Breaking Bad

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Ви се молам, првите три епизоди се врв. Поготово третата ако памтам добро, таму имавме раѓање на новиот Волтер Вајт.
Нема епизода во серијава што е досадна, а камоли пак цела сезона. Чујам таков коментар од некој, го класифицирам во листата на идиоти што гледаат серии зашто другите гледаат, нити веза имаат од серии, нити уживаат во нив.

Ф

Флеш

Гостин
Почнав да ја гледам,сеа сум с3е3 ...ПоЛос чикен индустру ....ВезеШари :LOL:.....Сеа Близнаците го бркаат Волт за крвна одмазда ....Џеси веќе е чист,за некое време:свиркам:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
Јас само што ја завршив серијата. Последните 2 сезони ги изгледав за 4-5 дена, прејаки беа упм. Малку не ми се допадна крајот, можеа да ги поштедат бар Хенк и оваа последната девојка на Џеси. Појма неам, можда финтата беше Волт да направи и нешто добро на крај, пошто реално се претвори во нарко бос и почна да им наштетува буквално на сите околу него. Џеси најкул лик испадна според мене, паметно дете со потенцијал, кое фаќа лоши патишта во животот. За жал и тој на крајот немаше каде да оди, баш затоа сметам дека требаше Андреа да остане жива и бар колку толку среќен крај да има приказнава.

Искрено појма неам како сте гледале епизода по епизода. :D Кога и да пуштев да ја гледам бар 3 одеа обавезно, а како што кажав последните 2 сезони ги изгледав во еден здив. Сега нема што да правам. Можда ќе му дадам шанса на Сол, исто многу јака фаца беше во серијава. :D

Иначе да, епизодата со мувата беше дно. Тоа беше мачење, 3-4 пати ми дојде да се обесам додека ја гледав. xD

Едит: И уште нешто. Сметам дека почетокот на првата епизода од сезона 5 беше страшен спојлер. Значи даваат сцена од последната епизода од серијата и од самиот момент кога Хенк сфати дека Волт е Хајзенберг знаев дека нема да му направи ништо уствари. Нормално, тука е и опцијата да го уапси па овој да избега од затвор, ама ете бар 85% бев сигурен дека тој ќе го изеде во целата таа бркотница.

Последно уредено:
Член од
7 јануари 2015
Мислења
959
Поени од реакции
632
Јас само што ја завршив серијата. Последните 2 сезони ги изгледав за 4-5 дена, прејаки беа упм. Малку не ми се допадна крајот, можеа да ги поштедат бар Хенк и оваа последната девојка на Џеси. Појма неам, можда финтата беше Волт да направи и нешто добро на крај, пошто реално се претвори во нарко бос и почна да им наштетува буквално на сите околу него. Џеси најкул лик испадна според мене, паметно дете со потенцијал, кое фаќа лоши патишта во животот. За жал и тој на крајот немаше каде да оди, баш затоа сметам дека требаше Андреа да остане жива и бар колку толку среќен крај да има приказнава.

Искрено појма неам како сте гледале епизода по епизода. :D Кога и да пуштев да ја гледам бар 3 одеа обавезно, а како што кажав последните 2 сезони ги изгледав во еден здив. Сега нема што да правам. Можда ќе му дадам шанса на Сол, исто многу јака фаца беше во серијава. :D

Иначе да, епизодата со мувата беше дно. Тоа беше мачење, 3-4 пати ми дојде да се обесам додека ја гледав. xD

Едит: И уште нешто. Сметам дека почетокот на првата епизода од сезона 5 беше страшен спојлер. Значи даваат сцена од последната епизода од серијата и од самиот момент кога Хенк сфати дека Волт е Хајзенберг знаев дека нема да му направи ништо уствари. Нормално, тука е и опцијата да го уапси па овој да избега од затвор, ама ете бар 85% бев сигурен дека тој ќе го изеде во целата таа бркотница.
koj gledal epizoda po epizoda.....jas na primer gledav sekoj den dodeka ne zaspijam

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
koj gledal epizoda po epizoda.....jas na primer gledav sekoj den dodeka ne zaspijam
Па не знам како ги ваделе епизодите, ама претпоставувам една неделно, па ако не и на 2 недели, со оглед на тоа што по 13 епизоди се во најголемиот дел од сезоните.

Ф

Флеш

Гостин
Да се пуштам у дискусија и јас сега,баш ми се појави алерт кога ја гледам сеа с5е9,кога Хенк сфаќа кој е Волтер,преку книгата .....

Член од
7 јануари 2015
Мислења
959
Поени од реакции
632
Да се пуштам у дискусија и јас сега,баш ми се појави алерт кога ја гледам сеа с5е9,кога Хенк сфаќа кој е Волтер,преку книгата .....
vi zavidivam sto sega ja gledate.....nisto poubavo od togas ne sum gledal

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
На мојот пост мислиш? Јас само еднаш влегов во темава, и тоа само на првата страна до денеска за да не налетам на некој спојлер. :D Јебига, извини. xD

@ManUtdChampions гледај Better Call Saul што побрзо додека не ги заборавиш сите латино ликови како мене. :D
Па и така ќе биде изгледа. :D

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
На мојот пост мислиш? Јас само еднаш влегов во темава, и тоа само на првата страна до денеска за да не налетам на некој спојлер. :D Јебига, извини. xDБаш ми е гајле искрено како завршува,веќе беше прво тоа погледано,пред да почнам да ја гледам ..... Започнав да ја гледам,зошо заради друштвово мое,цело село знае,јас един сељак не видел кола за што се зборе .....Оверал,добра серија. ....

Па и така ќе биде изгледа. :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Единствена серија на која сум гледала само по една епизода дневно, максимум по две. Сакав повеќе да ми трае, а не одма да ја завршам. :D Маратон направив на последните 6 епизоди и останав будна цела вечер зошто тогаш почнаа брканиците и немав срце да не догледам.

Крајот беше феноменален. Убиството на Хенк ми беше најсрцепателното нешто во серијава, меѓу многуте, многу такви моменти. Ова ми беше болка голема стварно. Па и реченицата упатена кон Волтер. :place:
Во ваква маестрална серија греота е да кажувате што би требало да се смени. Ништо не треба да се смени, се си беше врв.
Ниеден лик не беше црно-бело прикажан, сите ми беа и лоши и добри низ серијата. Од жалење, па охрабрување, стигнав до средина на серија да го мразам Волтер од дно на душа. И пак после тоа почнав да го охрабрувам, па накрај да го жалам. Предобар лик.
И епизодата со мувата си имаше значење, ако престанете површно да гледате серии.
Би ја репризирала за некоја година здравје.

Kajgana Shop

На врв Bottom