Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Па судиите на Грујо додека беше Заев на толку многу судења зошто не го осудија?
Зарем е можно да немале докази и уствари Заев да е невин? :eek:
Невин колку што е Памела Андерсон невина. А видовме на видео снимка колку е невина.

S

silmarillion

Гостин
Може ли да ми кажеш како пропадна МПМ, не сум во тек со сотојбите во таа компанија? И како дојде до ова?
Како дојде до пропаст на МПМ?

Епа дечко, у ера на интернет портали, ти ем со куртон содржини, ем порталите ти се левел Windows 3.1. Башка користење на социјални медиуми нула. Башка пристрасност да се одработи и да се испуши што е можно поглатко ташакот на фамилијата.

Убав беше животот на државна цицка и банерчиња и реклами од фирми блиски на власта. Али се тоа има крај секако и фала богу. Да беа квалитетни на пазарот, немаше да зависат од промената на власт.

Башка, те поздравија приходите на Јана (директорица).

Член од
7 април 2015
Мислења
2.787
Поени од реакции
1.698

Поранешниот премиер и актуелен лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, изградил бункер во владата со блиндирано стакло, боци со кислород, дебели челични врати, беше објавено во емисијата 360 степени, емитувана на телевизијата Алсат.
Интересно видео, овој Грчев е премногу претенциозен, се требало да се менува од што ниедна пара што ќе се потрошела немала да биде залудна. Сега јас лично не сум нешто архитектонски едуциран па да дадам некое мислење, ама и предходната коцка не ми се допаѓаше, ако је фалеле овие балканциве. Македонија има многу попаметни работи да менува, отколку фасади и споменици. За безбедносен аспект исто така не треба да зборувам, секако треба да има некои безбедносни мерки околу канцеларијата на премиерот, за да може владата да си работи во тек на безбедносна криза. Верувам дека и другите земји имаат слични мерки за безбедност.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Edit: Еве сеа ми текна и на Тевдовски. Сабајле го гледав клипот, чоекот не знае дека има бруто и нето ДДВ. Добро не знаел.
Замисли да беше некој од вмро. Твитер ке се распаднеше, Миле паника одма ке почнеше да праи скечеви, мемиња, гифови, заебанции, дебатни емисии.
Го немам гледано целото интерјву, но се кладам дека таа изјава му е дадена саркастично и е извадена од контекст со цел да се омаловажи човекот од страна на куртоните на ВМРО, исто како што куртоните на СДСМ ја извадија од контекст изјавата на Јанкуловска "се нервирам, не можеш убиство да скриеш". Најди линк од целото интервју, па баш ќе видиме дали доктор на науки по економија со просек 10.00 не знае дека има бруто и недо ддв. Тоа ти е исто како програмер да не знае дека веб страниците имаат front-end и back-end дел. Апсурд.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Порано Заев постојано избегаваше да се појави во судницата, се зафатен многу бил. Сега кога ќе бидат негови луѓе во судницата одма ќе долета и по брза постапка ќе се разреши случајот во негова корист.
И после не правеле овие исто ко претходните. Абе овие бетер ќе бидат.
Добро, те разбравме. Новите ќе бидат бетер од старите. Не мора да повторуваш на 5 минути, досаден си како пролив.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.787
Поени од реакции
1.698
Како дојде до пропаст на МПМ?

Епа дечко, у ера на интернет портали, ти ем со куртон содржини, ем порталите ти се левел Windows 3.1. Башка користење на социјални медиуми нула. Башка пристрасност да се одработи и да се испуши што е можно поглатко ташакот на фамилијата.

Убав беше животот на државна цицка и банерчиња и реклами од фирми блиски на власта. Али се тоа има крај секако и фала богу. Да беа квалитетни на пазарот, немаше да зависат од промената на власт.

Башка, те поздравија приходите на Јана (директорица).
Секако тешко е да се опстои на пазарот во ова време, еве јас лично не сум купил весник можеби 10 години, си пратам Тиме.мк и тоа ми е доволно, иако една вест ја копираат 50 портали, од точка до запирка. Доаѓа крајот за овие печатени медиуми, еве светскиве се преориентираат онлајн со претплата. Посебно е тешко што треба да им даваш плата на новинари, особено ако е голем весник, а немаш никакви приходи. За портал е многу лесно, и јас можам да правам копи-пасте новинарство, ќе си купам хостинг и домен, вордпрес тема и ете се сторив новинар. Мора да се воведе некој закон кок го регулира ова.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Во ред де, што не го пикнаа во затвор?
Супер им беше со заев во опозиција. Само не планираа дека и странците ќе се вмешаат. Да не се вмешаше ЕУ Заев премиер ќе беше на куково лето.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.024
Поени од реакции
83.448
Интересно видео, овој Грчев е премногу претенциозен, се требало да се менува од што ниедна пара што ќе се потрошела немала да биде залудна. Сега јас лично не сум нешто архитектонски едуциран па да дадам некое мислење, ама и предходната коцка не ми се допаѓаше, ако је фалеле овие балканциве. Македонија има многу попаметни работи да менува, отколку фасади и споменици. За безбедносен аспект исто така не треба да зборувам, секако треба да има некои безбедносни мерки околу канцеларијата на премиерот, за да може владата да си работи во тек на безбедносна криза. Верувам дека и другите земји имаат слични мерки за безбедност.
Само да потсетам дека Грчев е заслужен за вентилаторов - анационалниот симбол што го имаме за знаме, а на кој дрка цела Македонија, вклучувајќи го и Грујчо со прврзоците и слугиве.
Истио така, Грчев е заслужен за почетокот на градежниот хаос во ДебарМаало (на што прекрасно се надоврзаа сите власти, до сега), старт на деведесети.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Порано Заев постојано избегаваше да се појави во судницата, се зафатен многу бил. Сега кога ќе бидат негови луѓе во судницата одма ќе долета и по брза постапка ќе се разреши случајот во негова корист.
И после не правеле овие исто ко претходните. Абе овие бетер ќе бидат.
Биди оптимист. На крајот сите ќе почнат да влегуваат од главна врата, нема да има повеќе криење од новинари и влегување од службен влез во суд.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Уопште не сум секогаш во право, ама се надевам дека барем стварно имаш некаква лична корист од бранење на предавнички гомна како Груевски.
Oh pls. За да нервирам опозиционери? Да, гледам дека ти и грст други луѓе прелесно е да ве старта човек.

Го бранам него колку што Заев го бранам. И двајцата треба да се зад решетки. Но прво шиптараната напикана во администрација со криминално минато пред сите нив.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Супер им беше со заев во опозиција. Само не планираа дека и странците ќе се вмешаат. Да не се вмешаше ЕУ Заев премиер ќе беше на куково лето.
Супер ќе им биде и во шутка, без гајле биди.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Невин колку што е Памела Андерсон невина. А видовме на видео снимка колку е невина.
Снимката не е доказ. Дали има докази против Заев дека правел криминал? Дали има судска пресуда против него дека некогаш направил криминал?
Ако нема тогаш автоматски човекот е невин, додека не се докаже дека е виновен. Така да, судиите на Грујо и обвинителот Зврле имаа време да најдат докази против Заев и да го пикнат во затвор. Зошто тоа не се случило викаш дека е затоа што интересно им било со Заев во опозиција, јас па викам тоа не се случило бидејќи нема докази против него.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Добро ајде вие што го критикувате толку Заев уште не почнат без работа кажете што е најдобро решение за моменталната ситуација во државата?..бидејќи според вас Заев е лажго и неспособен,ете што предлагате да се случи..значи да дојди друг чоек од друга партија тоа е невозможно и научна фантастика што значи единствено решение ако не се Сдсм и Заев останаа пастирот и апашите од Дпмне што 11 години не измолзија мамичето ни го ебаа...значи 11 години си поставуваа свои послушници во секоја институција и вие предлагате да не се бркаат или пак да се постават неутрални луѓе?..кои се тие неутрални луѓе според вас?..па логично е дека обвинителот ќе биди близок со власта,да не сакате Зврлевски статулата да го остават?..

Бог да чува бе ,14 дена се на власт овие сакат веднаш промени,колку прост и необразован народ живее во вукојебината тоа чудо нешто...нека поминат 2 години да се почуствуваат промените тогаш бујрум заедно ќе ги критикуваме...а Груевски во првите 4 години до 2010 никој ништо не го критикуваше, тие беа безгрешни

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom