданство. ште получите официален отговор дали молбата Ви за б'лгарско гражданство е одобрена на интернет страницата на дирекција „Б'лгарско гражданство“ http://publicbg.mjs.bg/BgInfo.

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Dali direkcijata za bugarsko drzavjanatvo kade sto se davaat dopolnitelni dokumenti odi na kolektiven odmor?
Dali raboti vo avgust? Bidejki duri togas bi mozela da nosam dokumenti

Член од
3 април 2017
Мислења
54
Поени од реакции
15
Ke go kazam mojot slucaj: dokument licna karta od germanska armija na masina za kucanje ne list kade pisi dedo moj e bugarin i e osloboden od domasno zatocenistvo i e pusten na sloboda. Odnazad ima i na bugarski i pecat vidinski garnizon

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Dali direkcijata za bugarsko drzavjanatvo kade sto se davaat dopolnitelni dokumenti odi na kolektiven odmor?
Dali raboti vo avgust? Bidejki duri togas bi mozela da nosam dokumenti
I dali nekoj znae kako moze da mi se vratat na kraj dopolnitelnite dokumenti od MP bidejki moze viceprezidentot ds bara pak a ne planiram po tret pat da davam pari za edno isto! :)

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Okolu dostavuvanjeto na novi udostoverenija na koi bi pisuvalo na koj osnov se izdadeni od DABC za zaglavenite od 2014 godina mu pisav detalno na toj Aleksandar L. od MP i ova mi vrati:

"Не е необходимо да си издавате ново удостоверение от ДАБЧ."

Pa da se nadevam deka e taka. Iako od statusi kako na brojot 3147/2014 kaj sto pisuva deka treba da dostavi novo udostoverenie od DABC vo koe ke gi pisuva "dannite" vrz osnova na koi e ustanoven bugarskiot proizhod, kosa mi se kreva.

Ke se obidam i so drugi da kontaktiram da vidam dali isto ke mi kazat.

Член од
22 мај 2017
Мислења
20
Поени од реакции
9
Nekoj tocna informacija za tie sto sme na proverka kaj viceprezidentot, sto se slucuva, kolku se ceka dali ima nekoj so vakvo iskustvo?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom