Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.513
Нели уште поубав ќе биде сега со реформите?Убав тој розевиот свет а ?
Нели уште поубав ќе биде сега со реформите?Убав тој розевиот свет а ?
Утопија сеа ќе биде.Нели уште поубав ќе биде сега со реформите?
Има најава за датум кога ќе почне утопијата или веќе е почната само треба специјални наочари за да се види?Утопија сеа ќе биде.
Шо знам, ти со свои очи ја глеаш оваа утопија денес или наочари имаш ?Има најава за датум кога ќе почне утопијата или веќе е почната само треба специјални наочари за да се види?
Не зборувам јас за утопија туку за моменталната состојба надвор, утопија во ова општествено уредување од моја гледна точка не е возможна.Шо знам, ти со свои очи ја глеаш оваа утопија денес или наочари имаш ?
Ништо.Не зборувам јас за утопија туку за моменталната состојба надвор, утопија во ова општествено уредување од моја гледна точка не е возможна.
Што му фали на хомосексуалците во државава освен бракот, а не се јавува како проблем кај хетеро?
... порано пред 20 години трендот во МКД на раѓање на деца според полова разлика беше на 8 женски бебиња едно машко, ако тоа едно машко речеме ќе си биде хомо отиде на 16 женски едно машко, ако ќе се појави полигамија т.е. ќе се признае полигинија како кај муслимани да еден маж има повеќе жени, тогаш ДА ! ќе се одржи потомството!Како хомосексуалните бракови ќе влијаат на потомство кога ако некој не сака да биде интимен со припадници на спротивниот пол, нема да создава потомство ни со дозволен ни со забранет брак?
Па да де. Девијантна појавва како хулиганство и цртање графити по јавни објекти.Па и на запад педофилијата е девијантна појава.
Во Македонија не проаѓа ова, ќе има ќотек.
По некоја случајност баш ЛГБТ-во застанува во одбрана (можеби не одбрана ама со поддршка) за педо-медо болеснициве, и се обидуваат нивната болна настраност да ја оправдаат.Мислев да почнам да ти објаснувам колку си глуп, ама џабе ќе си го трошам времето, секако не сфаќа тој твое мозоче
Леле доста со тој муабет „еве утре педофилијата нема да се казнува“ АМАН !
Така било тоа, некој рандом ќе напише нешто глупо и сите паѓаат у транс од тоа, а пратениците одма спремаат закон за измени и дополнувања....
При толку меѓународни конвенции и тела кои ги штитат правата на децата, ако мислите дека било која држава ќе се дрзне да ја декриминализира педофилијата, тогаш сте ептен ептен прости !
Ај објасни го тој закон од Холандија да видиме шо е таму сторено ?По некоја случајност баш ЛГБТ-во застанува во одбрана (можеби не одбрана ама со поддршка) за педо-медо болеснициве, и се обидуваат нивната болна настраност да ја оправдаат.
На запад пред 10 години истиве дебати ги имаше и продуктот на тие дебати е законот во Холандија од минимум 14 год на малолетник со возрасно лице .
И јас го мислам истото но тоа незначи дека имам нешто против. Секој си има свој живот и си го живее на свој начин. Се согласувам со тебеНе можам и не сакам да подржувам луѓе кои одат против човештвото и природата.
За мене тие луѓе имаат некое пореметување во нивниот процес на развој.
Не сакам да ги навредам имаат и они некое си право да си одлучуваат со нивниот живот ама не можам едноставно да ги прифатам како нормални луѓе.
Некако измешани ти се работите во главава или мене така ми наликува?Јас лично имав поинакви мислења за брак и посвојување во Македонија! Мислам дека на ЛГБТ заедница НЕ ТРЕБА ДА И СЕ ДОЗВОЛАТ ТИЕ ПРАВА.
Зошто?
Во Македонија ЛГБТ заедницата нема равиено чувство за брак и посвојување.
Во Македонија ЛГБТ заеницата главное ориентирана по сексуалнми забави од типот на оргии на јавни и отворени места.
Во Македонија ЛГБТ заедницата и видни членови се немаат изјаснето за брак и за малце на 16/17 ќе бев жртва на едно копиле кое ми праќаше голи слики од него (води ЛГБТ организација бе).
Во Македонија ЛГБТ заедницата едноставно НЕ Е СПРЕМНА ЗА ТАКВА ОБВРСКА. И сегашнава состојба да си остане каква што е.
Лично јас сакам брак и деца, но за тоа не најдов ни интелекуално да зборам на тоа поле со некој човек, ретко и затоа за мене решение и барање на човек за мене е друга држава на Запад А овде. 99% се секс дејтови, ебарник, поминати едни со други и изложени на болести, проституација и психички проблеми депресии итн.. Ретко да најдев пар во врска од повеќе години и ако се подолго практикуваат друг тип т.р. отворена врска во која си бараат сексуални партнери други (ебаваат со кој стигнат) а они демек се заедно?! WTF!
Нека ми извинат али тоа е вистината.