Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Демантирање на твојот став дека немало педери во времето на Александрос Мегалос.
па немало, еве кажи ми збор за педери во антиката. Како се викала сексуална заедница на два полнолетни мажи во рим или кај македонците или кај хелените?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
zosto gnevot kon kriminalcite mijalkov i gruevski go koristis kako povod da ja mrzis cela drzava?
Бидејќи тие беа државата,тие контролираа се,тие не ми овозможија многу работи што можев да ги имав и носеа закони што удираа директно во мојот/фамилијарниот џеб..тие не натераа сосила да ги гласаме Сдсм за да паднат од власт иако никоаш не сме биле партиско определени а не сме ни сега,бидејќи факт е дека сме мизерна вукојебина односно џунгла што секој гледа да те заеби наместо да ти се најди(помогни).

Не ме разбирај погрешно,не ги подржвам Сдсм ,ќе му оставам простор да работат и уште сега ќе напишам ако не ги затворат криминалците и не ја подобрат економијата во државата тогаш нека се гонат упичку матер,замена не ни треба..ама ионака нема да ми игра многу улога бидејќи посекако планирам во најбрз рок да се требам од оваа вукојебина

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
па немало, еве кажи ми збор за педери во антиката. Како се викала сексуална заедница на два полнолетни мажи во рим или кај македонците или кај хелените?
Е па нема де ,и аз това викам .То и сега нема ,Боки 13 ,не е педер а председател на организација с благотворителна цел.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
педерастија е сосема друго и беше една од одликите на римското царство, љубов на возрасен маж со малолетно момче кое (према тогашни норми) одеше до граници на секс, значи поезија галење заедничка маструбација но не и секс. Пеедерастија ти е денешна педофилија
Барај понатаму

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Бидејќи тие беа државата,тие контролираа се,тие не ми овозможија многу работи што можев да ги имав и носеа закони што удираа директно во мојот/фамилијарниот џеб..тие не натераа сосила да ги гласаме Сдсм за да паднат од власт иако никоаш не сме биле партиско определени а не сме ни сега,бидејќи факт е дека сме мизерна вукојебина односно џунгла што секој гледа да те заеби наместо да ти се најди(помогни).

Не ме разбирај погрешно,не ги подржвам Сдсм ,ќе му оставам простор да работат и уште сега ќе напишам ако не ги затворат криминалците и не ја подобрат економијата во државата тогаш нека се гонат упичку матер,замена не ни треба..ама ионака нема да ми игра многу улога бидејќи посекако планирам во најбрз рок да се требам од оваа вукојебина
good.anger is good
nego dali imas vreme da pozboruvame za 3te obvinenija na SJO
ili kje cekame 100 dena da se vsadat kako plevel,pa posle kje protestirame?

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
педерастија е сосема друго и беше една од одликите на римското царство, љубов на возрасен маж со малолетно момче кое (према тогашни норми) одеше до граници на секс, значи поезија галење заедничка маструбација но не и секс. Пеедерастија ти е денешна педофилија
Барај понатаму
Безсм'ртните 300 спартанци не биле малолетни ,нито Калигула кој сакал да има дете от генерала си.;)
Тоа не е битно.
Пред малко разбравме дека договорот на 2 август ке се напише на 3 езика -англијски,бугарски и македонски.
Ете ,признахме ви езика.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.307
@Џони Вајсмилер дај бе кажи на шо години беше кога ВМРО дојде на власт пред 10-11 години, не се срами. Сите порано бевме деца. Сигурно не се родивме возрасни.

V

viktora

Гостин
Безсм'ртните 300 спартанци не биле малолетни ,нито Калигула кој сакал да има дете от генерала си.;)
Тоа не е битно.
Пред малко разбравме дека договорот на 2 август ке се напише на 3 езика -англијски,бугарски и македонски.
Ете ,признахме ви езика.
Разберете еднаш дека ама буквално курот не заболе дали ни признавате јазик или не.Дали некој ни признава име или не.Ние си имаме проблем со домашни идиоти.Проблем со самата европска унија која си ги крши принципите и темелите на демократијата.Тоа е почитување и признавање на самоизјаснување.Повеќе права им признава на педери,лезбејки,терористи,животни.....отколку на луѓе кои не можат да ги прифатат онака како што се чувствуваат.

И дај не досаѓате повеќе ептен сте досадни како пролив.Невероватен народ.

C

cige

Гостин
Овај пост ми падна во очи,да те потсетам дека Вмро ги нема повеќе механизмите што ги имаше претходно,притисоците,заканувањата и секако полицијата....одвај чекам да дојдат локалните избори па да јадат таков шамар во Битола што ќе биди збришан подот со нив..ќе си видиш и по другите општини кој кого ќе го кошта на локалните избори
Не се само Вмро и Сдсм. Има и други партии. незнам зошто вмро ми го нагласуваш :toe:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.307
Не се само Вмро и Сдсм. Има и други партии. незнам зошто вмро ми го нагласуваш :toe:
Остајго бе дете, толку разбира и тој. Така му кажале , така си кажва. Да не мислиш памти или знај што се случвало пред 10-11 години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom