Затоа што се сериозен клуб и сакаат да напредуваат и константно да се подобруваат ако има шанса, а не да се задоволуваат само со тоа што го имаат
Лев бек мора да се купи, само со Алонсо ништо не прават во ПЛ и ЛШ.
Ситуацијата со Сандро би требало да е јасна од тоа што го знаеме до сега. Се се сведува на желбата на играчот. Јуве би сакале да го задржат, ама ако самиот побара да си оди, ќе го пуштат за парите што ги нуди Челзи. А од страна на Челзи информациите се дека е заинтересиран. Би му ја дуплирале платата.
sve e toa ok, vi imam pisano deka stoperi, zameni za bekovite, sve toa so red, ama 70m samo za bek kade veke imaat prvotimec koj sum ubeden deka nema da se zadovoli so status na rotiranje, ili zamena ... kako i da ja vrtis nelogicen poteg e.
vaka na fm igricana e ok da imas dvajca podednakvo dobri za edna pozicija na teren, ama eden ke pokazuva nezadovolstvo a realno alonso posle vakva sezona ne zasluzuva takov status.
Za stoperi da kupuvaat i da trosat golemi pari ok, ke razberam, ama za bek ne, potrebna e alternativa za levo, i igrac ko sandro ali za desno, zasto tamu samo e moses, i eventualno azpilikueta koj igrase ko stoper 90% od sezonata, ama vo ofanziva e poslab.
stoznam, ko sto rekov, mi nema nekoja razumna logika ova, ne pamtam nekoj klub da investiral tolku za bek, a da ima igrac dostoen za prv tim na toj del od terenot, i igrac koj u sampionska sezona im bil eden od najdobrite igraci. Batali ti seriozen klub i slicno, do vcera na junajted za pogba im se smeevte, a i chelsea sea forsiraat glup transfer koj ke gi cini premnogu.
Ne e bitno, ne e ova tema na muabet za fan klubov, ali iskreno ako se stvarno ludi chelsea tolku da dadat za lev bek, veruvam deka juve ke ja razgledaat taa ponuda, ne e deka sandro e unikaten igrac i na pazarot nema dostojni zameni koi se 6 pati poeftini.