Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Zatoa sto 90% ne mozat da napravat razlika megu dokument za patuvanje i drzavjanstvo kako pravna vrska megu drzava i poedinecot- baratelot.
Tie znaat deka apliciraat za pasos ili pasosO i poveke od toa ne razbiraat :)
Дури и тие исти 90%, до крајот на процесот неминовно ќе ја научат таа разлика, кога посредникот ќе им рече "ете така, честито нека ти е, сега последно што ти останува е процедура за пасош". :D Ама мене друго ми беше муабетот... Гледам дека после добивање на државјанството, сите Македонци поднесуваат за лична карта И ЗА ПАСОШ, и не ми е јасно зошто. Самите Бугари од Бугарија веќе не вадат пасоши, само личната карта в џеб, и чао. Со неа се патува низ цела ЕУ, Норвешка, Швајцарија и Балканот.

Последно уредено:
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Дури и тие исти 90%, до крајот на процесот неминовно ќе ја научат таа разлика, кога посредникот ќе им рече "ете така, честито нека ти е, сега последно што ти останува е процедура за пасош". :D Ама мене друго ми беше муабетот... Гледам дека после добивање на државјанството, сите Македонци поднесуваат за лична карта И ЗА ПАСОШ, и не ми е јасно зошто. Самите Бугари од Бугарија веќе не вадат пасоши, само личната карта в џеб, и чао. Со неа се патува низ цела ЕУ, Норвешка, Швајцарија и Балканот.
Zatoa sto ne znaat ne se informirani ili tolku mozat... ne znam. Ne znaat koi se pridobivkite na EU koja e celta na EU zosto postoi EU itn. Tie imaat slusnato so bugarski pasos sekade odis i tuka e krajot. Stanuva evropeec a pojma nema sto e toa i zosto e. Ama pa od druga strana za berenje jagodi vo anglija i metenje ulici niz germanija ne e potrebno da se znae :D

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Здраво
Јас бев пред неколку дена на интервју и ми ги побара тој што ме интервјуираше изводите и оригиналниот документ. Баш истово што го кажуваш ти и тој ми го рече: За да не те врајкаме на дополнителна, најдобро е да си ги донесиш сите документи во министерство да стојат.

Денес зборев со посредникот рече дека нема потреба да ги носам, ама во моментов не ми се битни тие 100 евра колку времето што ќе го чекам ако ме вратат на дополнителна. Затоа решив да ги извадам одново документите и да ги доставам како ти што си направил.

Неколку прашања до тебе.
1. Ги вадам оригиналите изводи од тука и ги праќам преку посредникот во бугарија на превод (во таа агенцијата во Рила хотелот). Потоа таа од агенцијата може да ги достави преведените документи задно со стариот документ до министерство или морам јас лично да одам да ги оставам?
2. Како да го знам бројот на преписката? Тој е истиот број од молбата?

Поздрав
Најдобро е да бидеш присутен кога се предаваат документите на шалтер. Имаше во мое време луѓе кои платиле на посредниците а не им ги дпставиле мислејќи дека ќе поминат и така ќе ќарат некое евро. А бројот на преписката е истиот и не се менува до крај.[DOUBLEPOST=1498315970][/DOUBLEPOST]
Nemas potreba da mi objasnuvas voopsto ako so bil tolku siguren i sposoben i zapoznaen so rabotata vo MP nemalo da baras postednici. Ako baras da se raspravas na pogresno mesto si. Jas sum tuka pred tebe gi znam tvoite postovi vecno bile so cel kavga pa samo kaj poglupite ti uspevase.
Добар заклучок си направила. Како примети дека се расправам со било кого на форумов. Споделив свое мислење и искуство. Кој сака да го прифати нека го прифати кој не немора . И толку. Премногу си исфрустрорана очигледно. И да посредниците не се само за неспособните, баш напротив во служба на способноте кои имаат попаметна работа од дремење по шалтери освен ако имаат одвишок слободно време.

Последно уредено:
Член од
11 септември 2016
Мислења
52
Поени од реакции
10
Jas sakam da odnesam dopolnitelni dokumenti vo MP. So potvrda od Lazar sum i kako da odnesam koga toj odbiva da mi dade duplikat za sega a osven toa DABC odbiva da mi go vrati originalot koj e zadrzan tamu?
Na koj nacin da odnesam dopolnitelen dokument?
Dali bese preku ambasada ili konzulat ? Vo toj slucaj mozes da dostavis dopolnitelen dokument so molba tamu i tie go isprajkaat.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Dali bese preku ambasada ili konzulat ? Vo toj slucaj mozes da dostavis dopolnitelen dokument so molba tamu i tie go isprajkaat.
Preku ambasada ama sega za sega ne cepkam nisto. Ete nedelava i
moja poznanicka dobi drzavjanstvo bez da nosi dopolnitelni dokumenti

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Најдобро е да бидеш присутен кога се предаваат документите на шалтер. Имаше во мое време луѓе кои платиле на посредниците а не им ги дпставиле мислејќи дека ќе поминат и така ќе ќарат некое евро. А бројот на преписката е истиот и не се менува до крај.
Мене ми е да знам дали лично треба да појдам и да се потпишам во министерство во некој записник дека сум предал документи??
Незнам што ќе му смени на посредникот, јас ако му ги пратам документите и платам за превод. Негледам начин на кој тој би заштедил кога крајно јас би дознал дали се предадени или не.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Мене ми е да знам дали лично треба да појдам и да се потпишам во министерство во некој записник дека сум предал документи??
Незнам што ќе му смени на посредникот, јас ако му ги пратам документите и платам за превод. Негледам начин на кој тој би заштедил кога крајно јас би дознал дали се предадени или не.
Значи доколку посредникот има полномошно може да ги достави во твое име. Проблемот е како ти ќе бидеш сигурен дека ги доставил а ти наплатил за тоа. Такви примери имаше доста, немора да значи дека ќе биде случај и со твојот посредник.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom