Брат да ти кажам право ја иако не верувам у духови и такви с.. порано коа идав сам по улица у 3 и нешо навечер и ако ми шушне нешо ке трчам накај дома е бате lol( ако постои нешто слично бришете ) !
па овака се за стравот,видови,дали може да се надмине,причини за негова појава ...и слично. Пвелете :smir:
Стравот од забар е основен.Стравот од смртта е основа, корен на сите стравови и фобии. Кога ќе се надмине тој страв сите останати ќе исчезнат. Да се умре пред смртта, да се прифати смртта како дел од животот. Проблемот е тоа што ние скоро секогаш избегниваме да размислуваме за неа, од самата помисла се ужаснуваме, наместо да се соочиме со тој факт, да и погледнеме во очи.
Одлично кажано, токму така, фобиите и стравовите исчезнуваат кога ќе се ставиш во ситуација која те ужаснува, пример ако се плашиш од висина - треба да одиш на високи и стрмни места, ако се плашиш од вода - треба да влезеш во вода...Постои конструктивен и неконструктивен страв, како што напиша Меги. Можеш самиот да си претпоставиш лични ситуации. Фобиите се третираат така што на пример ако имаш фобија од змија ќе ти донесат стаклен кафез со змија во неа па ти полека ќе и се доближуваш, ден по ден, се додека не ја држиш во раце, ако е неотровна. Лекот за стравот е храброст, се додека не знаеме поинаку, она што го напиша Магус. (Магус, одличен пост :wink. Надминувањето на стравот од смртта кој е врежан во нас е рамен на просветление. Симболички, тоа е како витез кој влегува во пештера каде што има ламја што фрла оган, а тој наместо кукавички да бега или храбро да ја нападне, е толку смирен и силно исполнет што ламјата го гледа пријателски.
хахахах забеган....не бе, ке влезеш во глутница, кога се петшестнаесет заедно кога прават групњак, ти замавај ги и чекај да те изедат хахаххахаСе плашам од кучиња...
Што поточно треба да направам да влезам во куче(поточно неговиот дигестивен систем):back:
И мене ми е од кучиња ама не толку, само ко ќе се напушам и видам кучиња ми се отсекуваат нозете....:nesum:Цел живот у маало се соочувам со стравов,никако да го снема....секоја втора куќа има куче...димензиите се...overwhelming
Ништо посебно секогаш кога ке наидеш на куче стисни заби и свиркај си не гледај у него,не бегај од него и не паничи диши длабоко дека осекат маме и нивно осекат кога се плашеш и можат да ти се искурчат,....затоа прај се на Тошо у стило кој те ебе бе терај работа така едно 10-15 ситуации со секакви кучиња и полека ке се опуштеш и ке ти мине.(овоа од искуство)Се плашам од кучиња...
Што поточно треба да направам да влезам во куче(поточно неговиот дигестивен систем):back: