Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.241
- Поени од реакции
- 36.551
Хаха, еден тон литература имам поминато и покрај читањето сум пробувал и на себе, ти кажувам дека подобар ефект имам со изолациски тренинзи отколку со фул бади.Во еден месец само 4 пати вежбаш гради
ДУРИ
ЧЕТИРИ
ПАТИ
/s
Пет минути потроши на гуглање за training frequency па врати се
А ако те мрзи една работа ќе ти пишам пошо знам деак е тешко да си погазиш 7 години искуство со едно гуглање па нема да го напраиш тоа
После добар тренинг кај еден нечурал без стероиди muscle protein synthesis е покачен во наредните 48 саати, у превод за оптимален раст еден мускул треба да се вежба секои 48 саати, а не еднаш во 7 дена
Океј иако не ми е доволно информација ова пошто не стануваш intermediate или advanced со потрошено време во теретана али да речеме ете не си почетник
Моја многу драга препорака е да ја пробаш оваа рутина зашто ја на неа имав предобри резултати во однос на сила и автоматски хипертрофија
https://drive.google.com/file/d/0B8EbfzFB0mBrSjBFZ1NUUklHU1E/view
Прво ги пишуваш твоите 1rm горе во жолтото квадратче (ако не ги знаеш еве ти 1рм калкулатор) и го добиваш тренинг за недела 1
Потоа секоја наредна недела рачно го модифицираш квадратчето за ТМ (training max - под 1rm квадратчето) во зависност од колку репс имаш направено на 1+ сетовите во жолтите квадратчиња - објаснета во легендата горе
If you get 0-1 reps, do not increase your TM If you get 2-3 Reps, increase your TM by 5lb (2.5kg)
If you get 4-5 reps, increase your TM 5-10lb (2.5-5kg) If you get more than 5 Reps, increase your TM by 10-15lb (5-7.5kg)
Assistance work иде вака:
- day 1 assistance: chest, arms and back
- day 2 assistance: legs and abs
- day 3 assistance: shoulders and chest
- day 4 assistance: back and abs
- day 5 assistance: arms and misc.
Асистанс се работат по бодибилдерски тертип т.е. не се замарај премногу за нивната прогресија и волумен, прави ги по осет со средна тежина и репетиции над 10
Програмава е иначе модифицирана верзија на 5/3/1 од Jim Wendler и комбинирани шеми од Boris Sheiko. Гуглај ако не знаеш кои се.
This is a topic that has recurred so many times.
This will also serve as a FAQ and will be in top part of sidebar. So please feel free to add anything or ask anything.
What is aesthetics?
Aesthetics is trying to train for hypertrophy for goals of size development.
Wouldn't 4x8-12 be more efficient than working 8-9 sets?
4x8-12 has its place. So do not get me wrong there. Here is a few key points from a Strength Theory Article:
1.) "Studies across a variety of populations have demonstrated that muscles grow in a very broad variety of rep ranges."
2.)" When training protocols are matched for number of sets, even with very different training volumes, they generally result in similar levels of muscle growth."
3.)"Gains in strength and muscular endurance are still very much tied to the rep range used."
4.)"At least when talking about hypertrophy-based training, it’s more useful to think of “training volume” as “total number of hard sets per muscle” than “sets x reps x load.”
Table referencing studies to show visually strength, hypertrophy and endurance effects on different training factors
One of my and u/n-suns criticisms of PPL is their bench volume. I feel a lot of people on a PPL routine stall on bench and often overhead Press too. To progress bench, you need a lot of volume.
On top of all that has been said, this program has a lot of volume and volume is what will help you grow. There is plenty of room for you to add a lot of accessories in to hit even stuff 3x a week on a 6 day program.
Some other links to some previous discussion about it: Powerful story of one guy's choice to go from PPL to nsuns
Here is one guy's progress from going PPL to nsuns
A guy's success on increasing bench since doing nsuns from doing PPL
Another story
Another story and then their transition to CAP3
One of our mods u/PharmFresh aesthethic journey from doing Nsuns
More stories
Со една вежба нема ни да успеам градите да ги напумпам, а не пак да ги извежбам како што е ред.
Како бе не е почетник со година дена, јас на трупче ќе си го ставам ако детето знае да ги прави сите вежби правилно и ако знае барем основи за исхрана и суплементација.[DOUBLEPOST=1497217266][/DOUBLEPOST]
Ако имаш мака со дигање на тежина ќе видиш ефект и со тој тренинг, но ќе зголемиш на калориски внес, а намали со број на вежби по мускулна група.ponedelnik gradi
vtornik grb so trapez
sreda noze
cetvrtok ramo
petok race triceps biceps
sabota nedela pauza.
za 4 meseci + 10 kg. od suplementi samo gejner i tip top ishrana. 40 minuti treningot. treninzite po edna muskulna partia na den mnogu podobri i poefektivni. 2 meseci treniram po 2 muskulni grupi i sum mnogu po iscrpen i nevidov napredok nikakov.
Фул бади јас користам само кога имам уште доста за чистење, а кратко време.