Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
14 април 2012
Мислења
32.781
Поени од реакции
67.066
Пак овај со статистиката...остави ја статистиката на страна чоече,не е исто во секој клуб,немаат сите ист стил на игра,исти соиграчи и начин на функционирање на работите...Мане ти тврдам дека е поквалитетен и подобар играч од Лукаку што можи да направи разлика па макар играл и како напаѓач..во Евертон цел клуб играа за Лукаку и му одговараше стилот,во Ливерпул е сосем поинаку..како можи да споредваш со статистика вакви играчи не те разбирам
A бе Џони, ти зеде да споредуваш крило, што по вокација е мобилен и подвижен играч, со класичен сидраш. Секој се одликува со свои карактеристики. Сидрашот со игра со глава, hold up play, и добро градење. Крило напаѓач со брзина. мане нема игра со глава, ниту има сила да игра против покрупни CB, па мудро си ја користи брзината.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Кога имам загрешено?..милион пати тоа што го прогнозирав се погоди баш така па никој нема спомнато нешто за тоа
Прашањето е што си погодил. Нормално дека од сто пишани глупости, ќе се погоди по некоја.
Мене засекогаш омилени ќе ми останат 8те победи на Бенфика од 10 натпревари против Челзи :X3:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.694
Поени од реакции
115.407
Абе гледав сизон ривју пред 2-3 недели некаде. Можам да ти кажам дека неефикасноста беше главна причина што Јунајтед заврши 5ти. Значи се сложувам дека одбраната не им е ниту на виско ниво, а не пак да биде на врвно како што сака Мурињо. (а и самиот Фергусон има кажано дека секој тим почнувал да го прави од одбраната) Ама тие неколку утакмици што ги играа дома 0-0 и 1-1, можеа комотно да ги добијат со по 2-3 гола разлика. За тие со 1-1 донекаде е крив и самиот Мурињо, оти знаеше да се повлече при крај, место да го умртви мечот. А со таа одбрана јасно е дека ќе ти го чукнат. Сепак тоа не го менува фактот дека напаѓачите на Јунајтед беа неумешни, па и и несреќни на моменти. После ситуацијата со Ибра мораше да донесат и шпиц. Крило и средина остануваат како позиции на кои обавезно треба да се засилат, за лев бек пак ќе кажам, јас лично (сеуште) се надевам дека Шо ќе успее.
Абе океј, јас не викам дека не им треба шпиц после повредава на Ибра, ама ме нервира што се маваш/те од земја дека сте немале финишер лани. Не е точно, имавте и одлично си ја заврши работата човекот, ама не е крив он што Марсијал се разведе со жена му и не знаеше кај тера, не е крив и за претходните дупки во тимот што ти ги набројав. Точно е и тоа дека неколку мечеви не добија поради тоа што промашија доста шанси на 1-0, ама пак ќе ти кажам не беше главен проблем шпицот, односно финишерот.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.781
Поени од реакции
67.066
Абе океј, јас не викам дека не им треба шпиц после повредава на Ибра, ама ме нервира што се маваш/те од земја дека сте немале финишер лани. Не е точно, имавте и одлично си ја заврши работата човекот, ама не е крив он што Марсијал се разведе со жена му и не знаеше кај тера, не е крив и за претходните дупки во тимот што ти ги набројав. Точно е и тоа дека неколку мечеви не добија поради тоа што промашија доста шанси на 1-0, ама пак ќе ти кажам не беше главен проблем шпицот, односно финишерот.
Апсолутно точно, втор најдобар стрелец ни беше Мата чинам, дали и 10 гола даде. Еба некои утакмици и Ибра, промаши тоа што не смееше да промаши, ама не можам да му замерам на него.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Прашањето е што си погодил. Нормално дека од сто пишани глупости, ќе се погоди по некоја.
Мене засекогаш омилени ќе ми останат 8те победи на Бенфика од 10 натпревари против Челзи :X3:
Многу имам погодено само не се фалам па затоа имаш таков впечаток добиено,и ти можиш во дискусијата каде не се согласуваш со мене да употебиш некаков аргумент зошто мислиш дека тоа не е така нели сепак е ова форум.[DOUBLEPOST=1499337536][/DOUBLEPOST]
A бе Џони, ти зеде да споредуваш крило, што по вокација е мобилен и подвижен играч, со класичен сидраш. Секој се одликува со свои карактеристики. Сидрашот со игра со глава, hold up play, и добро градење. Крило напаѓач со брзина. мане нема игра со глава, ниту има сила да игра против покрупни CB, па мудро си ја користи брзината.
Јас не споредувам,ти беше тој што споредува со статистики,јас ти напишав дека Мане што по вокација е мобилен и подвижен играч прави повеќе разлика од сидраш како Лукаку кој не е никаков апгрејд од Ибрахимович освен што ќе ви користи повеќе години што е нормално бидејќи е помлад.

Ете има време па ќе видиме кој беше во право

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.762
Поени од реакции
43.963
Не мислев на Ибра како финишер, повеќе и се заебавав кога кажав дека промашуваше по 3 шанси (иако промаши 5-6 добри зицери во текот на сезоната), туку општо дека финишот им беше проблем на ниво на екипа. И ако со Ибра финишот им бил проблем, замисли без него. :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Истов овој.
Ова ти е 100% извадено од некоја група за Јунајтед, некој одма го нашол, го постирал.
Абе како може да те стакви вмровци, одма да ви вадат контра-аргументи, во рок од 20 минути хахахахаха

Иначе, Мане со АФКОН и повредата пропушти пола сезона.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Па нема да донесе апгрејд на Ибра во поглед на начинот на игра, тоа мислам дека никој не го ни очекува.

Туку баш ќе биде со исти функции кои ги имаше и Златан. Не можеш да го споредиш сеа Златан со Лукаку а да не им ги земеш во предвид годините. Нигеров е уште млад играч а со огромно искуство во ПЛ, во топ 5 напаѓачи е во ПЛ минативе неколку сезони. Ако Мурињо дефинитивно пресекол да се игра со класична деветка, Лукаку му е одличен фит. Исто ко што ќе беше и Хери Кејн.

Дека е сигурна инвестиција, не е, ама сигурна инвестиција не беше ни Мората. На Лукаку сега ќе му биде приликата или да стане голем играч или да стане нов Џермеин Дефо или Дарен Бент... Јас мислам дека штом Ибра лани закачи толку голови, ќе даде и овој сезонава...
Нереални очекувања имаш,можеби во право си со тоа дека или ќе стани голем играч или ќе биди нов Дефо,ама да мислиш дека би го имал истиот импакт во играта како Ибрахимович со онакви квалитети е малце апсурдно...Лукаку нема визија ниту техника за да учествува во акциите како Ибрата,го нема онај првиот допир и тоа чуство на пас..Лукаку за да успее во Манчестер му треба многу подршка од крилата и бекојте каде Манчестер Јунајтед сега засега ги нема

Член од
14 април 2012
Мислења
32.781
Поени од реакции
67.066
Знам, знам. После овие 120 постови што ги пишав нема бегање. :D
:kuracc:
[DOUBLEPOST=1499337810][/DOUBLEPOST]
Ова ти е 100% извадено од некоја група за Јунајтед, некој одма го нашол, го постирал.
Абе како може да те стакви вмровци, одма да ви вадат контра-аргументи, во рок од 20 минути хахахахаха

Иначе, Мане со АФКОН и повредата пропушти пола сезона.
Па не е. Некој го ретвитнал ова, чисто како доказ дека дечково знае да се избламира, ко Танкреди Палмери, ко Џилем Балаг и реста боранија.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.762
Поени од реакции
43.963
:kuracc:
[DOUBLEPOST=1499337810][/DOUBLEPOST]

Па не е. Некој го ретвитнал ова, чисто како доказ дека дечково знае да се избламира, ко Танкреди Палмери, ко Џилем Балаг и реста боранија.
Патат малце за внимание овие, ништо страшно. :D Оди им на сајтoт уште им стои во ударни вести Лукаку во Јунајтед. xD

Член од
14 април 2012
Мислења
32.781
Поени од реакции
67.066
@Џони Вајсмилер која е твојата прогноза за Лукаку во Јунајтед, ако потпише, секако. Колку гола би имал сеознава?

Kajgana Shop

На врв Bottom