Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
@lans Јас иако не се согласувам со напишаното, не се дрзнувам да го вреѓам и да му се заканувам на типот. А многу луѓе го правеа тоа и тоа не е во ред. Јас дури сум за построго казнување на педофилијата, па дури и зголемување на age of consent од 14 на 16 години.
toa se vika political corectness i toa ne sekogas e kako da kazam... normalno?
nemoze nekoj sto vika pedofilite se MARGINALIZIRANA grupa ti da vikas, okej deckoto ima pravo na govor i izrazuvanje. so vakvi sitni `prestapi` se desenzitira javnosta da stane `normalno` vakvi diskusii da se vodat pod izgovorot-sloboda na govor

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
11.621
toa se vika political corectness i toa ne sekogas e kako da kazam... normalno?
nemoze nekoj sto vika pedofilite se MARGINALIZIRANA grupa ti da vikas, okej deckoto ima pravo na govor i izrazuvanje. so vakvi sitni `prestapi` se desenzitira javnosta da stane `normalno` vakvi diskusii da se vodat pod izgovorot-sloboda na govor
Значи нормално е да се загрози неговата сигурност? Пошто реално гледано, на целиот тој говор на омраза, може да се најде некој што ќе прејде во насилство.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Значи нормално е да се загрози неговата сигурност? Пошто реално гледано, на целиот тој говор на омраза, може да се најде некој што ќе прејде во насилство.
normalno e da se zagrozat decata so ohrabruvanje na pedofilite deka bile MARGINALIZIRANA grupa i deka kaznite za nivnite`potrebi` bile uzasni?

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
11.621
normalno e da se zagrozat decata so ohrabruvanje na pedofilite deka bile MARGINALIZIRANA grupa i deka kaznite za nivnite`potrebi` bile uzasni?
Не знам која ти е поентата со прашањето со оглед дека веќе кажав дека не се согласувам со неговото мислење (иако после имаше дополнителни постови со кои кажуваше дека лошо бил сфатен, нејсе). Критика разбирам, остро несогласување. Но, коментарите кои успеав да ги прочитам беа полни со говор на омраза, повик на линч и тоа не само против него туку против целата лгбт-заедница (а јас не гледам како неговиот текст е поврзан со целата лгбт-заедница, но океј, тоа е дел од „логиката“ во Македонија).

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не знам која ти е поентата со прашањето со оглед дека веќе кажав дека не се согласувам со неговото мислење (иако после имаше дополнителни постови со кои кажуваше дека лошо бил сфатен, нејсе). Критика разбирам, остро несогласување. Но, коментарите кои успеав да ги прочитам беа полни со говор на омраза, повик на линч и тоа не само против него туку против целата лгбт-заедница (а јас не гледам како неговиот текст е поврзан со целата лгбт-заедница, но океј, тоа е дел од „логиката“ во Македонија).
i samata LGBT zaednica se ogradi poso ne e prvpat pedofili da probaat da se shlepaat na nivnata borba
zatoa nekoi od najostrite reakcii bea od lgbt poso kaj svarno se marginalizirani vo opstestvoto, use nekoj vaka probuva pokraj niv da si protne agenda za `normaliziranje` na pedofilijata
toa deka loso bil sfaten...objavuva statija od 3 strani pa posle se pravda deka loso bil sfaten.
i pak ne mi odgovori na prasanjeto
normalno e da se zagrozuvaat deca so ohrabruvanje na pedofili deka bile MARGINALIZIRANI?

p.s.
vo amerika za prvpat se izrece osuda za zborovi. da bas taka,za zborovi
edna devojka go ohrabruvala svojot decko da izvrsi samoubistvo. ne go turnala od karpa, ne go zagusila, nego so sms i so mejlovi go ohrabruvala da napravi samoubistvo
shindre kje bide odgovoren ako nekoj pedofil se pocuvstvuva obespraven i marginaliziran radi kupot lajna sto sindre gi napisa i se ohrabri da gi uprazni svoite `normalni i prirodni` potrebi so nekoe detence?

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
11.621
i samata LGBT zaednica se ogradi poso ne e prvpat pedofili da probaat da se shlepaat na nivnata borba
zatoa nekoi od najostrite reakcii bea od lgbt poso kaj svarno se marginalizirani vo opstestvoto, use nekoj vaka probuva pokraj niv da si protne agenda za `normaliziranje` na pedofilijata
toa deka loso bil sfaten...objavuva statija od 3 strani pa posle se pravda deka loso bil sfaten.
i pak ne mi odgovori na prasanjeto
normalno e da se zagrozuvaat deca so ohrabruvanje na pedofili deka bile MARGINALIZIRANI?

p.s.
vo amerika za prvpat se izrece osuda za zborovi. da bas taka,za zborovi
edna devojka go ohrabruvala svojot decko da izvrsi samoubistvo. ne go turnala od karpa, ne go zagusila, nego so sms i so mejlovi go ohrabruvala da napravi samoubistvo
shindre kje bide odgovoren ako nekoj pedofil se pocuvstvuva obespraven i marginaliziran radi kupot lajna sto sindre gi napisa i se ohrabri da gi uprazni svoite `normalni i prirodni` potrebi so nekoe detence?
@lans И кај нас постои наведување на самоубиство колку што знам.

Во однос на прашањето, мислев ти е јасно. Не е нормално, но тоа не значи дека истиот треба да биде мета на говор на омраза. Ти реков, има други начини да се критикува тоа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
(ВИДЕО) Дудуш: Изјавата е извадена од контекст, сакав да кажам дека нема да може да биде како досега со партиските книшки

Види го, извадена била од контекст и не сме го сфатиле. Почнавме со „абе не ме сфаќате што сакам да кажам“ муабети, очигледно.

Вели:

„Дудуш истакна дека ќе поднесе оставка од пратеничката функција доколку во иднина медиумите откријат дека ја злоупотребува својата функција за партиски цели и дека работи спротивно од заложбите за подобро и еднакво општество за сите.“

Пази, ќе поднесел отставка доколку медиумите ОТКРИЈАТ злоупотреба. Што ако не откријат?
Пак ќе биде „абе не се разбираме“.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
@lans И кај нас постои наведување на самоубиство колку што знам.

Во однос на прашањето, мислев ти е јасно. Не е нормално, но тоа не значи дека истиот треба да биде мета на говор на омраза. Ти реков, има други начини да се критикува тоа.
taka e,kje gi branime tie sto ohrabruvaat pedofilija i kje gi osuduvame tie sto reagiraat na `normaliziranjeto` na pedofilijata
detska ambasada megjashi podnese prijava za tekstot na shindre
sea koj e vo pravo?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
p.s.
zarni e na zasluzen odmor
use ne sfati deka padna rezimot i deka nemoze da pcue samo poso negovite se na vlast
mislam ova ako mu fali na nekoj,da ne go misli
zarni go snemuva na forum, zabrcanec konecno se vrabotuva za prvpat vo svojot zivot
koincidencija?
Ах бе левичару бе, не се замарај толку со мене гледај си таму бугарскиот пасош и глуми патриот од неколку илјади километри далечина. Глуми како тоатебе ти е гајле за државата, како тоа ти се знаеш како е правилно и дека се не чини.
Ама види мајката, неколку прашања ти поставија и ти не одговори конкретно на ниедно.
На пример, што ќе направи Левица да има власт? Еве Сдсм лошо прават, ете земи машки и патриотски одговори конкретно на прашањето како е правилно да се работи, и како Левица ќе се справела со тоа. Ова секако јас лично не мислам дека си гласач и поддржувач на Левица, ама ај нека ти биде кога веќе си влезен во филмот.
Секое мислење ти е "аха видете ова како е" "дојде живот" и слични ретардирано лоши обиди за исмевање. Ама мајсторе, забораваш дека кога ќе почнеш да исмејуваш така (добро ти само пробуваш, ама упорен си мора да се признае) треба да кажеш како е правилно ако не така. Бидејќи вака не си ништо поарен од вмровски бот кој е програмиран само за едно нешто.
На крај краева твоето мислење е небитно, бидејќи ти си отишол да си вадиш бугарски пасош бидејќи си патриот најголем, а нели така прават патриотите. Само не знам па затоа ако сакаш кажи ми, бугарската химна ја знаеш ли?
Си земал си избегал од тука, и на секое само си пишуваш глупости а од друга страна кога ќе те прашаат нешто, тогаш тоа го прикриваш со "ама требаше да е поразлично" е добро де требаше, ај кажи како Левица ќе ја направеше таа разлика, како ќе се справеше со тој предизвик.
И глеам плукаш и по СЈО, тоа е тоа, левичару со бугарски пасош кој заспива со химната на вмро.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
11.621
taka e,kje gi branime tie sto ohrabruvaat pedofilija i kje gi osuduvame tie sto reagiraat na `normaliziranjeto` na pedofilijata
detska ambasada megjashi podnese prijava za tekstot na shindre
sea koj e vo pravo?
Ахам, според твојата логика, не користиш говор на омраза=браниш некого. Ок, if you say so. Едно е дда реагираш со остра критика, друго е да навредуваш, омаловажуваш и да повикуваш на насилство према поединец.
Ете, ако е поднесена пријава, ќе видиме институциите што ќе кажат.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ах бе левичару бе, не се замарај толку со мене гледај си таму бугарскиот пасош и глуми патриот од неколку илјади километри далечина. Глуми како тоатебе ти е гајле за државата, како тоа ти се знаеш како е правилно и дека се не чини.
Ама види мајката, неколку прашања ти поставија и ти не одговори конкретно на ниедно.
На пример, што ќе направи Левица да има власт? Еве Сдсм лошо прават, ете земи машки и патриотски одговори конкретно на прашањето како е правилно да се работи, и како Левица ќе се справела со тоа. Ова секако јас лично не мислам дека си гласач и поддржувач на Левица, ама ај нека ти биде кога веќе си влезен во филмот.
Секое мислење ти е "аха видете ова како е" "дојде живот" и слични ретардирано лоши обиди за исмевање. Ама мајсторе, забораваш дека кога ќе почнеш да исмејуваш така (добро ти само пробуваш, ама упорен си мора да се признае) треба да кажеш како е правилно ако не така. Бидејќи вака не си ништо поарен од вмровски бот кој е програмиран само за едно нешто.
На крај краева твоето мислење е небитно, бидејќи ти си отишол да си вадиш бугарски пасош бидејќи си патриот најголем, а нели така прават патриотите. Само не знам па затоа ако сакаш кажи ми, бугарската химна ја знаеш ли?
Си земал си избегал од тука, и на секое само си пишуваш глупости а од друга страна кога ќе те прашаат нешто, тогаш тоа го прикриваш со "ама требаше да е поразлично" е добро де требаше, ај кажи како Левица ќе ја направеше таа разлика, како ќе се справеше со тој предизвик.
И глеам плукаш и по СЈО, тоа е тоа, левичару со бугарски пасош кој заспива со химната на вмро.
ooo,pa kaj si ti? odmori malce? okej
ajde da pocneme
levica ne e na vlast,vie ste na vlast. se ponasate kako da ne ste,pa barate od vmro,levica, reptilite kako bi postapile a ne kako vie postapuvate od koga ste na vlast
ene ete od vashite vika ne bil sfaten dobro pa kje dadel ostavka ako vo idnina se dokazelo deka ima zloupotreba. klasika vmro muabet
pravilo e kurtush da bide isklucen i nateran da dade ostavka,
pravilno e da pocnat cajkanite da kaznuvaat za pominuvanje na crveno
pravilno e da ne ide cel NGO sektor vo vlada, a nov NGO sektor da se formira na celo so maminoto since i cel sdsm da mu ide na krunisuvanje za pretsedatel
pravilno e sjo da goni glaucite sto gi slsuavme na razgovorite a ne da obvinuva 2or esalon sluzbenici od opstina.
pravilo e da ima povekje obvinienija za 11 milijardi kriminal nego li samo 3
pravilno e da se stavaat profesionalci za direktori a ne da prodolzuvate so dime spasovci samo od sdsmovska provinicinencija
pravilno e da pocnete da rabotite spored nekoi opstoprifateni standardni za kvalitet a ne za sve odgovor da vi bide`ama vmro...`
pravilno e da ministerkata na promocija na NGO da kazuva deka `nemoze da ocekuvame site problemi da gi resi vladata` od koga dojdoa na vlast bas vrz istata premisa deka site problemi se napraveni od prethodnata vlada
za koj kur ondak promeni?
za bodiraniot del,ocigledno ne si go dobil mejlot
bugarite vekje ne ni se neprijateli. porano vmro bea bugarofili i toa bese loso
od minatata nedela bugarite se super i nie sme super i vekje nema postiranje sliki od koli so bugarski tablici i slicno
get with the program.vaka samo pokazuvas i dokazuvas deka vo shtab tebe posleden sve ti kazuvaat.
bugarofilijata vekje 1 nedela ne e tema za ruganje.psoebno od koga zaev kaza deka sme eden narod[DOUBLEPOST=1498613339][/DOUBLEPOST]
Ахам, според твојата логика, не користиш говор на омраза=браниш некого. Ок, if you say so. Едно е дда реагираш со остра критика, друго е да навредуваш, омаловажуваш и да повикуваш на насилство према поединец.
Ете, ако е поднесена пријава, ќе видиме институциите што ќе кажат.
a tvojata logika e? osuduvas govor na omraza, a ne osuduvas govorot sto ohrabruva krivicni dela i pricinata za sledovatelniot govor na omraza?

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
11.621
ooo,pa kaj si ti? odmori malce? okej
ajde da pocneme
levica ne e na vlast,vie ste na vlast. se ponasate kako da ne ste,pa barate od vmro,levica, reptilite kako bi postapile a ne kako vie postapuvate od koga ste na vlast
ene ete od vashite vika ne bil sfaten dobro pa kje dadel ostavka ako vo idnina se dokazelo deka ima zloupotreba. klasika vmro muabet
pravilo e kurtush da bide isklucen i nateran da dade ostavka,
pravilno e da pocnat cajkanite da kaznuvaat za pominuvanje na crveno
pravilno e da ne ide cel NGO sektor vo vlada, a nov NGO sektor da se formira na celo so maminoto since i cel sdsm da mu ide na krunisuvanje za pretsedatel
pravilno e sjo da goni glaucite sto gi slsuavme na razgovorite a ne da obvinuva 2or esalon sluzbenici od opstina.
pravilo e da ima povekje obvinienija za 11 milijardi kriminal nego li samo 3
pravilno e da se stavaat profesionalci za direktori a ne da prodolzuvate so dime spasovci samo od sdsmovska provinicinencija
pravilno e da pocnete da rabotite spored nekoi opstoprifateni standardni za kvalitet a ne za sve odgovor da vi bide`ama vmro...`
pravilno e da ministerkata na promocija na NGO da kazuva deka `nemoze da ocekuvame site problemi da gi resi vladata` od koga dojdoa na vlast bas vrz istata premisa deka site problemi se napraveni od prethodnata vlada
za koj kur ondak promeni?
za bodiraniot del,ocigledno ne si go dobil mejlot
bugarite vekje ne ni se neprijateli. porano vmro bea bugarofili i toa bese loso
od minatata nedela bugarite se super i nie sme super i vekje nema postiranje sliki od koli so bugarski tablici i slicno
get with the program.vaka samo pokazuvas i dokazuvas deka vo shtab tebe posleden sve ti kazuvaat.
bugarofilijata vekje 1 nedela ne e tema za ruganje.psoebno od koga zaev kaza deka sme eden narod[DOUBLEPOST=1498613339][/DOUBLEPOST]
a tvojata logika e? osuduvas govor na omraza, a ne osuduvas govorot sto ohrabruva krivicni dela i pricinata za sledovatelniot govor na omraza?
Реков дека нималку не се согласувам, а притоа споменав дека јас сум за построго казнување на педофилијата.
Инаку, ако говорот на омраза има причина океј е? Не ги исклучувај од одговорност.
Ти реков, ниту неговиот текст е океј, ниту говорот на омраза. И едното и другото имаат потенцијал да доведат до негативни последици.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Реков дека нималку не се согласувам, а притоа споменав дека јас сум за построго казнување на педофилијата.
Инаку, ако говорот на омраза има причина океј е? Не ги исклучувај од одговорност.
Ти реков, ниту неговиот текст е океј, ниту говорот на омраза. И едното и другото имаат потенцијал да доведат до негативни последици.
ako govorot na omraza nema posledici,okej e togas? treba da se ceka dodeka ima poseldici(nekoe dete bide siluvano) pa tek togas da se reagira?
ako nekoj nekogo isklucuva od odgovornost,toa se naprednite i evropski nastroeni dezurni seratori sto odma zastanaa vo odbrana na shindre.
demek, se zbunil deckoto.sleden pat podobro kje objasni za marginaliziranata grupa pedofilite
kade e odgovornosta na shindre za vakviot `prestap`? samo jaka osuda i zestoka kritika???

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Во исто време и смешен и тажен е постов. Но, сепак не вреди да дискутирам со некој кој во ист кош ги става хомосексуалноста со зоофилијата и педофилијата. (y) Само напред со хомофобијата.
Ги ставам во ист кош хомосексуалноста со педофилијата, зоофилијата, некрофилијата... а ќе ти објаснам и зошто... само прво...

Прво и основно како и цел здраворазумен свет не сум мазохист(како што не се 95% од светот). Затоа не сакам да почитувам некој кој не ме почитува мене и моите размислувања без разлика дали ги прифаќа или не... тоа не му дава право тој да се исмева со мене и со моето право на религозна определба, а во спротивно да бара јас да ја почитувам неговата сексуална за која никој дома (приватно) не може да му ја забрани...

Ова не е борба за почит и права... бидејќи сликите се од земји каде што ЛГБТ болесниците веќе имаат права... дури право и да вреѓаат и да сквернават кое е загарантирано со „слобода на говор и движење“. Што значи искуството покажува дека не се работи за борба за слободна сексуална определба, него чист примитивизам, безобразлук и лицемерие... (а можам да бидам многу повулгарен)

Второ, хомосексуалноста точно е дека ја ставам во ист кош со уште нус болни појави (педофилија, зоофилија, инцест...). Од една едноставна причина што се неприродни и непродуктивни појави, а научно докажани (преку генетика како наука) како болни! Кривично правно не можам да ги ставам во ист кош, зошто педофилијата на пр. е 100 пати поголем злостор од хомосексуалната определба, и за неа нема компромис. Додека пак доколку некој си ја практикува хомосексуалноста приватно дома, во спална или во дневна, немам ништо против кривично да не одговара само доколку не се наметнува јавно и отворено како „кул“ појава!

Трето, пак ќе се вратам на зборот искуството, затоа ти го болдирав претходно! Е то исто искуство, покажува дека каде на голема врата се наметнува врз општеството ЛГБТ вредности, на мала врата се наметнуваат и другите поболни појави!

List of pedophile and pederast advocacy organizations

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pedophile_and_pederast_advocacy_organizations

ПС. Земјите во списокот не се случајни...

Четврто, ако те чуди зошто толку често покрај искуството го користам и зборот наметнува!

http://falanga.com.au/video-sramni-evropski-vrednosti---vo-norveshka-se-odrza-detska-gej-parada

На мало дете, кое сеуште го дома го лажат дека на овој свет го донесло штрк, ти да му наметнуваш ЛГБТ вредности, не да е болно и изопачено, туку е најблаго речено - ретардирано!

Петто и последно... ако моите постови ти се смешни обрати се на психијатар, ако пак моите постови ти се тажни обрати се пак таму! За се останато обрати се кај човекот на сликата во спојлер... загарантирано ќе ти поможи!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.455
Поени од реакции
87.207
Значи не постои нешто погнасно, попрљаво, поиритирачко во новинарската фела од Мирјана Најчевска и Билјана Секуловска...значи НЕМА!!! Такви клети луѓе еднаш пичка раѓа, такви депресивни и негативни ликови кои мислат дека секогаш во право, е со такви да си немаш работа.

Ќе речете што е со Латас, Ивончето, Сарма и остала барга новинарски битанги... Тие си тераат бизнис, партијата ги плаќа за да зборат убаво пред малите екрани, али овие двете одма им ја познаваш мржњата кон ова парче земја и народот што живее во него, јас немам видено некој толку многу да шири негативна енергија врз се и сешто. Либерални болни умови, мислат дека го допреле Господ за јајца, а всушност ниту нивните дома не ги сакаат, ама ги трпат дека носат пари од секакви невладини организации.

Dishonorable Mention: Латас, Ивончето, Сарма, Цаци, Бемката, Миленко, Боби Лилјакот Христов, Саше Поликлинико.

Дно бе, дно од луѓе, мочам им се на парите што ги носат дома...

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
(ВИДЕО) Дудуш: Изјавата е извадена од контекст, сакав да кажам дека нема да може да биде како досега со партиските книшки

http://www.libertas.mk/video-dudush-izjavata-e-izvadena-od-kontekst-sakav-da-kazham-deka-nema-da-mozhe-da-bide-kako-dosega-so-partiskite-knishki/
Копукот се правда со сакам кажам - не знам речам, па дури и откако самиот Заев се огради од неговите изјави, што е за поздравување, но не и за пофалба, бидејќи ќе му оставиме време на Заев соодветно да реагира доколку Курто не си поднеси оставка, а најави дека нема...

Е сега, ако претходните правеа будали од нас со сечено, лепено, монтирано... овај копук Курто Дудуш прави будала и од нас и од самиот себе... а кога прави некој будала од самиот себе, како ќе се бори за мое и наше добро во собрание! До лани верував дека правото да некој прави будала од народот е само на ВМРО-ДПМНЕ, сега сваќам дека то не било екслузивно право!

Заклучок: Животот во Македонија ни го донесе „новиот Амди Бајрам“!

Претходно некој на претходните страни некој член постира и дека адвокатот на Заев во случајот „поткуп“ пред судот го бранел со тоа дека снимките биле сечени и лепени, а final level на приказната ќе биди кога ќе речат монтирани...

Доста плачете. Прво беше жално, сега више станува патетично.
Не се враќа грујо. Помирете се со реалноста.
Дај боже и да не се врати! Само дај боже и вие да се спуштите на земја и да се помирите со реалноста дека не сте ништо повеќе, а и ништо помалку од „небањатите/смрдокорните“ и „сендвичите“ т.е. не сте елитата во ова општество кое треба да има ексклузивно право на јавно мислење, затоа што сте „излажаните“.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.724
Поени од реакции
33.968
Дај боже и да не се врати! Само дај боже и вие да се спуштите на земја и да се помирите со реалноста дека не сте ништо повеќе, а и ништо помалку од „небањатите/смрдокорните“ и „сендвичите“ т.е. не сте елитата во ова општество кое треба да има ексклузивно право на јавно мислење, затоа што сте „излажаните“.
Проблемот со партиските навијачи е што мислат дека нивните гомна не смрдат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom