Фудбалски/трансфер дискусии

W

wicked_1

Гостин
:facepalm:
Самото име salary cap ти кажува кој ти се ограничувањата, не е научна фантастика. Ти што мислиш дека си ја открил америка е друго. Ни разбра што зборам, ни кажа нешто вау, туку само проба да се напрајш паметен.
И на крај нормално не одговори на прашањата.
Патем, има и други што може да користат сарказам и иронија. ;)
Ти на почеток мислеше дека со спонзори се заобиколува селари кепот во НБА - тука ептен ја имаше откриено америка.... иако не знаеш како се спонзорира НБА, што е CBA, како се пресметува revenue-то итн..

Сега знаеш и што значи селари кеп. :icon_lol:

Под претпоставка да му нудат Барнли и Јунајтед иста плата, Санчез сам би одлучил каде ќе иде (ако е слободен агент), ако е заштитен слободен агент сите понуди може да му ги изедначува матичниот клуб, ако е уште под договор играчот не мрда никаде освен ако не реши клубот да го трејда.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.682
Поени од реакции
22.794
Рудигер од Рома во Челзи, цената е 35м + 4м бонуси. Денеска и официјално ќе објават.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.133
Поени од реакции
27.685
Друже и изминатите денови објави тој член две-три објави за продолжувања на договори. Тука во генерална дискусија се збореше за Дортмунд и Тотенхем. Не во официјални трансфери темата. Јас за таа тема зборам.

OFFICIAL: Timothy Weah — son of Ballon d'Or winner George — has signed his first professional contract, keeping him at PSG until 2020.

Timothy Weah scored a hat-trick on his full UEFA Youth League debut for PSG vs. Ludogorets.
Oк како и да е , ако си модератор или админ за подфорумов треба да бришеш и казнуваш офтопици.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.757
Поени од реакции
43.945
Jose Mourinho unhappy at lack of movement on transfers and wants Alvaro Morata concluded this week . Секоја недела го купуваме Мората во изминативе месец дена. :icon_lol: Еднаш ќе биде, па ќе речат еве погодивме. :icon_mrgr:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.363
Поени од реакции
26.304
Oк како и да е , ако си модератор или админ за подфорумов треба да бришеш и казнуваш офтопици.
Не сум

Мота продолжил со ПСЖ на уште една сезона

R

red.devil

Гостин
Ти на почеток мислеше дека со спонзори се заобиколува селари кепот во НБА - тука ептен ја имаше откриено америка.... иако не знаеш како се спонзорира НБА, што е CBA, како се пресметува revenue-то итн..

Сега знаеш и што значи селари кеп. :icon_lol:

Под претпоставка да му нудат Барнли и Јунајтед иста плата, Санчез сам би одлучил каде ќе иде (ако е слободен агент), ако е заштитен слободен агент сите понуди може да му ги изедначува матичниот клуб, ако е уште под договор играчот не мрда никаде освен ако не реши клубот да го трејда.
Абе ти што мислиш мене ич не ми чуе. Види си го првиот пост кај што си ме цитирал и ќе видиш зошто си мизерен. Озбилно те прашувам, секојдневие ти е тоа или лечиш фрустрации на форумов?

И не мислам дека со спонзори се заобиколува туку сигурен сум дека има влијание каде би оделе играчите. Ете ти кај линкот што си го постирал од кај што основци праат семинарски имаш листа на играчи со најголеми плати, потоа отвори Форбс и види колку заработуваат годишно тие играчи и можеби ќе ја откриеш америка - уште еднаш.

Епа тоа бе пиле, АКО е слободен агент - фудбалот не функционира така, али ајде ова е веќе друго. Нека хипотетички играчот е слободен од договор за следна сезона, што мислиш, за кој тим ќе се одлучи ако знае дека од спонзори во Барнли ќе заработува 50% повеќе? :D Само немој да се фатиш на Тери, Лампард, Сколс тип на играчи.
Според мене грубо кажано тоа е играње со лимитот за плати и лесно може да се манипулира. Што ќе прај правилово да не вреди ама баш ништо.

R

Roten 96

Гостин
Гинтер е просечен Германски фудбалер нешто како браќата Бендер и овај Руди што го зеде Баерн...а и за Горецка не знам зошто толку се трескаат,освен ставата што ја има ништо посебно не е ,го имам гледано повеќе пати во Шалке и нема логика поради еден добри изигран турнир дотолку да го креваат небаре Озил е ...типувам ќе оди во Баерн и ќе пропадни нормално па подоцна на некои 26-27 години ќе си се врати како попче во Шалке и то е то...просечни играчи кои делуваат одлично во еден компониран систем како Германскиот ама кога ќе треба да превземат одговорност против екипи како Реал,Барселона и Атлетико Мадрид ќе ги снема
Ке видиме дали е просечен или не(мислам на Руди и Горецка)....или двете маси во твојот мозок се просечни.....а овој доле шо ти дава лајк дава лајк на сите шо пишуваат дека Баерн е ова она не земал играчи вака онака а навива за клуб кој гледаме какви БОМБИ од играчи купува.Чао пријатно.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.757
Поени од реакции
43.945
Ке видиме дали е просечен или не(мислам на Руди и Горецка)....или двете маси во твојот мозок се просечни.....а овој доле шо ти дава лајк дава лајк на сите шо пишуваат дека Баерн е ова она не земал играчи вака онака а навива за клуб кој гледаме какви БОМБИ од играчи купува.Чао пријатно.
:D:D

Па и јас викум оти Манчестер требе да купат нешто посалам од Мората и Перишиќ за да бидат поконкурентни. :)))

Член од
14 април 2012
Мислења
32.756
Поени од реакции
67.001
По Мондеото, иде и Хјундаито од Франција.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.724
Што се 15 за Абрахам не заебавај
Па добро сега, сакам да бидам скромен. Лани даде 23 за тим што заврши 17ти во Чемпионшип. Ако се наметне во Свонси и игра редовно, 15 таман ќе бидат во ПЛ.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.552
Поени од реакции
59.244
Што зборите бе...

Kajgana Shop

На врв Bottom