Тоа луѓе конечно нема да жалиме за минатото,носталгичарите конечно среќни, се враќа времето кога се бркаше од работа, кога земјоделците блокираа улици,кога сдс ја продава Македонија,Господ нека ни е на помош,се надевам дека ВМРО после 4 год. ќе ја врати државава во нормала,исто како од 2006 и ќе знае што треба да прави,за да не ни се случи ова повторно.
sho e normalno?
mijalkov i kamcev da se milijarderi so nashi ukradeni pari?[DOUBLEPOST=1498088040][/DOUBLEPOST]
Па не е баш нов револуционерен пристап во меѓународната дипломатија, Гордон Браун им се извинуваше на Индијците за Амрицарскиот масакр, се извинуваше за ропството, исто како и Барак Хусеин Обама кој исто така се извинуваше за ропството и за расната сегрегација во САД, како и бројни други злосторства и неправди кои се случувале во минатото, но барем тие навистина се случиле и навистина заслужуваат извинување, ако не и обештетување на жртвите.
Јас од наша гледна точка, не гледам за што треба да се извинуваме како Македонци и зошто да потпишуваме договори за добрососедски односи со држави со кои веќе сме во добри односи.
toa se raboti sto dzelatot gi izvrsil pred stotici godini i sea e povekje onaka `meh`
vo nashiov slucaj ima lugje seuste zivi sto najverojatno kje vidat so svoi oci kako nivnite dzelati kje bidat preimenuvani vo nesto drugo osven fashisti
za dobrososedski odnosi
ova mi e mnogu smesno
te ucenuva da potpises nesto so naziv `dobrososedski`
monti pajton
p.s.
pak ovaa `gaborov` im rushi filmot na demokratskite zhmoroni
`
Бојко Борисов, за време на средбата со Заев и при одговорите на новинарските прашања, ниеднаш не го употребил зборот "македонски јазик".
Бидејќи, за официјална Софија, македонски јазик-НЕ ПОСТОИ !
А, кога некој не ти го признава јазикот, не ти го признава ни идентитетот.
Кога еден народ ќе го изгуби јазикот, се губи и себеси. Исчезнува.
Како тоа се градат "добрососедски односи" по желба и по калап на некој кој не те признава, само затоа што ќе биде претседавач со ЕУ ?
Секако, партиските конформисти на СДСМ, не смеат да имаат став околу ова. Мора да молчат, ако не молчат, нема да го добијат ветеното.
И новинарите, кои, бараа слобода-молчат. Бидејќи, добиваат партиски реклами, од бизнис кругови. Ако брануваат, ќе им ги секнат парите. Бугарската пропаганда, и официјално, поминува врз коските на мртвите дејци за Македонија, како експресен воз. Гази !
Е сега, по шест месеци, половина и повеќе членство, нема да добијат ништо. И тогаш ќе станат гласни.
Предоцна.
Преголемо е ова.
П.С. Некој, вечерва, ме нарече неутрална !?! Прво, научете што значи тоа.
Дечки, јас не сум НЕУТРАЛНА.
Јас имам СТАВ. И сега, исто како во време Грујово. Не може некој со ЈАСЕН И КОНЦИЗЕН СТАВ да е неутрален.
Вие сте неутрални, што релативизирате, молчите за национален идентитет, чекате трошкички, платени сте од партиски реклами, од штапски проекти, од бизнис кругови блиски до Заев...`