Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Че имa "хaпшење" Сaмo дa видиме oд кoј ешaлoн....

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Од една едноставна причина што се неприродни и непродуктивни појави, а научно докажани (преку генетика како наука) како болни!
Може некој линк да видам како генетиката докажала дека хомосексуалноста е болест? Мислам, прво треба да докаже дека постои како генетска предиспозиција, па после да решава каква е. Мислам дека ќе беше светска вест да беше точно, ама еве, да ти поверувам дека си во право, ако може некој линк за ова.

Петто и последно... ако моите постови ти се смешни обрати се на психијатар, ако пак моите постови ти се тажни обрати се пак таму! За се останато обрати се кај човекот на сликата во спојлер... загарантирано ќе ти поможи!

Ако си фан (така ми изгледа барем) на свинскиов чмар од гетото на рускава федерација, тогаш многу ми е жал за тебе и кои ти се role models во политиката.

Не знам која ти е поентата со прашањето со оглед дека веќе кажав дека не се согласувам со неговото мислење (иако после имаше дополнителни постови со кои кажуваше дека лошо бил сфатен, нејсе). Критика разбирам, остро несогласување. Но, коментарите кои успеав да ги прочитам беа полни со говор на омраза, повик на линч и тоа не само против него туку против целата лгбт-заедница (а јас не гледам како неговиот текст е поврзан со целата лгбт-заедница, но океј, тоа е дел од „логиката“ во Македонија).
Лошо сфатен? Па не збори на африкански човекот, убаво си пиша што и како мисли, само тоа таму не е личен блогспот сајт па да може да го симне ако се зажешти ситуацијата. Објективно гледано, морал да знае дека ќе има остри реакции за тоа што го пишал. Сепак го објавил, на начин на кој што е срочено. Според мене реакциите ми се сосема очекувани, а мислам дека можело да биде и полошо, со оглед на тоа во каква држава живееме. И јас би реагирал така, доколку сакав да пишам нешто, само решив да игнорирам. Како човек кој е геј кога гледам како друг хомосексуалец се обидува да ја релативизира педофилијата и да наметне концепт дека децата се со сексуални чувства, можеби и од раѓање (кога во паралела има слични артикли, репортажи, и видео медиуми кои шират скоро идентична реторика, тогаш е повеќе од очигледно дека е ова платен чекор со некоја цел (а човек ќе проголта говор на омраза ако доволно го платиш).

Нели во тоа беше целата работа со политичката криза, решавање на корупцијата и криминалот?
Кризата неофицијално почна одма после изборите 2014та. Нели господава излегоа на улица од револт и тако даље, изборни измамни, крадење гласови, местење резултати итн. - Па главниот стартач на кризата, фантомските гласови, со кои ја отруја јавноста, пумпаа бројки пред да ги симнат, за после да испадне дека 95% од нив биле албанци, и некако магично тоа се стави после под тепих, а јадрото на кризата и причината за нејзиниот зачеток е заменето со нова причина, и така ги менуваа причините за кризата се до последниве избори. Од таа криза си профитираа лепо додека можеа и ДПМНЕ, наштелувајќи по потреба нивни пропаганди. Сега си го вадат трњето од задниците еден на друг полека.

Стана ДиЏеј ради манекенки и тоа буквално, стана ДиЏеј и оди со манекенка :D

Овој уште е сатанист од мода или?

link za dijasporata?
Никој не беше каваљер линкне, па еве јас да ти средам:

https://www.youtube.com/watch?v=NEEbPCgQxMA

Кога почна да ги пецка малку СДС, "модераторкава" почна и нему да му ги крати одговорите на прашањата и да се убацува ко проектил. Откако презеде уредничка фунцкија Мирјанка политичката Ph вредност на Канал 5 ептен стана "неутрална" :D

Инаку од каде не пратиш? (може и по пп да пишеш доколку нејќеш да откриеш, мене лично ме интересира)

Кој си ти да ми кажеш дека јас или кој било друг е против националните интереси? Кој си ти да кажеш дека јас не треба да имам глас? Кој си ти да одлучуваш за мене?

Според кој закон или која норма ти ке ми кажеш дека ТИ си знаеш што е добро а што лошо, и зарем секој што размислува спротивно на идеите на ВМРО е и против државноста и националните интереси?

КОЈ СИ ТИ бе :гомце: да ми забрануваш мене нешто, зарем во диктатура живееме?
Ooo, Никса Тринулич, па џе си ти?

Јас? Обичен државјанин на Македонија кој ги застапува истите, а со тоа и репер да оценам кој не го прави истото. Не е ни тешко, сам си кажа постови наназад како се осеќаш за земјава, критиката не е беспредметна. Инаку јас нема да одлучувам за тебе. Во асална држава, државата ќе одлучи дали ќе имаш државјанство и право на глас, или истото ќе ти биде одземено, ако работиш против националните интереси на земјата. Тоа што не сме асална држава, ти дава право на тебе, и на луѓе кои биле или се на власт, истите тие национални интереси да ги моделираат по потреба според тоа што е trendy во регионалната политика, и ако се случи да се дадат истите под концесија за некоја добробит агенда во полза на "поголема слика", тогаш супер. Што се однесува до диктатура, не, не сме живееле во една. Но во наредниве 4 години можеби и тоа ќе можеме да го додадеме на листа на колективните ни искуства.[/QUOTE]

Последно уредено:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Изгледа ќе има проштален говор.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
.....што бидна... уапсија ли некого??? :)

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Ако уапсат некој, ќе има частења, А???

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Како татко кој се жртвуе за своето дете тој уште пред некое време, пркосно се понуди да биде уапсен штом е тоа за доброто на Македонија. У очи им кажа на илуминатите на Сорос!
А утре никој нема ни фала да му рече.:(

(тоа што во реалноста, него гарант нема ни да го приведат е друга работа)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Надевам се дека ќе уапсат твојот Пастир поради криминал,корупција и србоманија:)
Србoмaн е и oвoј Зaев.Чекaј ке видиш зa гoдинa денa.Сите се пoд диктaт нa Кoс и Удбa.И вмрo и сдсм

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom