Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
23 август 2010
Мислења
39.929
Поени од реакции
116.362
Јасно е сето тоа што го пишиш за Тотенхем но едно имаш заборавено..резултати. Резултати се бараат цобе,ако немаат резултати џабе му е све,Дортмунд е пред Тотенхем во поглед на резултатите и постигнатото во блиското минато и вакви како што се раштимани пак имаат поголеми шанси за успех на Европски план ама тоа е поопширна тема.

Тотенхем навистина е постабилен клуб во поглед на финансиите од Дортмунд но тоа е претежно поради самата лига и држава од каде доаѓа каде се влезени огромни средства од тв преносите,спонзорите и прескапите карти во Лондон и Тотенхем можам да си дозволат да дадат поголема плата и да манипулираат со трансферите со оглед на тоа што на крајот на сезоната сигурно имаат над 90 милиони фунти приход само од тв преносите а останатото е бонус,затоа Челзи или Манчестер неможат да му ги купат играчите бидејќи ќе побараат нереални и ненормални суми за истите.
Ајде објасни тогаш зошто Арсенал ги продава своите најдобри играчи и тоа во директни ривали кога во ПЛ имаат толку јаки договори?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па така се расти воедно се станува голем клуб
Знам Џони, што значи дека Дортмунд во моментов не е тоа што го претставувате.
Главен аргумент ви е тоа што Тотенхем не освоил ПЛ а Дортмунд освоил Бундес, зошто секако, подеднакво е да начекаш Баерн „станат на лева нога“ сезона-две од една страна и Челзи „станат на лева нога“ од друга страна, дека во Баерн лигата следен кој може да ти земе титула е кој, Волзбург, Вердер?

upload_2017-6-28_11-40-36.png

Во последните 20 години, 15 години Баерн е освојувач од кои 10 му се дабл титули, го освојувал и купот. Од друга страна, Тотенхем, да, во последни 20 години ваљда освоил некој куп и тоа е тоа ама конкуренцијата и тежината да освоиш ПЛ и Бундес е апсурдно да се споредува, што прави „Дортмунд има освоено лига а Тотенхем не“ излитен аргумент.

Почит за освојувањето, секој што освоил лига заслужува почит и признание ама тоа ти е исто ко јас да ти кажам дека Вардар е боље од Дортмунд пошто задњи 6 години он освојува 5, па тука негде се со Баерн :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
После 10 испишани страни за споредби Тотенхем-Дортмунд, логично е некој да помисли дека дискусијата продолжува во тој правец.

Е сеа и ја глуп, тргнав од претпоставка дека знаеш шо е логика, или дека бар у твоето образование си се сретнал со логика...
Кога цитираш мое мислење треба да пишуваш за тоа шо ја го иам напишано во него а не да претпоставуваш според тоа во кој правец идела дискусијата 10 страни уназад.

А тоа дека си глуп не е предмет на дискусија.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
И знам дека милуваш посебен хејт спрема англиските клубови. Селта Виго на времето викаше дека со волшебниците Нолито, Аспас и Орељана ќе им го земел скалпот на англиските тимови така да ти најмалце можеш да си објективен во ваква дискусија.
Па баш и за таа дискусија, како и за многу други ве уби. Дури и овогодинешната двојно послаба Селта Виго, откако ги продаде најдобрите поединци: Аугусто, Нолито и Орељана успеа да стигне до 1/2 финале во ЛЕ и беше на прагот да го елиминира шампионот.
Така што ланските исмевања беа на теренот избришани после елиминации на ланскиот полуфиналист Шахтјор, сосема солидните белгијци и стигнувањето до 1/2 финале, каде што шампионот до последната минута не беше сигурен и лесно можеше да добие ладен туш, ако Гуидети беше барем малку поприсебен.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Кога цитираш мое мислење треба да пишуваш за тоа шо ја го иам напишано во него а не да претпоставуваш според тоа во кој правец идела дискусијата 10 страни уназад.

А тоа дека си глуп не е предмет на дискусија.
Човек шо не знае логика не може мене да ме учи за што треба да пишувам кога цитирам мислење.
Ако ми е ќеф и за ланскиот снег на Шара ќе пишувам :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

R

red.devil

Гостин
Па баш и за таа дискусија, како и за многу други ве уби. Дури и овогодинешната двојно послаба Селта Виго, откако ги продаде најдобрите поединци: Аугусто, Нолито и Орељана успеа да стигне до 1/2 финале во ЛЕ и беше на прагот да го елиминира шампионот.
Така што ланските исмевања беа на теренот избришани после елиминации на ланскиот полуфиналист Шахтјор, сосема солидните белгијци и стигнувањето до 1/2 финале, каде што шампионот до последната минута не беше сигурен и лесно можеше да добие ладен туш, ако Гуидети беше барем малку поприсебен.
Тоа што за малку не бил присебен Гуидети и шпанскиот гигант Селта Виго не искористил кикс на мизерниот Јунајтед не ја прави Селта Виго Барселона туку мизерна екипа која не ја поминала шестата екипа од Англија. Баш ме уби со аргументот.

Али ајде... Фул кредит. Си го скоцкал мислењево како некој трилер филм со херојски крај. (y)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Човек шо не знае логика не може мене да ме учи за што треба да пишувам кога цитирам мислење.
Ако ми е ќеф и за ланскиот снег на Шара ќе пишувам :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Сериозно не те разбирам, ме цитираше за нешо шо си го измисли и јас не сум го пишал у пост и сеа ми го потиш курот и се праиш паметен.

zs?

Никаде не кажав дека Тотенхем е крем на Европа, само си кажав дека според мене моментално имаат подобар и поперспективен тим од Дортмунд и ако сериозно не моеш да го разбереш тоа и не умееш да прочиташ што сум пишал тогаш не глеам потреба да ме замараш.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Знам Џони, што значи дека Дортмунд во моментов не е тоа што го претставувате.
Главен аргумент ви е тоа што Тотенхем не освоил ПЛ а Дортмунд освоил Бундес, зошто секако, подеднакво е да начекаш Баерн „станат на лева нога“ сезона-две од една страна и Челзи „станат на лева нога“ од друга страна, дека во Баерн лигата следен кој може да ти земе титула е кој, Волзбург, Вердер?

Прегледај го приврзокот 173475

Во последните 20 години, 15 години Баерн е освојувач од кои 10 му се дабл титули, го освојувал и купот. Од друга страна, Тотенхем, да, во последни 20 години ваљда освоил некој куп и тоа е тоа ама конкуренцијата и тежината да освоиш ПЛ и Бундес е апсурдно да се споредува, што прави „Дортмунд има освоено лига а Тотенхем не“ излитен аргумент.

Почит за освојувањето, секој што освоил лига заслужува почит и признание ама тоа ти е исто ко јас да ти кажам дека Вардар е боље од Дортмунд пошто задњи 6 години он освојува 5, па тука негде се со Баерн :D
Ne znam dali e potesko da osvois PL so zgolemenata konkurencija ili da osvois BL protiv Uber-Bayern koi momentalni i vo Anglija bi bil favorit za titula. Ama oti ne spomnuvas postignuvanjeto vo Evropskite kupovi pa i lani direkten duel imase. Sto vikas za toa?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
И каков е германскиот начин на живот?
Домазет е нешто као во мода таму во Немачка?

Тоа антички Бавари, потекло, гени батали...Пари се најважниот фактор во цела приказна.
Демек не беа спремни да искешираат пари за дефанзивец како Хумелс други екипи? Да вадам гласини од тој период или не мора?
Сериозно го фураш муабетов дека Хумелс дошол во Баерн само заради парите и дека на други место не би му нуделе исто или слично? Хахахаха ОК е.

On 9 August 2016, Manchester City completed the signing of Stones for £47.5 million on a six-year deal

Мислиш дека Пеп не знаеше каков играч е Хумелс? Немаа пари Сити за Хумелс, па као го купија Стоунс за грдни пари?
Јунајтед? Барса? Сите немаа пари за Хумелс?

И не реков домазет, реков да живеат заедно.
Како ги вртите работите - страшно. Само не сте вие криви, не ја знаете позадината на Хумелс и го знаете од пред некоја година кога се проби. Ниту па знаете дека татко му беше вработен во Баерн 17 години.

Лесно е да се каже „фидер - клубче“ без да согледаш некои други работи.

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Тоа што за малку не бил присебен Гуидети и шпанскиот гигант Селта Виго не искористил кикс на мизерниот Јунајтед не ја прави Селта Виго Барселона туку мизерна екипа која не ја поминала шестата екипа од Англија. Баш ме уби со аргументот.

Али ајде... Фул кредит. Си го скоцкал мислењево како некој трилер филм со херојски крај. (y)
Џони никогаш не рече дека Селта ќе освои ЛШ. Туку кога вие се смеевте тврдеше дека имаат добро скоцкано тимче, кое може да им направи проблеми на гигантите. Пример Барселона лани беа уништени во Виго со 4-1 и под 50% посед, што ретко им се случува. Треба да имаш план, дисциплина и физички да си топ за да му го направиш ова на ланскиот двоен шампион.
Секако тебе све ова ти беше смешно, но оваа година се докажа и тоа со многу помалку ресурси дека игрите во шпанското првенство не беа случајност туку се плод на континуирано добра работа. Што и да пробаш да изрелативизираш факт е дека настапите во Европа беа полн погодок според мислењето на 99.99% од фудбалскиот свет.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
И каков е германскиот начин на живот?
Домазет е нешто као во мода таму во Немачка?

Тоа антички Бавари, потекло, гени батали...Пари се најважниот фактор во цела приказна.
Демек не беа спремни да искешираат пари за дефанзивец како Хумелс други екипи? Да вадам гласини од тој период или не мора?
Сериозно го фураш муабетов дека Хумелс дошол во Баерн само заради парите и дека на други место не би му нуделе исто или слично? Хахахаха ОК е.

On 9 August 2016, Manchester City completed the signing of Stones for £47.5 million on a six-year deal

Мислиш дека Пеп не знаеше каков играч е Хумелс? Немаа пари Сити за Хумелс, па као го купија Стоунс за грдни пари?
Јунајтед? Барса? Сите немаа пари за Хумелс?

И не реков домазет, реков да живеат заедно.
Како ги вртите работите - страшно. Само не сте вие криви, не ја знаете позадината на Хумелс и го знаете од пред некоја година кога се проби. Ниту па знаете дека татко му беше вработен во Баерн 17 години.

Лесно е да се каже „фидер - клубче“ без да согледаш некои други работи.

Последно уредено:
R

red.devil

Гостин
Џони никогаш не рече дека Селта ќе освои ЛШ. Туку кога вие се смеевте тврдеше дека имаат добро скоцкано тимче, кое може да им направи проблеми на гигантите. Пример Барселона лани беа уништени во Виго со 4-1 и под 50% посед, што ретко им се случува. Треба да имаш план, дисциплина и физички да си топ за да му го направиш ова на ланскиот двоен шампион.
Секако тебе све ова ти беше смешно, но оваа година се докажа и тоа со многу помалку ресурси дека игрите во шпанското првенство не беа случајност туку се плод на континуирано добра работа. Што и да пробаш да изрелативизираш факт е дека настапите во Европа беа полн погодок според мислењето на 99.99% од фудбалскиот свет.
Лани Барса уште од Краснодар што не беа уништени.

Не бе, оти ми наметнуваш мислење. Јас имам став дека шпанските клубови најдобро функционираат и работаат во Европа, не сум негирал такво нешто.

Мојот проблем т.е. критика е кон Џони бој кој несомнено има хејт према англиски клубови а мислам и јавно си има кажано. И во такви случаеви знае да претера како мислењето дека нападот на (тогашен) Виго бил покреативен и биле волшебници во споредба со Бејл, Роналдо и Бензема. Не знам, ти можеби се согласуваш и со ова.. :toe:

А во врска со Јунајтед - малце фалеше да ги елиминира Андерлехт, стигнаа до продолженија. Па сега ти види колкав 'успех, е тој "за малку ладен туш" од Гуидети...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ne znam dali e potesko da osvois PL so zgolemenata konkurencija ili da osvois BL protiv Uber-Bayern koi momentalni i vo Anglija bi bil favorit za titula. Ama oti ne spomnuvas postignuvanjeto vo Evropskite kupovi pa i lani direkten duel imase. Sto vikas za toa?
Секако дека не знаеш Игорче дали е потешко да се освои Премиер или Бундес, секако.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ти убаво си го напрај есапот и те снема да искоментираш за твојот есап па сега ја менуваш формулата. Споредбата твоја на крај се заснова на 0 титули во просек по такмичење во последниве пет сезони со 0,07 титули.

Може вака?

И знам дека милуваш посебен хејт спрема англиските клубови. Селта Виго на времето викаше дека со волшебниците Нолито, Аспас и Орељана ќе им го земел скалпот на англиските тимови така да ти најмалце можеш да си објективен во ваква дискусија.
Јас неможам да разберам како можи да чукаш есап врз основа на просекот на натпревари?..Јувентус едноставно ако си освоеше ЛШ ќе си играше повеќе натпревари а не вака врз основа на две финалиња во ЛШ да го ставате на ниво на Барселона.

Дортмунд редовно игра во нокаут фазата на ЛШ а Тотенхем не постои во ЛШ,Дортмунд редовно е втор или трет во Бундес лигата,Тотенхем само последните 2 години стана фактор во Премиер Лигата..неможи не знам каков кантар повеќе да употребам да ви го докажам очигледното.

Можеби дека јас и ти имаме различна перцепција на гледиште на работите па затоа неможиме да најдиме компромис,ти очигледно потенцираш на трофеите,а јас ти потенцирам целовкупно вклучувајќи ја и фазата до која стигнаа во самото натпреварување..сепак неможиш на исто да ги сметате тоа што ако некој испаднал во прво квалификациско коло или некој испаднал во групи,тука нема никаква логика..значи според твојата логика Динамо Загреб и Вардар се на исто ниво бидејќи никој не направил нешто позначително во врска со Европските натпреварувања..само едниот што испаѓа веднаш а другите на секои две години играат во групната фаза во ЛШ.

И немам хејт спрема англиските клубови

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Тотенхем само последните 2 години стана фактор во Премиер Лигата
Па така и почна муабетот бе Џони, само што ти увек у дискусија влагаш со вжештена глава, со нож у тенк сакаш да пробушиш. Муабетот беше за во моментот, не за тоа што било пред Х години.

Kajgana Shop

На врв Bottom