Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.204
Че имa "хaпшење" Сaмo дa видиме oд кoј ешaлoн....
Може некој линк да видам како генетиката докажала дека хомосексуалноста е болест? Мислам, прво треба да докаже дека постои како генетска предиспозиција, па после да решава каква е. Мислам дека ќе беше светска вест да беше точно, ама еве, да ти поверувам дека си во право, ако може некој линк за ова.Од една едноставна причина што се неприродни и непродуктивни појави, а научно докажани (преку генетика како наука) како болни!
Ако си фан (така ми изгледа барем) на свинскиов чмар од гетото на рускава федерација, тогаш многу ми е жал за тебе и кои ти се role models во политиката.Петто и последно... ако моите постови ти се смешни обрати се на психијатар, ако пак моите постови ти се тажни обрати се пак таму! За се останато обрати се кај човекот на сликата во спојлер... загарантирано ќе ти поможи!
Лошо сфатен? Па не збори на африкански човекот, убаво си пиша што и како мисли, само тоа таму не е личен блогспот сајт па да може да го симне ако се зажешти ситуацијата. Објективно гледано, морал да знае дека ќе има остри реакции за тоа што го пишал. Сепак го објавил, на начин на кој што е срочено. Според мене реакциите ми се сосема очекувани, а мислам дека можело да биде и полошо, со оглед на тоа во каква држава живееме. И јас би реагирал така, доколку сакав да пишам нешто, само решив да игнорирам. Како човек кој е геј кога гледам како друг хомосексуалец се обидува да ја релативизира педофилијата и да наметне концепт дека децата се со сексуални чувства, можеби и од раѓање (кога во паралела има слични артикли, репортажи, и видео медиуми кои шират скоро идентична реторика, тогаш е повеќе од очигледно дека е ова платен чекор со некоја цел (а човек ќе проголта говор на омраза ако доволно го платиш).Не знам која ти е поентата со прашањето со оглед дека веќе кажав дека не се согласувам со неговото мислење (иако после имаше дополнителни постови со кои кажуваше дека лошо бил сфатен, нејсе). Критика разбирам, остро несогласување. Но, коментарите кои успеав да ги прочитам беа полни со говор на омраза, повик на линч и тоа не само против него туку против целата лгбт-заедница (а јас не гледам како неговиот текст е поврзан со целата лгбт-заедница, но океј, тоа е дел од „логиката“ во Македонија).
Кризата неофицијално почна одма после изборите 2014та. Нели господава излегоа на улица од револт и тако даље, изборни измамни, крадење гласови, местење резултати итн. - Па главниот стартач на кризата, фантомските гласови, со кои ја отруја јавноста, пумпаа бројки пред да ги симнат, за после да испадне дека 95% од нив биле албанци, и некако магично тоа се стави после под тепих, а јадрото на кризата и причината за нејзиниот зачеток е заменето со нова причина, и така ги менуваа причините за кризата се до последниве избори. Од таа криза си профитираа лепо додека можеа и ДПМНЕ, наштелувајќи по потреба нивни пропаганди. Сега си го вадат трњето од задниците еден на друг полека.Нели во тоа беше целата работа со политичката криза, решавање на корупцијата и криминалот?
Овој уште е сатанист од мода или?Стана ДиЏеј ради манекенки и тоа буквално, стана ДиЏеј и оди со манекенка
Никој не беше каваљер линкне, па еве јас да ти средам:link za dijasporata?
Ooo, Никса Тринулич, па џе си ти?Кој си ти да ми кажеш дека јас или кој било друг е против националните интереси? Кој си ти да кажеш дека јас не треба да имам глас? Кој си ти да одлучуваш за мене?
Според кој закон или која норма ти ке ми кажеш дека ТИ си знаеш што е добро а што лошо, и зарем секој што размислува спротивно на идеите на ВМРО е и против државноста и националните интереси?
КОЈ СИ ТИ бе да ми забрануваш мене нешто, зарем во диктатура живееме?
Реактивирање на Стоп Операција СоросНа првиот ешалон....повеќе од очигледно...
http://fokus.mk/pres-konferentsija-na-gruevski-vo-16-chasot/
Прес-конференција на Груевски во 16 часот
Со среќа да ви еИзгледа ќе има проштален говор.
Надевам се дека ќе уапсат твојот Пастир поради криминал,корупција и србоманија.....што бидна... уапсија ли некого???
Србoмaн е и oвoј Зaев.Чекaј ке видиш зa гoдинa денa.Сите се пoд диктaт нa Кoс и Удбa.И вмрo и сдсмНадевам се дека ќе уапсат твојот Пастир поради криминал,корупција и србоманија
За жал мислам дека си во право.Србoмaн е и oвoј Зaев.Чекaј ке видиш зa гoдинa денa.Сите се пoд диктaт нa Кoс и Удбa.И вмрo и сдсм
Таков му е стилотЧовеков си касни и на сопствената прес конференција, кој грев за внимание треба да си