Roland Garros 2017

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2017?

• Andy Murray

Гласови: 3 5,6%
  • Novak Djokovic

Гласови: 12 22,2%
  • Stan Wawrinka

Гласови: 2 3,7%
  • Rafael Nadal

Гласови: 24 44,4%
  • Dominic Thiem

• Kei Nishikori

Гласови: 0 0,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 0 0,0%
  • Alexander Zverev

• David Goffin

Гласови: 2 3,7%
  • Grigor Dimitrov

Гласови: 1 1,9%
  • некој друг

Гласови: 4 7,4%

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро сеа со Бердих неможе да го сврзиш никако во иста реченица, ама никако, ама сепак Марин во 3 сета со Надал например, ако стигне да 4 гема во еден сет, исто како да победил.
Бердих беше и остана пичка цела кариера, затоа и има негативен скор против сите топ тенисери, затоа нема освоено гренд слем, имало милион ситуации каде тој играл одлично цел турнир и ќе дојде против Надал/Џокович/Федерер и го губи мечот уште во соблекувална

Бердих беше и остана пичка цела кариера, затоа и има негативен скор против сите топ тенисери, затоа нема освоено гренд слем, имало милион ситуации каде тој играл одлично цел турнир и ќе дојде против Надал/Џокович/Федерер и го губи мечот уште во соблекувална
Па тоа викам и јас бе Експерт не се нервирај, Бердих е најголемото дно во тенисот, најдолното можно. Чилич е Господ за Бердих од аспект на ментален план.

Шо ми се запнавте бе, се` што сакав да кажам е дека разликата од вообичаениот Чилиќ до оној самоуверен и во налет е огромна. Едноставно каков тенис знае да прикаже, мислам дека кој и да му налета во тој момент ќе го победи.
Нормално дека разликата од него и било кој друг на турот до најдобрата 4ка е во константноста, ама дека може да се пофали со слем и газење на најдобрите, е неоспорен факт. Исто како Стан и Делпо.
Дали ти мислиш дека најдобриот Чилиќ може да му земе сет на Надал на земја? Пратиш ли малце тенис бе брат ми? Дај немој не се бламирај со вакви изјави ќе ти се смее некој... Ќе видиш сега Вавринка како ќе го нашамара и ќе се чудиш после како “најдобриот“ Чилиќ губи како магаре од Стен. :D

А бе па вие Господ го направивте Надал, кој нема изиграно врвна партија како што знае веќе 5 години... Да ми кажувате за Надал во најдобри години, па да сфатам некако, ама вака...

Sent from my SM-T550 using Tapatalk

Гледај сега, ќе ме тера свеќи да палам, на икони да се молам, масло во црква да носам и од уста да не ги вадам молбите Чилич да стигне до дуел со Надал. Ваков циркузант сме немале одамна на форумов.

.
Гласав за некој друг, оти кој и да ја отворил темата го ставил Димитров и Гофан на пр. во фаворити, а не Чилиќ кој веќе има слем и има докажано дека кога игра во нековиот peak нема играч што може да му парира.
Јас ја отворив темата и ги ставив Димитров и Гофан пред Чилич затоа што се играчи со подобра игра на земја. Дали мислиш дека играчот кој пред околу 365 дена загуби од неповторливиот Трунгелити овде на Ролан Гарос, дали тој играч треба да го ставам во анкетата? Се плашам дека не би имал шанса со мене (Трунгелити), ама ете го победи Чилич минатата година....
Да не грешам душа, не го гледав нешто Чилич оваа година на Ролан Гарос, меѓутоа победи против :
  1. Гулбис - " не знам кај се наоѓам"
  2. Кравчук - " кој сум сега јас..."
  3. Лопез - " ајдее.. и мене ми дошол редот да играм тенис на земја "
  4. Андерсон - "неам појма на земја, ама некогаш играм против идиоти како Киргиос, па ми даваат добиен меч како поклон за роденден, еве денес одлучив да му предадам на Чилич да е поодморен за Вавринка "

Јас ја отворив темата и ги ставив Димитров и Гофан пред Чилич затоа што се играчи со подобра игра на земја. Дали мислиш дека играчот кој пред околу 365 дена загуби од неповторливиот Трунгелити овде на Ролан Гарос, дали тој играч треба да го ставам во анкетата? Се плашам дека не би имал шанса со мене (Трунгелити), ама ете го победи Чилич минатата година....
Да не грешам душа, не го гледав нешто Чилич оваа година на Ролан Гарос, меѓутоа победи против :
  2. Кравчук - " имам јака жена..."
  4. Андерсон - "неам појма на земја, ама некогаш играм против идиоти како Киргиос, па ми даваат добиен меч како поклон за роденден, еве денес одлучив да му предадам на Чилич да е поодморен за Вавринка "

fixed

2. Кравчук - " кој сум сега јас..."
У реду е Игор, Андерсон не знаел да игра на земја... Имаше троа полесен ждреб Марин од вообичаено, ама далеку од тоа дека игра лошо на турниров. Го гледав и против Гулбис и против Кравчук, одличен беше и доста сигурен. Мислам дека ќе беше тесен мечот со Андерсон доколку не беше повреден овој, а иначе си апла во заблуда за Кевин, добар играч е и игра подеднакво добро на сите подлоги.

У реду е Игор, Андерсон не знаел да игра на земја... Имаше троа полесен ждреб Марин од вообичаено, ама далеку од тоа дека игра лошо на турниров. Го гледав и против Гулбис и против Кравчук, одличен беше и доста сигурен. Мислам дека ќе беше тесен мечот со Андерсон доколку не беше повреден овој, а иначе си апла во заблуда за Кевин, добар играч е и игра подеднакво добро на сите подлоги.
Со скор во цела кариера на земја 46-43, што по дифолт значи испаѓање на секој турнир второ коло (се работи за играч кој во еден момент беше топ 10, а константно неколку години во топ 30) не знам како може да се каже дека е добар на земја.

Со скор во цела кариера на земја 46-43, што по дифолт значи испаѓање на секој турнир второ коло (се работи за играч кој во еден момент беше топ 10, а константно неколку години во топ 30) не знам како може да се каже дека е добар на земја.
Јас не викам дека е врвен играч на земја, ама не е лош играч Андерсон бе што ви е аман. Го гледаше ли против Рафа во Барса? Сосема солидно се претстави, имаше 3 меч топки против Кеи мртвакот, значи сезоната на земја одлично ја одработе. Андерсон не е класична летва само што сервира, има добар ритерн и добар бекенд и форхенд. Има проблеми со играчи што може да го притиснат и што играат доста длабоко, ама генерално гледано за висината и предиспозициите доста е талентиран и добро игра.

Јас не викам дека е врвен играч на земја, ама не е лош играч Андерсон бе што ви е аман. Го гледаше ли против Рафа во Барса? Сосема солидно се претстави, имаше 3 меч топки против Кеи мртвакот, значи сезоната на земја одлично ја одработе. Андерсон не е класична летва само што сервира, има добар ритерн и добар бекенд и форхенд. Има проблеми со играчи што може да го притиснат и што играат доста длабоко, ама генерално гледано за висината и предиспозициите доста е талентиран и добро игра.
Игра добро против поретардирани од него. Психички е тешко дно, дали се сеќаваш како се спрпа против Новак на Вимблдон и против Рафа на некој од мастерсите во доцниот дел од сезоната пред 2 години?
Ете и против Киргиос не знаеше каде тера, ама секогаш ќе се најде некој будала кој после победа во џеб, лагано си поклона брејк, дојде да сервира за останок во вториот сет (*4-5) и при 40-40 си врза две дупли. :)

Игра добро против поретардирани од него. Психички е тешко дно, дали се сеќаваш како се спрпа против Новак на Вимблдон и против Рафа на некој од мастерсите во доцниот дел од сезоната пред 2 години?
Ете и против Киргиос не знаеше каде тера, ама секогаш ќе се најде некој будала кој после победа во џеб, лагано си поклона брејк, дојде да сервира за останок во вториот сет (*4-5) и при 40-40 си врза две дупли. :)
WOW против Новак се сопнал, божем против Зебаљос се сопнал ебаго... Надал изгуби од Фоњини од 2-0 и предност брејк ако глеаш така на работите. Не го потценувајте Андерсон до толку, штета има проблем со повредите инаку не е лош играч.

WOW против Новак се сопнал, божем против Зебаљос се сопнал ебаго... Надал изгуби од Фоњини од 2-0 и предност брејк ако глеаш така на работите. Не го потценувајте Андерсон до толку, штета има проблем со повредите инаку не е лош играч.
Не се разбираме. Јас не реков дека Андерсон не е топ 30 играч, но далеку од нешто што би требало да претставува опасност на земја. Да, шампионот од Рим се мачеше со него, но само поради неговата игра и милион неизнудени грешки со кои практично му даваше на Андерсон вештачко дишење во тој меч. Во сите останати наврати Андерсон се мачеше и спасуваше брејк топки.

Остапенко 25 неизнудени у прв сет..удри јако па ако влезе нека влезе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom