Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Candy pisi sto ke ti recat ako gi dobies
Se dobiva ako zvonis nad 20 pati edno po drugo tuku ne znam kogo da baram. Cekam clenot da odgovori da mi kaze kade da baram da me povrzat. Inaku slusalka krevaat tie na salter sto se a tie nemaat uvid vo prepiskite[DOUBLEPOST=1499420936][/DOUBLEPOST]Vnimanie! Aman od trolovi!
Imase eden clen sto tvrdese deka zborel so viceprezidentot licno na telefon 0035929237455 :lolzz:
Ne se lazete toa e eden od telefonite na direkfija bugarsko drzavjanstvo sto e ostaven na sajtot na MP vo kontakt
Дирекција „Б'лгарско гражданство”

/e-mail: bgcitizen@justice.government.bg /

9237 455
:kuracc::kuracc::kuracc:

Последно уредено:

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Сaмo штo влегувaм у МК се врaќaм oд МП. Пoднесувaa женa ми и брaт ми зa интервју преку пoсредникoт мене штo ми среди.Му зaпнaв зa дoкументите пoчнa сo прст дa пoкaжувa кaкo вo прoизхoдите ги пишувa сите дoкументи.Ајде рече влези и ти и нa шaлтер 3 и викa нa тaa oбјaсни му и ти јaс три пaти му кaжaв.Се пoзнaвaa.Тaa службеничктa ми рече декa немa пoтребa истo ги пишувaлo вo прoизхoдoт a aкo тoлку сaкaм дa ги дoстaвaм мoже кoгa ке ми прaвaт интервју,дa ги дoнесaм и ке ги вметнaт вo препискaтa.Истo тaкa рече декa е тoa нaјмaл прoблем,туку декa прoблемoт е вo тoa штo нoн стoп нештo менувaaт и пoсле испaгaлo плус дoкументи пoтребни.Нa крaј рече дoдекa дoјдеш ти нa интервју мoже све дa биде сменетo,сегa зa сегa ништo не нoси, a спoмнa и декa интервјуaтa мoжнo е дa се пoместaт нaнaзaд пo некoј месец.НЕ БЕШЕ КАФЕКУВАРКА НИТУ ХИГИЕНИЧАРКА,иaкo личнo немaм прoтив тие прoфесии
Ова е најточен пост од сите досега прочитани, за сето она што се случува во Софија.

Така да, малку трпение. Чекам септември месец, да видам дали од сите можни измени што ќе ги гласаат овој месец (според најавите), ќе биде нешто.

Плус, во однос на бројот на интервјуери - истиот веќе се зголемил, така да, проверувајте си датум за интервју. Информација е дека имало поместени луѓе што од јуни, ќе одат во март/април на интервју (2018).

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Se dobiva ako zvonis nad 20 pati edno po drugo tuku ne znam kogo da baram. Cekam clenot da odgovori da mi kaze kade da baram da me povrzat. Inaku slusalka krevaat tie na salter sto se a tie nemaat uvid vo prepiskite[DOUBLEPOST=1499420936][/DOUBLEPOST]Vnimanie! Aman od trolovi!
Imase eden clen sto tvrdese deka zborel so viceprezidentot licno na telefon 0035929237455 :lolzz:
Ne se lazete toa e eden od telefonite na direkfija bugarsko drzavjanstvo sto e ostaven na sajtot na MP vo kontakt
Дирекција „Б'лгарско гражданство”

/e-mail: bgcitizen@justice.government.bg /

9237 455
:kuracc::kuracc::kuracc:
Pocituvani, brojot go dobiv od prijatelka od Sofija... jbg, go spodeliv za da vi se najdi. Ako me lazela taa ve lazam i jas vas.
Pozdrav

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ako nekoj saka da si dobie info za svojata prepiska moze da dobie tuka 00359 2 9237 464 tesko mnogu se dobiva i koga ke krene slusalka gospogata od tamu e ekstra drska sto do sega prv pat mi se slucuva.
Prasanje: Dali treba da dostavam dopolnitelen dokument?
Odgovor: Ne
Prasanje: Dali e pozelno sepak da se ostavi dopolnitelen dokument za sekoj slucaj?
Odgovor: Vie mozete po vasa zelba da prilozite bilo kakov dokument ili nekakvo drugo baranje so molba kon vasata prepiska bilo koga direktno vo MP toa e vase pravo i vasa odluka.
Prasanje: Dali MP go bara toa dostavuvanje dopolnitelni dokumenti od nas opsto?
Odgovor: Ne, ako e potrebno ke vi pisuva na stranata kade proveruvate.

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Ako nekoj saka da si dobie info za svojata prepiska moze da dobie tuka 00359 2 9237 464 tesko mnogu se dobiva i koga ke krene slusalka gospogata od tamu e ekstra drska sto do sega prv pat mi se slucuva.
Prasanje: Dali treba da dostavam dopolnitelen dokument?
Odgovor: Ne
Prasanje: Dali e pozelno sepak da se ostavi dopolnitelen dokument za sekoj slucaj?
Odgovor: Vie mozete po vasa zelba da prilozite bilo kakov dokument ili nekakvo drugo baranje so molba kon vasata prepiska bilo koga direktno vo MP toa e vase pravo i vasa odluka.
Prasanje: Dali MP go bara toa dostavuvanje dopolnitelni dokumenti od nas opsto?
Odgovor: Ne, ako e potrebno ke vi pisuva na stranata kade proveruvate.
Jas se javiv na tie telefoni sto gi imase spodeleno ponazad niz temata i eden sto se javi rece deka e od salter. Jas mu kazav za dopolnitelnite dokumenti i toj mi veli nema potreba da nosis no ako ti sakas poveli pomegu 9-17h

Член од
5 јуни 2017
Мислења
50
Поени од реакции
14
Ako na nekoj se smeni status od proverka na viceprezidenta vo potpisan ukaz neka javi jas cekam i javuvam ako ima promena

D

Drexel

Гостин
Иако не бараат дополнителни повеќето од нас да бидеме искрени носиме зошто имаме страв од чекање уште 5 месеци или година ако бидеме вратени на дополнителна затоа сите се напнати кога е поставено прашање за доп документи, во реалност не ги бараат и ќе одобрат ама ќе чекаат пуно а никој несака да чека :toe:

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Читам нешто пишувате за поместување на интервјуа за 1-2 месеца, дали се поместени оние што имаат закажано интервју за во јануари 2018?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
11 април 2015
Мислења
61
Поени од реакции
44
Decki Ve molam za pomos, Ja sum totalen "Marsovec": Bev na intervju na 17.05.2017, odam preku prva bratucetka i sega citam pisuvate za nekoi dopolnitelni dikumenti; na kakvi dokumenti se misli? Znam deka e rano ama statusot sega e : Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Kaj MM e isto, samo toj odi preku sestra.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Decki Ve molam za pomos, Ja sum totalen "Marsovec": Bev na intervju na 17.05.2017, odam preku prva bratucetka i sega citam pisuvate za nekoi dopolnitelni dikumenti; na kakvi dokumenti se misli? Znam deka e rano ama statusot sega e : Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Kaj MM e isto, samo toj odi preku sestra.
Чекај си , ехее , јас чекав 11 месеци со тој статус па 4 месеци на финална и сега на дополнителна со запирка. Тебе ти преостанува само да чекаш, ништо друго.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
kako pomina na intervju vo sofija li bese ti padnaa li novite prasanja ?

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Ne ni preostanuva nisto osven da cekame.jas bev na intervju mart2017 preku prv bratuced i mislam deka ke si cekame najmalku 16meseci ili 24 so nadez deka ke bide sve ok.citam po forumov deka so prv brat.strikovci,vujkovci itn ke ni bide mnogu tesko da zememe drzavjanstvo

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Иако не бараат дополнителни повеќето од нас да бидеме искрени носиме зошто имаме страв од чекање уште 5 месеци или година ако бидеме вратени на дополнителна затоа сите се напнати кога е поставено прашање за доп документи, во реалност не ги бараат и ќе одобрат ама ќе чекаат пуно а никој несака да чека :toe:
И јaс ке нaпрaвaм истo кaкo тебе,ке ги предaдaм дoкументите aмa нa интервју кoгa ке oдaм,зaштo дa ми стoјaт дoмa кoгa мoже дa си стoјaт вo препискaтa зa секoј случaј.Е сегa ке пoтрoшaм уште некoј 30-45 € зa легaлизaцијa aмa тoa ти е.Мене ми е чуднo зa тие штo се нa финaлнa и дoпoлнителнa нели им е пoдoбрo дa изгубaт еден ден и дa ги дoстaвaт дoкументите oткoлку дa вртaт телефoни,прaќaaт мејлoви и дa се нервирaaт и двoумaт.Никoгaш вaквa фaмa немaлo нa фoрумoв 50 стрaни унaзaд зa еднo те истo дa се нервирaaт луѓетo.Тoa не е гaрaнцијa кoјзнaе кaквa aмa пoмирнo ке спијaт.Јaс дa сум нa финaлнa се би дaл, и сметки плaтени oд струјa би oднел,aмa не сум:(

Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
decki site sto ste od 2014 da vikazam novost (ako e tocna informaciata).denes se javiv na mojta posrednicka bugarka e Kristina Sholachka (pred nekolku god bese advokatk).Kaza mi deka naskoro 2014 ke ja ubrzale da ja iscistile i veke poteklo nema da se traze.nesaka da mi kaza od koja data tocno samo mi kaza naskoro.(maz mi koga podnasa 2011 mu rece da poceka do 5 maj posle 5 mj tie so ke podnesat za 8 meseci do godina ke im iskoce pasoso i navistina taka ispadna)
p.s nadwvam se ke e taka kako so mi kaza i da zavrseme so ovaa golgota so ja zapocnavme

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom