Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Телема не е организација како МПЦ-ОА. Треба да правите разлика веќе што е што, доволно долго е расправано тоа...
Телема може да споредуваш со христијанство, со ислам, со јудаизам, со грчки мистерии, со источни учења - не со организации!

Ако зборуваш за О.Т.О. кој што е Ред со своја хиерархија и структурна организација во Македонија, кое што реално може да споредиш со МПЦ-ОА која е исто така организација со куп проблеми околу валидноста - заради разни овоземски политики, поврзани со националности, држави и останати мрачни ствари за да опстанете - ние сме Еден Ред без разлика на држави, националности и се останато!
О.Т.О. во Македонија е рамноправен и валиден ентитет препознаен (не постои признавање) од сите други.
Посети ја официјалната страница на О.Т.О. и ќе видиш дека Македонија стои во листата! Да, со нејзиното вистинско име, за разлика од вашите „христијански“ браќа од Југот кои не сакаат ниту да ве споменат...

Извини што сме подобри од вас и што посериозно го разбираме и користиме во пракса зборот брат и што не сме како вас ;)

Хепта,

чедо мое наивно, дали се викате Телемити, О.Т.О, масони, розенкројцери, „Њу -ејџери„ или wtf, исто е, т.е. истите сте...

И пак ми кидна, како што претпоставив. :pos:

А тоа дека „...сте подобри од нас...„, тоа е само една илузија од фантазерството во кое битисувате, така да немет проблем, продолжи да си ласкаш. :icon_lol:

Мики, христијанину - научи нешто повеќе во животот. Умираш а ништо од тоа твое умирање, еве веќе деценија се стори... што имаш згрешено толку во младоста па сега на 40 години запна да оправдуваш нешто како христијанство?

Ме праша ти кажав што со што да споредуваш во иднина, Телема и христијанство, ислам итн итн... и дека Еден е Редот без разлика на држава и не постои „признавање“ како кај вас.
О.Т.О. во Америка, Србија, Бугарија, Хрватска е истиот Ред како и во Македонија! ;)

Вие сте обична догма... заплеткани догматичари во овоземски политики тотално неуки за човекот и уредувањето на светот - за пусто злато и потребата да се бројат „глави по жител“.

Не расправам со догматичари и робови на стравот и религијата за работи кои се надвор од нивниот домет на знаење и разбирање.
Оди бркај „бедни по дух“ да ти веруваат на глаголањата...

Хепта,

пак се јавуеш, ничим изазван?...

А лебати, дај посочи ми, кој уопште ја признава Телема? Самата себе? :icon_lol: Или, пак ќе киднеш од прашањево, по твојот добар обичај, а ќе се убацуеш у муабети на кои никој не те повикал и на теми од кои абер немаш?....
Како ли само во 2 реченици успеа да направиш 5 грешки “у чекори“? Мајсторија бе, кој може да ти е рамен.
Грешка 1. Каде тебе ти се обрати @Хептаграм XI ???
2. Ова е јавен форум и секој може на него да учествува. Ако со некого имаш желба за тет-а-тет муабет, има други сретства за комуникација или приватни пораки овде.
3. Од каде па ти познавач на јога? Имаш барем 1 час практикувано? Што тоа тебе те прави експерт за јога?
4. Од каде па си толкав познавач на православие? Си некој си свештеник или не дај боже (Один се разбира) си со дупло “Г“???
5. Кој уопште признава ова или она а од друга страна имаш МПЦ која сама себе се признава и никој друг.

Но толку за твоите глупости напишани погоре. Покажи малку респект кон други или поинаку ќе заиграме.

Како ли само во 2 реченици успеа да направиш 5 грешки “у чекори“? Мајсторија бе, кој може да ти е рамен.
Грешка 1. Каде тебе ти се обрати @Хептаграм XI ???
2. Ова е јавен форум и секој може на него да учествува. Ако со некого имаш желба за тет-а-тет муабет, има други сретства за комуникација или приватни пораки овде.
3. Од каде па ти познавач на јога? Имаш барем 1 час практикувано? Што тоа тебе те прави експерт за јога?
4. Од каде па си толкав познавач на православие? Си некој си свештеник или не дај боже (Один се разбира) си со дупло “Г“???
5. Кој уопште признава ова или она а од друга страна имаш МПЦ која сама себе се признава и никој друг.

Но толку за твоите глупости напишани погоре. Покажи малку респект кон други или поинаку ќе заиграме.

Атеист,

еве де, покажувам максимален респект кон тебе; ајде сега, напиши нешто паметно па мојот респект ќе биде уште посилен...[DOUBLEPOST=1497039791][/DOUBLEPOST]

Мики, христијанину - научи нешто повеќе во животот. Умираш а ништо од тоа твое умирање, еве веќе деценија се стори... што имаш згрешено толку во младоста па сега на 40 години запна да оправдуваш нешто како христијанство?

Ме праша ти кажав што со што да споредуваш во иднина, Телема и христијанство, ислам итн итн... и дека Еден е Редот без разлика на држава и не постои „признавање“ како кај вас.
О.Т.О. во Америка, Србија, Бугарија, Хрватска е истиот Ред како и во Македонија! ;)

Вие сте обична догма... заплеткани догматичари во овоземски политики тотално неуки за човекот и уредувањето на светот - за пусто злато и потребата да се бројат „глави по жител“.

Не расправам со догматичари и робови на стравот и религијата за работи кои се надвор од нивниот домет на знаење и разбирање.
Оди бркај „бедни по дух“ да ти веруваат на глаголањата...

Хепта,

аааа така; поласкај си уште троа, оти ласкањето е одлична храна за гордоста.

И немој на памет да ти падне да дадеш одговор на поставено прашање...претешка е таа улога за тебе.

И немој на памет да ти падне да дадеш одговор на поставено прашање...претешка е таа улога за тебе.
Кога можеш ти како тотално неук за било што надвор од „светите отци“ и нивното толкување да се креваш до небо дека си голем познавач на големата вистина на светот, навредувајќи секој и градејќи омраза кон секој што не е христијанин и што не се сложува со твојата животна философија, а религијата те учи да си скромен, беден по дух, црв кој што ползи по земјата - зошто не некој друг да го прави тоа?
Ти не читаш што ти се пишува - но јас не пишувам за тебе, пишувам за другите - ти си алатка на форумов.

Зошто вие христијаните се што има кај вас го префрлате кај другите и го проектирате кај другите? Не е ок тоа.

Разбирате дека тоа е грешка?

Кога можеш ти како тотално неук за било што надвор од „светите отци“ и нивното толкување да се креваш до небо дека си голем познавач на големата вистина на светот, навредувајќи секој и градејќи омраза кон секој што не е христијанин и што не се сложува со твојата животна философија, а религијата те учи да си скромен, беден по дух, црв кој што ползи по земјата - зошто не некој друг да го прави тоа?
Ти не читаш што ти се пишува - но јас не пишувам за тебе, пишувам за другите - ти си алатка на форумов.

Зошто вие христијаните се што има кај вас го префрлате кај другите и го проектирате кај другите? Не е ок тоа.

Разбирате дека тоа е грешка?

Хепта, разбираш,

темава е насловена како „Дискусија за...„ а не е насловена како „Монолог за...„.
Ќе ти текне...До тогаш, продужи си со монологот, оти така најдобро се разбираш самиот себе.

Атеист,

еве де, покажувам максимален респект кон тебе; ајде сега, напиши нешто паметно па мојот респект ќе биде уште посилен..
Јас не можам да речам дека имам некаков респект спрема тебе, т.е. воопшто го немам, бидејќи ама баш ништо паметно немаш и напишано. Освен кокодакање и пусти желби, нема ни да прочитаме друго од тебе.

Е сега и ти си огреши душа, немој бе така;)
Не можам во никој случај да грешам душа, бидејќи искрено и од срце го велам тоа, не сум хипокрит :)

Ја знаеш „онаа„: „Ако сакаш да видиш каков е човекот, дај му власт и пари„.
Значи тебе ти дале власт и пари па си таков каков што си? Не знам....

Значи тебе ти дале власт и пари па си таков каков што си? Не знам....

Ај да ти помогнам...:sneaky:

Ти си модератор на темава и појќе е од очигледно (до очебијност...) дека навиваш за непријателите на Црквата и од тоа не можеш да избегаш, дури и кога пишуеш милозвично-поетски „души и срцки„...

Но, секому според верата и според делата-така суди Господ, што е само твој проблем.

Т‘нок си и ми проѕирен, а мене ми префлаш дека дека сум земал пари и власт...

„Не ми ја мати водата„,-и‘ рече волкот на овчичката.

Твое мислење душичко, те ценам како добар модер.
:love:
Не “душичко“ не е мислење. Ако кажам дека немам респект спрема некого, тоа и го мислам.
Ај да ти помогнам...:sneaky:

Ти си модератор на темава и појќе е од очигледно (до очебијност...) дека навиваш за непријателите на Црквата и од тоа не можеш да избегаш, дури и кога пишуеш милозвично-поетски „души и срцки„...

Но, секому според верата и според делата-така суди Господ, што е само твој проблем.

Т‘нок си и ми проѕирен, а мене ми префлаш дека дека сум земал пари и власт...

„Не ми ја мати водата„,-и‘ рече волкот на овчичката.
Нема што ти мене да ми помагаш. Гледај помогни си себе си додека уште можеш.
Немам јас никаков проблем. Ти очигледно ги имаш на тони и таа ти твојата самонаречена и самопроглесена црква. Вие немате непријатели. Вие сами си ги измислувате.
Тоа кому господ ќе суди, дали некому ќе суди и кој е тој господ и дали го има, ниту некогаш си знаел ниту ќе знаеш.

Нема што ти мене да ми помагаш. Гледај помогни си себе си додека уште можеш.
Немам јас никаков проблем. Ти очигледно ги имаш на тони и таа ти твојата самонаречена и самопроглесена црква. Вие немате непријатели. Вие сами си ги измислувате.
Тоа кому господ ќе суди, дали некому ќе суди и кој е тој господ и дали го има, ниту некогаш си знаел ниту ќе знаеш.

Зашто ми го избриша дописот? Јасно те опишува, не ти пасуе?...

Вистината е незгодна работа...

Back
На врв Bottom