Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Тоа е муабет меѓу мене и тебе, ама органите не може така да постапуваат. Можеби органите за прогон грешат. Тоа треба да се докаже во институциите. За секого.
Предстои доста долг период додека во институциите се искоренат кадрите кои флагрантно ги занемаруваа сите прописи, правила и норми, за сметка на личниот ќар на Груевски и Мијалков. Кога таа смена ќе се случи, ќе праиме муабет за институциите. Сега, тоа се инсталации на двајца злосторници, кои работат исклучиво по нивен ќеиф.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Како што се увезуваа до сега промени. Плус, не е тешко да се смени името преку Устав. Уставот ни е еден од најлесно менливите во светот, благодарение на Гуштерот. Последната ревизија мислам дека беше 2011 година кога се дефинираше бракот исклучиво како унија помеѓу маж и жена. Со оглед на тоа дека со исклучок на Индија (која има други причини зошто е така установено), ние сме единствената друга држава во светот која има такво нешто наречено "уставно" име. Сите имаат државно или национално, ние имаме уставно. А уставот толку лесно ни се клати по нечија воља, еден млечен заб пред вадење има поцврста подлога од него. Како да уредува човек пишан документ фикција е не правен столб на една држава.
Ај прочитај уставот и кажи каде е бракот дефиниран како заедница меѓу маж и жена и каде во уставот е наведено дека уставното име на државата е република Македонија?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Глупо е да збориме ја и ти општо, за било што. Ти живееш со кенгур и коала и на 10.000км од овде, и ми збориш дека се секираш за државата во која не плаќаш данок. Диверзифицирај се ти до задутре, твоите истомисленици гледаш како пројдоа на последните избори. За жал неоснованиот курч ви се удри од глава, и тек допрва ќе ви се докрши. Више станавте небитни за било какви прашања.

Mojte istomislenici dobija najveke makedonski glasovi. Tvojte se lizea kaj sipcite i amerite pritoa prodavajki gi drzavnite interesi za glas poveke. Ti rekov vas nemoze da vi se veruva zasto ke gI prodadete interesite na makedonija. Vas sveto edino vi e vlasta iako ste nesposobni za bilo sto. Ama dzabe zborime taka? Ti si spremen ime, zname, grb se da smenis za 500e koj zajo ke ti gi veti. Posto zajo ne laze, ne krade a ti si glup i mu veruvas.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Mojte istomislenici dobija najveke makedonski glasovi. Tvojte se lizea kaj sipcite i amerite pritoa prodavajki gi drzavnite interesi za glas poveke. Ti rekov vas nemoze da vi se veruva zasto ke gI prodadete interesite na makedonija. Vas sveto edino vi e vlasta iako ste nesposobni za bilo sto. Ama dzabe zborime taka? Ti si spremen ime, zname, grb se da smenis za 500e koj zajo ke ti gi veti. Posto zajo ne laze, ne krade a ti si glup i mu veruvas.
Тој чиј што си слуга, продаваше државни интереси на Македонија, на ангро.
И кога за ова се правите на удрени, таа постапка највеќе од се ве прави предавници, како него.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Демократија бе. Зашто Грујо дозволи меко етничко чистење од цела западна Македонија и другата страна на Вардар во Скопје? Зашто дозволи да му се насели пола Косово? Зашто дозволи никаков просперитет за обичниот граѓанин и да му биде сеедно после дали ќе бил македонец, фиромец, северомакедонец (у заграда на Милошоски мамицата и слично)? Ќе си седнете периодов ќе си напраите една убава анализа што како, па ќе се вратите да праите мубает. До тогаш сте небитни.

Sto mi e mene gajle za grujo be, ene go sjo neka go osudi. Ne mi zbori za nesto sto e pominato koga zborime za idnina. Koj e grujo ili zajo da "dozvoli" prosparitet imas li ti mozok be. Ti si toj sto treba da "dozvoli" prosparitet za tebe. Projde vremeto koga drzavata toa go rabotese. Vsusnost ako taka razmisluvas mame ebaa "dozvoluvajki" prosparitet vidi do kaj e administracijata, sve e toa prosparitet a gledam i ovie drugite ist film teraat.[DOUBLEPOST=1497525146][/DOUBLEPOST]
Тој чиј што си слуга, продаваше државни интереси на Македонија, на ангро.
И кога за ова се правите на удрени, таа постапка највеќе од се ве прави предавници, како него.

Toj sto ti go glasase?:pos:

Mene mi e gajle za nego. ;)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Toj sto ti go glasase?:pos:
Да. Гласав за него пред десет години. И баш заради тоа, неговото предавничко однесување, овие десет години, го доживувам како нож в грб.

Mene mi e gajle za nego. ;)
Да, да. Ене ти го и Кон Артист од пред некоја страна... На сите вас сега, ви е гајле за него. Сепак, вашите катадневни писанија на форумов друго зборат.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.148
Поени од реакции
30.267
Да не сакаа ЕУ и НАТО досега ќе не примеа под ФИРОМ.
Нема потреба од референдум.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Овој Буцо Лазов, бог да го прости, беше син на некој познат правник. Пред едно дваес годнини памтам се курчеше на келнери по кафани и други угостителски објекти. У една слаткарница и пукаше по келнерот, али нормално ништо никој не му можеше. Мислам дека за него важи причата, дека на келнер му нареди да изиграва закачалка и да му го држи палтото, стоејќи веднаш до масата.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.817
А што се пак Грците повеќе од Бугарите? Ќе им удоволиме и нив и на секој кој ни поставува некакви барања и услови. Целта го оправдува делото. Што е битно како ке те викаат и како ке ти го нарекуваат јазикот, државата кога ти сам внатрешно си знаеш кој си и што си. Ете јазикот утре да се нарекува нема везе како сакаш Ти поинаку ке зборуваш од тоа што зборуваше до вчера. Твоите деца поинаку ке зборуваат. Исто ке зборуваат само стомакот полн ке им биди, иднината обезбедена, границите отворени. Друго е кога на пасошот ке ти пиши македонец а стомакот празен а друго е кога ке ти пиши нешто друго ама на први 3000 евра на сметка.
И што им фали на граѓаните на Грција кои не се припадници на Грчкиот народ. Да не живееш поубаво од нив можеби ?
Ako im popustis na Grcija racunaj deka nekoj od sosedite ke ti se pobuni. Ako ne Bugarija togas Albanija ke ti stavi veto ke ti rece ne se ispolneti pravata na albancite, bez nova himna zname grb jazik i identitet so albanski elementi nemoze u nato. Nejkete dobrososedski odnosi a? Ne gi sakate albancite a?

Ako smenis ime menjas sve. Ustav, identiet, licni karti, dokumenti, imotni listovi. Sve.Ke se krena edna takva prasina vo drzavata sto nema da moze da ja smirime naredni 10-15 godini

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Да. Гласав за него пред десет години. И баш заради тоа, неговото предавничко однесување, овие десет години, го доживувам како нож в грб.

Да, да. Ене ти го и Кон Артист од пред некоја страна... На сите вас сега, ви е гајле за него. Сепак, вашите катадневни писанија на форумов друго зборат.

Abe vidi ti vazno si go glasal. Sega se custvuvas predaden pa i govna si spremen da jades ne pak ime da smenis samo da go vidis deka veke go nema. Ti ne si sposoben da razmisluvas trezveno nitu pak za idninata na drzavata. Toa e problemot.

Najdi eden post pod ovoj ili pod predhodniot nik - FARANG kade go branam grujo. Za mene dpmne ne znaci grujo. Toj e menliva rabota isto ko i ljubco ili branko.[DOUBLEPOST=1497526295][/DOUBLEPOST]
Овој Буцо Лазов, бог да го прости, беше син на некој познат правник. Пред едно дваес годнини памтам се курчеше на келнери по кафани и други угостителски објекти. У една слаткарница и пукаше по келнерот, али нормално ништо никој не му можеше. Мислам дека за него важи причата, дека на келнер му нареди да изиграва закачалка и да му го држи палтото, стоејќи веднаш до масата.

Da, i mu dade 100e baksis. Ne ednas nego nekolku pati go pravese i nikoj ne odbi, duri i trcaa da go sluzat.

S

silmarillion

Гостин
Абе се додека ја сум тука а ти си таму, за тебе сум Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Санданскииииии.

B

Bafra

Гостин

Тогаш сигурно исто толку си бил сигурен во Грујо дека е прав избор а види каква капитална грешка си направил. Си верувал дека 30 годишен, без школо, без морални вредности ќе ја оправи државава :cautious:.
Тебе треба да ти се одземе правото да гласаш, грешки правиш, лесно те наведуваат на погрешен избор :D .

Зајко е супер, ама наредбите кои треба да ги изврши и последиците од тоа се сомнителни.

Татко му беше генерален на Лотарија ... а истата приказна беше за Коста Балкан, кој е многу многу побогат и помоќен ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom