Љубовен Каскадер
fekalija
- Член од
- 28 декември 2011
- Мислења
- 4.371
- Поени од реакции
- 6.209
Нигде не кажав дека сите муслимани се добри или дека нема муслимани кои вршат тероризам а и јас не ги оправдувам тие кои што вршат терористички напади врз луѓето напротив силно го судам тоа а и исто така никој не ги оправдува нив каде што живеам јас
а инаку он зборуваше за сите Муслимани и кажа дека на сите нас еталонот ни е исис
Јас СЕ оправдувам себеси а не другите ако некој ќе каже дека еталонот ми е исис секако дека имам право да се оправдувам нели?
Никој никогаш не збори за сите муслимани. Али Е муслимански проблем. Не само пошто 99% од бомбаши самоубијци се муслимани туку и пошто го прават тоа во името на Господ, толкувајќи ги зборовите во Куранот. Кога светата книга која што е закон над законот за повеќето муслимани нуди вечност во рајот како замена за мачеништво во името на Исламот тогаш нешто не штима со таа религија. Поради оваа причина сите муслимани се сусцептибилни на ваквoто врбување без разлика дали се суни, шиити или било што. Тоа не значи дека секој муслиман ќе се разнесе али ветувањето за вечност во рајот како трампа за мачеништво му е претставена на секој муслиман.