Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си купувал порано карта од тој акаунт може да си ги има повлечено автоматски од тогаш, може да имаш само проблем ако си сменил пасош
Не сум купувал претходно, нов ми е акаунтот.

Не сум купувал претходно, нов ми е акаунтот.
а може да беше тоа и кога ја чекираш картата а за почеток да ти бара само име и презиме колку да ти ја резервира. Не се секавам зашто мене ми се меморирани податоците на акаунтот

Пробав да ја чекирам преку мобилен, икога внесив податоци ( пасош, националнот, датум на раѓање) ме врати наза и ми пишува : passeengers must proceed to the wizz air check in desk for document check and to collect their boarding card before proceeding through security to departure. Failure to do so may result in travel being denied. А преку веб страната ми вика дека неможе да се чекира од нашиот аеродром

Пробав да ја чекирам преку мобилен, икога внесив податоци ( пасош, националнот, датум на раѓање) ме врати наза и ми пишува : passeengers must proceed to the wizz air check in desk for document check and to collect their boarding card before proceeding through security to departure. Failure to do so may result in travel being denied. А преку веб страната ми вика дека неможе да се чекира од нашиот аеродром

Коа ќе отидеш на аеродромо ќе отидеш на предело на визз аир кај шо се чекира багаж ќе покажеш пасош и ќе ти дадат карта.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Имале проблеми со чекирањата, ќе си чекираш на аеродром.

смеам да носам храна во large cabin baggage?

и ке ми прават проблем ако носам педерка и во неа да ставам телефон,пасош, мастики,сендвич?.

и ке ми прават проблем ако носам педерка и во неа да ставам телефон,пасош, мастики,сендвич?.
Не смееш да носиш храна во кабинска торба.

Храна мојш да носиш и истата (доколку сакаш) да ја консумираш во авионот. Единствено забрането е да консумираш алкохол шо не е купен во авион. Имај обзир само на забраните за течности, кремови и гелови (шишенца од по 100мл во 1 зип-лок кеса од 1л).

Педерка смејш да носиш само ако имаш купено приоритетен влез кој ти дозволува 1 дополнителен предмет.

pederkata mozes da ja stavis vo golemata torba samo kolku da na cekiranje I posle toa da si ja izvadis

Коа ќе отидеш на аеродромо ќе отидеш на предело на визз аир кај шо се чекира багаж ќе покажеш пасош и ќе ти дадат карта.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ke treba toa da go napravam najkasno 3 casa pred let ili moze i pokasno?

Ke treba toa da go napravam najkasno 3 casa pred let ili moze i pokasno?
Чек ин шалтерот се отворат 2 сати пред летот. Ојш таму, го даваш пасошот, оставаш багаж ако имаш, ти лепат лепенка на кабинскиот багаж и ти давет карта.

Helpp, denes ja cekirav kartata i nikade ne mi izleva da ja ispecatam t.s pdf od kartata samo od ova, prv pat mi se slucuva sto treba da pravam ?

Attachments

• 20170621_160503.png
    20170621_160503.png
    619,8 KB · Прегледи: 42
Едно прашање, посебно упатено до оние што често летаат со ВизЕр.
Со оглед дека димензиите на мала кабинска торба и голема кабинска торба (таа што се доплаќа) се 43х32х25 и 56х45х25, соодветно, дали јас мојот ранец за лаптоп (значи не торба) со димензии 36х23х54 треба да го ставам како голема кабинска торба (и да си доплатам соодветната сума0? Фала. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom