Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Некој да ми објасни зошто есдеес со години трубеа за радиодифузна такса, Шекеринска на твитер пишуваше „денес да имавме Влада, немаше да имаме РДТ“ а денес даваат изјава дека ќе ја укинат НАЈРАНО во Октомври?
Рдт е препорака о Европската комисија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
НАТО и ЕУ се срање, читам куртонско кенкање, кое нигде го немаше коа Грујо за Букурешт, за да влезе у НАТО, прифати промена на име. Нигде го немаше тоа кенкање овие десет години. Најверојатно зашто куртоните суштински ги боли ташакот за тоа дали ќе влеземе во НАТО и ЕУ. Ако Грујо не внесеше во НАТО и ЕУ, по некоја случајност, сеа сите одреда друга песма ќе пеевте.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Almeida го бараше Иреал, еве ти го секој ден најмалку по 3 саати јадење гомна, фацк ин браин прави.
Шо посака човеку знаеш ли? :ROFLMAO:
:D Пффф коинциденција.
Ама затоа лансот олабаи со трипер теориите - тоа ваљда у ЦК на дпне ги координираа.
Овој стариов се врати од Паралија од тие ефтините јунски аранжмани по 50 евра шо ги тераат со гајби пиперки од дома и сеа е одморен, напунет у full stamina mode.

Него не знам со незаситниов бетон шо ќе се праи. Ќе фати уште малку го**а со лопата да јаде. Усул нема дечкото. Као фолира дека од некоја плажа ни пишуел, ама тоа ако е вол да плаќа мрсни сметки за роуминг за дудлање у партија. Све ми личи дека Коцекопаана е единствена "плажа" шо ја видел у живот.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
За тоа знаеме. Јавно е кажано.
Значи легално е јас да снимам додека ти давам пари, и после да речам еве овој рекет ми зема?
Не знаеш ни тоа претпоставувам. Па ај размисли си дали е легално да се снима и да се земе таа снимка како доказ. Најлесно е да кажеш не знам, тоа ви е во чипот ставено, за се и сешто викајте не знам. Така беше 10 години, не можете да се одвикнете, а се најдете во тесно одма не знам викај. Вморони тврдокорни.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ние сме мала економија, со многу малку може животот кај нас да се смени.
Да речеме, Топ 10 фирми во Софија според број на вработени, да дојдат и да отворат фирми кај нас и да вработат помеѓу 40-50% од тоа што го вработуваат во Софија и да даваат иста плата како и во Софија, ќе имаме економски бум во смисла на плати.
Пред да се прашаш дали оваа влада има капацитет, треба да се расчистат срањата од грујо, ко на пример грешка во автопатот вредна 120 милиони.
Капацитетот на оваа влада не треба да го гледаме во тоа што ќе направи со буџетот, туку со парите на арамиите, дали ќе ги врати, дали ќе ги затвори и слично.
Капацитет во онаа класична смисла, влада има буџет и да видиме за што е способна, подобро не тоа е грешка перцепција бидејќи после овие срања што се десија единствена работа што оваа влада треба да направи е апсаана за арамиите и враќање на парите, не мора ни улици да гради, ни патишта доволно се овие две работи.
...оди напи се нешто за смируење.., повтори 20 пута..никој нема да оди во апсаана... како мантра...Вака кај и да е ќе експлодираш.
Па да продужиме после околу тоа што би било кад би било....[DOUBLEPOST=1499282200][/DOUBLEPOST]
:D Пффф коинциденција.
Ама затоа лансот олабаи со трипер теориите - тоа ваљда у ЦК на дпне ги координираа.
Овој стариов се врати од Паралија од тие ефтините јунски аранжмани по 50 евра шо ги тераат со гајби пиперки од дома и сеа е одморен, напунет у full stamina mode.

Него не знам со незаситниов бетон шо ќе се праи. Ќе фати уште малку го**а со лопата да јаде. Усул нема дечкото. Као фолира дека од некоја плажа ни пишуел, ама тоа ако е вол да плаќа мрсни сметки за роуминг за дудлање у партија. Све ми личи дека Коцекопаана е единствена "плажа" шо ја видел у живот.
..од кај сеа па роаминг експерту:tapp:

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
...оди напи се нешто за смируење.., повтори 20 пута..никој нема да оди во апсаана... како мантра...Вака кај и да е ќе експлодираш.
Па да продужиме после околу тоа што би било кад би било....[DOUBLEPOST=1499282200][/DOUBLEPOST]
..од кај сеа па роаминг експерту:tapp:
Фрли поглед на пучина, одмори очи малку. Само делиш дијагнози на форумов 24/7 и тресеш глупости у надеж дека фамилијата е уште у игра.

Нема тендери веќе...толку, заврши.

Член од
30 јуни 2015
Мислења
314
Поени од реакции
286
http://www.libertas.mk/zaev-so-bugarija-treba-da-se-reshi-delot-za-narodite-i-delot-za-zaednichkata-istorija/

сега веднаш треба да се брише од Википедија
Масакр во Ваташа
и да се напише успешната акција на блгарската војска против 12-е комунистички талибани...
.. а таа пиратеријата 3-то полувреме под итно да се забрани и уништи :D
какви талибани?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Мислам дека треба да се каже дека не е укината затоа што се чека ребалансот на буџетот. Исто така треба да се каже дека Рада буквално јадеше гомна без потреба. Ти тоа "денес" го сфаќаш ко јануари. Не, тоа "денес" и значело денес, значи 30 март.
Не само тоа. Заев и за евтината тарифа за струјата истото го рече.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не само тоа. Заев и за евтината тарифа за струјата истото го рече.
После ребалансот на буџетот.

Туку со мене муабетот ти беше за снимките. Легално било да се снима лидер на партија, и легално било тоа да е доказ. Браво бе.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...дa се крие и дa цмиздри кaкo п...a пoд кoшуљa
Мислиш на "политичарка"?[DOUBLEPOST=1499285562][/DOUBLEPOST]
После ребалансот на буџетот.

Туку со мене муабетот ти беше за снимките. Легално било да се снима лидер на партија, и легално било тоа да е доказ. Браво бе.
Струјата каква врска има со буџетот?
Има и легални видови на прислушувања и тие се доказ. Без разлика кој е.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мислиш на "политичарка"?[DOUBLEPOST=1499285562][/DOUBLEPOST]
Струјата каква врска има со буџетот?
Има и легални видови на прислушувања и тие се доказ. Без разлика кој е.
Ниедна снимка не смее да е доказ на суд. Се знае шо е доказ, хартија, црно на бело, тоа е доказ. А не пратиле од партија некој да го снима и ајде доказот ете го. Ако земал поткуп тогаш нека ги следат парите, нека најдат доказ и нека го затворат, не можеа? Можеа ама немаа доказ. Приказните за тоа дека не сакале се само приказни за мали деца, не можеа бидејќи немаа докази.
Исто и снимките шо се кај СЈО, не треба да се докази на суд и затоа од СЈО спремија докази, тие снимки се само насока каде да се бараат доказите. Ете ги најдоа доказите, ако тие докази се тоалет хартија тогаш нека повелат на обвинителна клупа, па нека докажат дека тие докази се за газ бришење. Ама зошто се обидуваат на секое да купуваат време? Затоа шо тие докази се такви со кои ќе ги однесат доживотно во затвор.
Секако тука не праиме муабет за случаите Сопот, Монструм и Куманово. Тек тие докази кога ќе ги соберат шо ќе биде. Ете денес го добиле случајот Сопот во СЈО, се очекуваат и другите откако ќе се смени јавниот обвинител, после тоа забавата почнува.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Значи легално е јас да снимам додека ти давам пари, и после да речам еве овој рекет ми зема?
Не знаеш ни тоа претпоставувам. Па ај размисли си дали е легално да се снима и да се земе таа снимка како доказ. Најлесно е да кажеш не знам, тоа ви е во чипот ставено, за се и сешто викајте не знам. Така беше 10 години, не можете да се одвикнете, а се најдете во тесно одма не знам викај. Вморони тврдокорни.
Информирај се. Ако некој бара мито и се пријави тоа, може институционално да се преземат такви мерки. Јас не знам за конкретниот случај како било, ама има и легални прислушувања.
Не трескај, читај убаво што пишувам.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Информирај се. Ако некој бара мито и се пријави тоа, може институционално да се преземат такви мерки. Јас не знам за конкретниот случај како било, ама има и легални прислушувања.
Не трескај, читај убаво што пишувам.
А слушaј мене ме интересирa кoгa тoa сељaчиштетo гo уценувaше психoпaтoт, aкo oвoј уцвикaше и му јa предaдеше влaстa, ке беa ли oбјaвени бoмбите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom