Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
"Реформската" влада требаше да го искорни криминалот а не селектира кој ќе обвини а кој не.
За друго не знам но едно сум сигурен.Овие "моиве"кога ќе се вратат на власт има фино лепо да им ебат матер на СДС за све што им направиле до сега.
Кога тоа? Ќе дочекаме викаш? :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па имаа 10 години време, не знам зошто не им ебале матер фино лепо.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Притвoри ке имa сaмo зa ситните риби...
Шо подразбираш за ситни риби? Па тие пониски ешалони се најзаслужни за ова дереџе во кое се наоѓаме,нивното слугување.
Јас би бил среќен доколку паднат апс разни кримо директорчина,советничина,пратеници, по некој крадоначалник, потрчковци и .... Да видиш како само се менуваат работите на подобро, не зборам само на локално ниво, зборам општо, се учи лекција шо има огромно значење за државава, и за сите нас.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Шо подразбираш за ситни риби? Па тие пониски ешалони се најзаслужни за ова дереџе во кое се наоѓаме,нивното слугување.
Јас би бил среќен доколку паднат апс разни кримо директорчина,советничина,пратеници, по некој крадоначалник, потрчковци и .... Да видиш како само се менуваат работите на подобро, не зборам само на локално ниво, зборам општо, се учи лекција шо има огромно значење за државава, и за сите нас.
Пoтпис нa све штo нaпишa.Oвa е нaјпaметниoт зaкључoк.Ние кaкo oбични луѓе нaјмнoгу изгубивме и oд тaкви стрaдaвме.[DOUBLEPOST=1498763580][/DOUBLEPOST]Зaтoa oд стaрт ми беше чуднo,декa билo нaјвaжнo пaтoрoт у зaтвoр дa oдел

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
ЈА БАЦЕ МОЖАМ ДА ЗАВРШАМ НА АУДИЕЦИЈА КАЈ СВ.ПЕТАР,АМА ИАМ ЈАКИ ВЕЗИ И ПРВОКЛАСНИ АДВОКАТИ, ПА СЕ Е У ФИОКА ДО ДАЉЕ...ЗАТОА ТИ БРИГАЈ КОЈ ТЕ ЧЕШКА ПО ВРАТ,БАТАЛИ МЕ МЕНЕ...ова од мобилен од плажа..па ми залегна капс....
Од која плажа баце? Фаќаш риба на каналче кај Имес?
Твојот случај СЈО го води под кодно име "Тутурутка". Следно место кај што ќе фаќаш тен се бавчите идризовски, ќе учиш земјоделие на стари години.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Пoтпис нa све штo нaпишa.Oвa е нaјпaметниoт зaкључoк.Ние кaкo oбични луѓе нaјмнoгу изгубивме и oд тaкви стрaдaвме.[DOUBLEPOST=1498763580][/DOUBLEPOST]Зaтoa oд стaрт ми беше чуднo,декa билo нaјвaжнo пaтoрoт у зaтвoр дa oдел
Сите шо направиле криминал треба да одговараат. Ако сега не почне да се практикува тоа, дефинитивно ја губам и најмалата светла точка во државава.
Дека ништо не е вечно видовме, сега останува уште да се надеваме дека ќе почнат да се средуваат од правен аспект работите, со самото тоа се подобрува и животот за сите, и за сите наредни генерации.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Сите шо направиле криминал треба да одговараат. Ако сега не почне да се практикува тоа, дефинитивно ја губам и најмалата светла точка во државава.
Дека ништо не е вечно видовме, сега останува уште да се надеваме дека ќе почнат да се средуваат од правен аспект работите, со самото тоа се подобрува и животот за сите, и за сите наредни генерации.
...овцо almeida оди блеј на облаци и папкај со папците папкару...:) :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.388
Вака најискрено....сакаш да пратам неколку пишани докази за криминал на неколку од врвот на СДС од мојот град....кој го направија и тоа за вмро-вско време? Едниот е дури и координатор на СДС за 5-та изборна единица..и сега го чека огромна функција.

А тој оштетениот сиромав(за неколку милиони евра) со се документите(кои ги имам и јас) пред некоја недела бил кај Зајко....и тој му ветил дека ќе расќисти со тој криминал нему што му се случило:facepalm:

За почеток.....еве колку дрпна прв братучед на обвинителката која денес презентираше ``нови обвиненија``, и ова е само од една банка....има уште 5-6, плус 40-50 фирми, над 100-тина луѓе очерупани како кокошки

и чоекот испари заедно со се женаму и синот:angel:

Ајде обвинителката нека потегни обвинение за него да ја видам....штом несака да подигни обвинение за фалсификуваната диплома за доктор на науки од другиот братучед(патем вујко и го избркаа ос судија и тоа во време на Бранко.беше претседател)...а татко е ја очерупа најголемата фабрика за дрвна индустрија.
Другиот вујко ги оштипа сите студенти во Битола и Охрид..

ај да ја видам...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.721
Поени од реакции
33.967
Добро бе луѓе вие стварно мислите дека некоја голема риба ќе служи робија?
Аман ... се мислите живеете во Шведска , а не во Македонија ;).
Некој од Фамилијата ако се плашеше од затвор , далеку ќе беше сега од тука. Пресметките се направени.
Ова ви е само едно добро шоу, што рака на срце , гледам супер ве (не) орасположува.

Дури и да стигне нешто од ова до суд... дури и да помине... заборавате кој е претседател и каква моќ на аболиција има истиот? Колку што лежеше Заев , толку и Груевски и Мијалков ќе лежат ...за жал :(
Остави деца, нека се радуваат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom