Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

hurley

observer
Член од
17 мај 2015
Мислења
166
Поени од реакции
150
Здравејте , искам да попитам тези от вас,които п'туват до Б'лгарија, отк'де минават и хубав ли е п'тја ? Тези дни ште посетја Македонија и искам да знам
отк'де мога да п'тувам без проблем.

D

Daniel_faca

Гостин
Zdravo! Dali znaete za kolku vreme od prilika e potrebno za da se smeni ovoj status vo dr ? ,,По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство,,. 2 ipol meseci e veke vo taa procedura... koj i da prasam so imat veke zemeno bg pasosi , kazuvaat 1 ili 2 meseci najmnogu a potoa sleduvaat dr proceduri... 2013 imam podneseno dokumenti a 2014 bev na intervju i seuste cekaaam... Vi blagodaram.
Mose samo priblizno brojot na prepiska da go pises ili koj mesec tocno bese na intervju 2014 deka i jas sum od istata godina za pregled do kak se me intersira ti blagodaram odnapred pozz i so sreka

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Se slusnav so posrednikot site nie koi sme so status od finalna izvadeni na dopolnitelna ne treba da dostavuvame nikakvi dopolnitelni dokumenti.Toj mi rece deka toa e novata procedura za dopolnitelna proverka na site koi imat podadeno za bg drzavjanstvo .Dopolnitelna proverka znaci proverka na kriminalno dosie ,proverka na dosie na toj od koj imas zemeno dokumenti za dobivanje na proishod taka da ostanuva da pocekame.Inaku intervju 04.04.2016 vo Sofija so dokumenti od vujko so bg pasos
Ne e vistina sekoj neka si napise email do mp i neka si prasa na nekoj ke kaze da podnesaat na nekoj ne.
Taka da sekoj sot e na dopolnitelna si e prikazna za sebe

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Не си во право , 100 пати му реков на посредников, и сега да ги носам оригиналите? Ми рече уживај ништо не треба. После дополнителна проверка стои само запирка и ништо повеќе. Да требеше да се носи ќе пишуваше како на други што му стои според член тој и тој и сл.
А тие шо се преку брат каков оргинал да однесат? Само измислувате нешто самите. Прави политички аналитилари сте
Ne gi zemaat jas spomnav 100 pati zvonev i vo MP ne gi zemaa i na intervju preprasav koga pravev i mi kazaa deka nema
potreba...
Значи тоа што го кажувате дека не ги земаат ми се случи и мене и јас го прашав посредникот и ми рече дека не треба да се носат т.е ако ги побарале тогаш ќе ги носиме. Е ама кога тие ќе ви ги побараат е веќе доцна, ве ставаат на дополнителна и од тој момент вие сте префрлени во списокот на заостанати преписки и вашата преписка нема да ја прегледаат кога ќе ги доставите документите туку кога ќе ги очистат сите заостанати преписки пред вас, а тоа значи најмалку уште 2 год чекање. Како за пример: Јас читајќи ги членовите кои во тоа време (Октомври 2014) беа како вас враќани на дополнителна проверка и трчаа да однесат оригинали, јас како и многу други на форумов на мое барање предвреме ги поднесов оргиналите како дополнителни документи. А тоа може да се направи на истиот шалтер во МП со барање за внесување дополнителни документи во преписка бр.ххх. резултат на тоа е потпишан указ во месец Април 2016. Пасош во рака 1ви Јуни 2016. Е сега преписките од Јануар 2014 па до денес кои се на дополнителна сеуште не се разгледани повторно т.е дури сега се ставаат на финален експертски преглед а веќе се поминати три ипол години до крај ако имаат среќа ќе добијат укази дури после 4 год. Ова го кажувам од лично искуство со цел да помогнам на оние кои ме разбираат што зборувам а вие не морате да ме послушате.[DOUBLEPOST=1498236911][/DOUBLEPOST]
А тие шо се преку брат каков оргинал да однесат? Само измислувате нешто самите. Прави политички аналитилари сте
Конкретен одговор за тебе. Не знам што документ си доставил од брат ти но постои документ Родствени Врски кој го издава општината каде е пријавен брат ти. Многу е битно дали кога барал брат ти државјанство дали покрај родителите те запишал и тебе дека си му брат. Многу луѓе има кои самите не сакале да бидат запишани како нивни браќа или сестри а сега се повикуваат токму на нив.

Последно уредено:
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Значи тоа што го кажувате дека не ги земаат ми се случи и мене и јас го прашав посредникот и ми рече дека не треба да се носат т.е ако ги побарале тогаш ќе ги носиме. Е ама кога тие ќе ви ги побараат е веќе доцна, ве ставаат на дополнителна и од тој момент вие сте префрлени во списокот на заостанати преписки и вашата преписка нема да ја прегледаат кога ќе ги доставите документите туку кога ќе ги очистат сите заостанати преписки пред вас, а тоа значи најмалку уште 2 год чекање. Како за пример: Јас читајќи ги членовите кои во тоа време (Октомври 2014) беа како вас враќани на дополнителна проверка и трчаа да однесат оригинали, јас како и многу други на форумов на мое барање предвреме ги поднесов оргиналите како дополнителни документи. А тоа може да се направи на истиот шалтер во МП со барање за внесување дополнителни документи во преписка бр.ххх. резултат на тоа е потпишан указ во месец Април 2016. Пасош во рака 1ви Јуни 2016. Е сега преписките од Јануар 2014 па до денес кои се на дополнителна сеуште не се разгледани повторно т.е дури сега се ставаат на финален експертски преглед а веќе се поминати три ипол години до крај ако имаат среќа ќе добијат укази дури после 4 год. Ова го кажувам од лично искуство со цел да помогнам на оние кои ме разбираат што зборувам а вие не морате да ме послушате.[DOUBLEPOST=1498236911][/DOUBLEPOST]
Конкретен одговор за тебе. Не знам што документ си доставил од брат ти но постои документ Родствени Врски кој го издава општината каде е пријавен брат ти. Многу е битно дали кога барал брат ти државјанство дали покрај родителите те запишал и тебе дека си му брат. Многу луѓе има кои самите не сакале да бидат запишани како нивни браќа или сестри а сега се повикуваат токму на нив.
Nemam jas nikakvi posrednici odam
samostojno. I denes se javiv pak vo direkcija bugarsko drzavjanstvo i pak mi go kazaa istoto a toa e deka sorabotuvale so DABC i deka ako im treba originalite se tamu[DOUBLEPOST=1498237448][/DOUBLEPOST]Go napnav celo MP od centrala do direkcija bugarsko drzavjanstvo :D

D

Drexel

Гостин
Здравејте , искам да попитам тези от вас,които п'туват до Б'лгарија, отк'де минават и хубав ли е п'тја ? Тези дни ште посетја Македонија и искам да знам
отк'де мога да п'тувам без проблем.
Да не трсиш македонски паспорт ти малку си згрешил форум за туризам :pos:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
И тaкa нјaмa хубaв пaт,нaјпaметнo aкo мoже дa зaoбикoли тези држaвa :D сo време

hurley

observer
Член од
17 мај 2015
Мислења
166
Поени од реакции
150
че толкова ли е лошо ?:vozbud:ако ми хареса го взимам пасошот одмах:cuc:

Последно уредено:
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
samostojno. I denes se javiv pak vo direkcija bugarsko grazdanstvo i pak mi go kazaa istoto a toa e deka sorabotuvale so DABC i deka ako im treba originalite se tamu[DOUBLEPOST=1498237448][/DOUBLEPOST]Go napnav celo MP od centrala do direkcija bugarsko drzavjanstvo :D
Istovo iskustvo go imav, im go ponudiv orginalot na intervju mi rekoa deka se daval na uvid vo dabc koga se zema proishod i oti ne im trebal

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
samostojno. I denes se javiv pak vo direkcija bugarsko drzavjanstvo i pak mi go kazaa istoto a toa e deka sorabotuvale so DABC i deka ako im treba originalite se tamu[DOUBLEPOST=1498237448][/DOUBLEPOST]Go napnav celo MP od centrala do direkcija bugarsko drzavjanstvo :D
Да ти објаснам една работа. Администрација во МП е едно а совет по гражданство и Вице Президент се друго. Тврдам дека тие тетки таму што работат по канцеларии и шалтери се обични административци по ништо различни од нашиве во МК и појма немаат што треба а што не, бидејќи сите досегашни промени во советот за гражданство се одраз на политика а не одраз на закон по кој треба да се добива гражданство. Истиве работи се повторуваат со години, можам да кажам одкако јас редовно сум на форумов од 2013 па до сега се е исто.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Да ти објаснам една работа. Администрација во МП е едно а совет по гражданство и Вице Президент се друго. Тврдам дека тие тетки таму што работат по канцеларии и шалтери се обични административци по ништо различни од нашиве во МК и појма немаат што треба а што не, бидејќи сите досегашни промени во советот за гражданство се одраз на политика а не одраз на закон по кој треба да се добива гражданство. Истиве работи се повторуваат со години, можам да кажам одкако јас редовно сум на форумов од 2013 па до сега се е исто.
Nemas potreba da mi objasnuvas voopsto ako so bil tolku siguren i sposoben i zapoznaen so rabotata vo MP nemalo da baras postednici. Ako baras da se raspravas na pogresno mesto si. Jas sum tuka pred tebe gi znam tvoite postovi vecno bile so cel kavga pa samo kaj poglupite ti uspevase.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Значи тоа што го кажувате дека не ги земаат ми се случи и мене и јас го прашав посредникот и ми рече дека не треба да се носат т.е ако ги побарале тогаш ќе ги носиме. Е ама кога тие ќе ви ги побараат е веќе доцна, ве ставаат на дополнителна и од тој момент вие сте префрлени во списокот на заостанати преписки и вашата преписка нема да ја прегледаат кога ќе ги доставите документите туку кога ќе ги очистат сите заостанати преписки пред вас, а тоа значи најмалку уште 2 год чекање. Како за пример: Јас читајќи ги членовите кои во тоа време (Октомври 2014) беа како вас враќани на дополнителна проверка и трчаа да однесат оригинали, јас како и многу други на форумов на мое барање предвреме ги поднесов оргиналите како дополнителни документи. А тоа може да се направи на истиот шалтер во МП со барање за внесување дополнителни документи во преписка бр.ххх. резултат на тоа е потпишан указ во месец Април 2016. .
Здраво
Јас бев пред неколку дена на интервју и ми ги побара тој што ме интервјуираше изводите и оригиналниот документ. Баш истово што го кажуваш ти и тој ми го рече: За да не те врајкаме на дополнителна, најдобро е да си ги донесиш сите документи во министерство да стојат.

Денес зборев со посредникот рече дека нема потреба да ги носам, ама во моментов не ми се битни тие 100 евра колку времето што ќе го чекам ако ме вратат на дополнителна. Затоа решив да ги извадам одново документите и да ги доставам како ти што си направил.

Неколку прашања до тебе.
1. Ги вадам оригиналите изводи од тука и ги праќам преку посредникот во бугарија на превод (во таа агенцијата во Рила хотелот). Потоа таа од агенцијата може да ги достави преведените документи задно со стариот документ до министерство или морам јас лично да одам да ги оставам?
2. Како да го знам бројот на преписката? Тој е истиот број од молбата?

Поздрав

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Zdravo! Dali znaete za kolku vreme od prilika e potrebno za da se smeni ovoj status vo dr ? ,,По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство,,. 2 ipol meseci e veke vo taa procedura... koj i da prasam so imat veke zemeno bg pasosi , kazuvaat 1 ili 2 meseci najmnogu a potoa sleduvaat dr proceduri... 2013 imam podneseno dokumenti a 2014 bev na intervju i seuste cekaaam... Vi blagodaram.
Јас чекав 4.5 месеци на тој статус, и потоа ме префрлија во дополнителна проверка по новиве аршини.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Site so potvrda od kaj lazar mladenov da ne se sekiraat proagaat locno mi laza prijatel sto raboti vo ministerstvo moze da pobaraat samo uste ednaska da se odnese potvrdata orginal ako ne e dadena vo dabc a na dopolnitelna gi vadat za detalni proverki uste ednas od vice prezidentot ama se raboti i na toa da se olesni zemanjeto na drzavjanstva za makedonci sto se osekaat kako bugari taka da ne se sekirajte site ke zememe ukazi pozz

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ЧУЛ те ГОСПОД,,,АМИН

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom