Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пасоши вадат сиромашните граѓани од Источна Македонија. Туку тој лидер што бараше таму да се поклонува?
Не сум знаел дека пола раководство на дпмне се сиромашни граѓани и живеат во Источна Македонија :cautious:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Патриоти.

Ова на сликата е Бугарски пасош на кој во средината има слика од Кирил и Методиј. На 29 ти Март 2010 та година е почнат да се печати и пуштен во употреба.

Дали некој од патриотиве на темава може да одговори кој беше на власт во 2010 та година и дали имаше било каква реакција од таа власт за ова?

Се надевам ќе се појави некој од ќосињата да одговори околу ова. :pos::pos::pos: 19243288_1587466911265444_9009117824947353333_o.jpg

Член од
5 мај 2016
Мислења
35
Поени од реакции
14
Тоа луѓе конечно нема да жалиме за минатото,носталгичарите конечно среќни, се враќа времето кога се бркаше од работа, кога земјоделците блокираа улици,кога сдс ја продава Македонија,Господ нека ни е на помош,се надевам дека ВМРО после 4 год. ќе ја врати државава во нормала,исто како од 2006 и ќе знае што треба да прави,за да не ни се случи ова повторно.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Тоа луѓе конечно нема да жалиме за минатото,носталгичарите конечно среќни, се враќа времето кога се бркаше од работа, кога земјоделците блокираа улици,кога сдс ја продава Македонија,Господ нека ни е на помош,се надевам дека ВМРО после 4 год. ќе ја врати државава во нормала,исто како од 2006 и ќе знае што треба да прави,за да не ни се случи ова повторно.
sho e normalno?
mijalkov i kamcev da se milijarderi so nashi ukradeni pari?[DOUBLEPOST=1498088040][/DOUBLEPOST]
Па не е баш нов револуционерен пристап во меѓународната дипломатија, Гордон Браун им се извинуваше на Индијците за Амрицарскиот масакр, се извинуваше за ропството, исто како и Барак Хусеин Обама кој исто така се извинуваше за ропството и за расната сегрегација во САД, како и бројни други злосторства и неправди кои се случувале во минатото, но барем тие навистина се случиле и навистина заслужуваат извинување, ако не и обештетување на жртвите.

Јас од наша гледна точка, не гледам за што треба да се извинуваме како Македонци и зошто да потпишуваме договори за добрососедски односи со држави со кои веќе сме во добри односи.
toa se raboti sto dzelatot gi izvrsil pred stotici godini i sea e povekje onaka `meh`
vo nashiov slucaj ima lugje seuste zivi sto najverojatno kje vidat so svoi oci kako nivnite dzelati kje bidat preimenuvani vo nesto drugo osven fashisti
za dobrososedski odnosi
ova mi e mnogu smesno
te ucenuva da potpises nesto so naziv `dobrososedski`
monti pajton

p.s.
pak ovaa `gaborov` im rushi filmot na demokratskite zhmoroni
`
Бојко Борисов, за време на средбата со Заев и при одговорите на новинарските прашања, ниеднаш не го употребил зборот "македонски јазик".
Бидејќи, за официјална Софија, македонски јазик-НЕ ПОСТОИ !

А, кога некој не ти го признава јазикот, не ти го признава ни идентитетот.
Кога еден народ ќе го изгуби јазикот, се губи и себеси. Исчезнува.

Како тоа се градат "добрососедски односи" по желба и по калап на некој кој не те признава, само затоа што ќе биде претседавач со ЕУ ?

Секако, партиските конформисти на СДСМ, не смеат да имаат став околу ова. Мора да молчат, ако не молчат, нема да го добијат ветеното.
И новинарите, кои, бараа слобода-молчат. Бидејќи, добиваат партиски реклами, од бизнис кругови. Ако брануваат, ќе им ги секнат парите. Бугарската пропаганда, и официјално, поминува врз коските на мртвите дејци за Македонија, како експресен воз. Гази !

Е сега, по шест месеци, половина и повеќе членство, нема да добијат ништо. И тогаш ќе станат гласни.

Предоцна.
Преголемо е ова.

П.С. Некој, вечерва, ме нарече неутрална !?! Прво, научете што значи тоа.
Дечки, јас не сум НЕУТРАЛНА.
Јас имам СТАВ. И сега, исто како во време Грујово. Не може некој со ЈАСЕН И КОНЦИЗЕН СТАВ да е неутрален.
Вие сте неутрални, што релативизирате, молчите за национален идентитет, чекате трошкички, платени сте од партиски реклами, од штапски проекти, од бизнис кругови блиски до Заев...`

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
9 милијарди тие чиви се од сдс,или Бранко ги најде на улица.Ако си роден 2006 тогаш те сваќам.
pa postovite izglea ti si roden 2006 pa mislis deka goltarot mijalkov i vo 2006 imase hoteli i ostrovi na svoe konto

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Господ нека ни е на помош,се надевам дека ВМРО после 4 год. ќе ја врати државава во нормала,исто како од 2006 и ќе знае што треба да прави,за да не ни се случи ова повторно.
:zver: Претпоставувам мислиш на оваа иста постава од дпмне

Член од
12 март 2009
Мислења
20.176
Поени од реакции
16.311
Патриоти.

Ова на сликата е Бугарски пасош на кој во средината има слика од Кирил и Методиј. На 29 ти Март 2010 та година е почнат да се печати и пуштен во употреба.

Дали некој од патриотиве на темава може да одговори кој беше на власт во 2010 та година и дали имаше било каква реакција од таа власт за ова?

Се надевам ќе се појави некој од ќосињата да одговори околу ова. :pos::pos::pos:Прегледај го приврзокот 173202
а што може да направи ??? па поодамна Блгарија ги смета Кирил и Методија за блгари, секогаш на 24 мај во Ватикан оди блгарска делегација...

туку еве е јави Фрчко, во позитивен смисол, изгледа ова што го праи Заев во Софија не им е баш по кеиф на Атина и Тирана :confused:
http://www.libertas.mk/frchkoski-nie-sme-narod-so-samodoverba-nashiot-jazik-e-priznat-bugarija-mozhe-da-misli-shto-saka/

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
а што може да направи ??? па поодамна Блгарија ги смета Кирил и Методија за блгари, секогаш на 24 мај во Ватикан оди блгарска делегација...

туку еве е јави Фрчко, во позитивен смисол, изгледа ова што го праи Заев во Софија не им е баш по кеиф на Атина и Тирана :confused:
http://www.libertas.mk/frchkoski-nie-sme-narod-so-samodoverba-nashiot-jazik-e-priznat-bugarija-mozhe-da-misli-shto-saka/
За тебе не важеше прашањето. Ти си посебен случај.

Член од
5 мај 2016
Мислења
35
Поени од реакции
14
pa postovite izglea ti si roden 2006 pa mislis deka goltarot mijalkov i vo 2006 imase hoteli i ostrovi na svoe konto
Во ред е не реков дека не краделе,но сдс не крадеше туку се отепуваа од крадење,сите тогашни потрчковци комуњарски станаа милионери,не беше доволно тоа, се фрлија на продавање на знамето,па името,па давање на 10-ци илјади државјанства на косовари...Мијалков може вода да му носи на Бранко,Факт е дека сите крадат,но Мијалков и Грујо 11 год беа на власт, и не се чепна во идентитетот,вашиов зајко ем лопов,ем предавник.ем 1 год неможе да издржи ,а да не продаде нешто Македонско.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Во ред е не реков дека не краделе,но сдс не крадеше туку се отепуваа од крадење,сите тогашни потрчковци комуњарски станаа милионери,не беше доволно тоа, се фрлија на продавање на знамето,па името,па давање на 10-ци илјади државјанства на косовари...Мијалков може вода да му носи на Бранко,Факт е дека сите крадат,но Мијалков и Грујо 11 год беа на власт, и не се чепна во идентитетот,вашиов зајко ем лопов,ем предавник.ем 1 год неможе да издржи ,а да не продаде нешто Македонско.
deka mijalkov i grujo ne cepnaa vo identitetot nego vo budzetot i toa pobajagi i ne dovedoa do pitacki stap
zatoa denes kje se objasnuvame so bugarite dali nivnite fashisti bile okupatori ili osloboditeli
i ne e zajko moj
za mene site kradci se isti.nemam preferencii niti pa opravduvanje

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Не чепна никој во дпмне по идентитетот. Тоа што паторот братучед му и милошоски си даваа имиња по телефон како лубеници на пазар да одбираат уствари е сечено лепено. Тоа на снимката е заев само сеа со напредната компјутерска технологија е променет гласот и монтирано како да зборува грујо.

Член од
5 мај 2016
Мислења
35
Поени од реакции
14
Точно сите крадци се исти,но неможам да разберам,како е можно сега да е полошо од порано,кога пред 2006 невработеноста беше 38%,а денес е 24%,порано луѓе земаа по 4.500 денари плата и плус 1 плата ќе им скратеа на годишно ниво.

Член од
4 јуни 2017
Мислења
47
Поени од реакции
10
Прашањето е на место. Ако твоите дејства се во насока против националните интереси и симболи, државноста, безбедноста итн. тогаш не треба да имаш право на глас. Едноставно е. Нема разлика дали доаѓа од ВМРОвец, СДСМец, ГРОМец или некој лик од Левица. Но симптоматично е кога ќе се спомне дејствување против државата што вие "неутралните" секогаш удирате 'ВМРО' лепенки, наместо да покажеш како тоа што го заговараш не оди против државата и националните интереси. ВМРО ви стана главен изговор (каков што полека станува и на новава власт).
Кој си ти да ми кажеш дека јас или кој било друг е против националните интереси? Кој си ти да кажеш дека јас не треба да имам глас? Кој си ти да одлучуваш за мене?

Според кој закон или која норма ти ке ми кажеш дека ТИ си знаеш што е добро а што лошо, и зарем секој што размислува спротивно на идеите на ВМРО е и против државноста и националните интереси?

КОЈ СИ ТИ бе :гомце: да ми забрануваш мене нешто, зарем во диктатура живееме?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Точно сите крадци се исти,но неможам да разберам,како е можно сега да е полошо од порано,кога пред 2006 невработеноста беше 38%,а денес е 24%,порано луѓе земаа по 4.500 денари плата и плус 1 плата ќе им скратеа на годишно ниво.
pola moe maalo e nadvor od mkd a bevme 20tina
vprocem ni jas ne se vodam na zavod edno 10 godini
promasis 1 mesec da se prijavis i te brisat od evidencija
vo momentov znam 10 lugje na brod sto rabotat
toa po cija zasluga e?
poso za mijalkovata makedonija ne bevme dovolno dobri,zatoa si najdovme rabota nadvor
a ovie pari sto gi gledas naokolu se dolgovi
dolgovi sto ti i tvoite deca kje gi vrakjate
zivot na veresija
a od site dolgovi zemeni na ime na makedonskiot narod, 90% se vo dzebot na mijalkov i kamcev
ama nie kje gi vrakjame na stranskite kreditori.

eve use eden `gabor` kako im go krsi filmot na sdsm
`
Origjanski Zlatko
пред 38 минути ·
Znaci, da ne go maltretirate narodot, ko tuzzibabi so prikaski za nivniot kriminal, tuku da prezemete zakonski merki, dal e jasno ? Narodecot ne e nitu obvinitelstvo nitu policija, Vie ste vlast, nie toa ne sme
`

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom