Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Искуства со ибица дизел од 2003 или 2004? На пла. Сум да зеам кола до 3к евра. Ваши мислења и предлози?

Искуства со ибица дизел од 2003 или 2004? На пла. Сум да зеам кола до 3к евра. Ваши мислења и предлози?
Тоа тие поевтин волксваген у глобала си го имаш тди моторот а другите делови се или исто или поевтини

Тоа тие поевтин волксваген у глобала си го имаш тди моторот а другите делови се или исто или поевтини
до сеа у живот иам сменето мои коли.. првата ми беше стокец втората шо уште ја возам е ланчија ипсилон.... татко ми има нисан сани и сите биле бензинци и постари коли... сакам да се префрлам на дизел а сеатов ми одговара за тоа што нуди у однос на парите што иам да ги дадам ( околу 3000 еура )

е сеа ги разгледував малце по интернет гледам има и бензин и дизел варијанта ама како што кажав решен сум за дизел. е сеа има 1.9 1.4 тди сди и така натака - шпѓо не ги разбирам многу затоа барам и совет и мислење или уште поубаво ако има некој искуство да сподели со таква кола. малце ме нервира што претежно се со 2 врати (има и со 4 али над 3 бона се веќе) али ке премижам на тоа.

п.с колку им е потрошња на коливе знае некој?

до сеа у живот иам сменето мои коли.. првата ми беше стокец втората шо уште ја возам е ланчија ипсилон.... татко ми има нисан сани и сите биле бензинци и постари коли... сакам да се префрлам на дизел а сеатов ми одговара за тоа што нуди у однос на парите што иам да ги дадам ( околу 3000 еура )

е сеа ги разгледував малце по интернет гледам има и бензин и дизел варијанта ама како што кажав решен сум за дизел. е сеа има 1.9 1.4 тди сди и така натака - шпѓо не ги разбирам многу затоа барам и совет и мислење или уште поубаво ако има некој искуство да сподели со таква кола. малце ме нервира што претежно се со 2 врати (има и со 4 али над 3 бона се веќе) али ке премижам на тоа.

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2516957
1.4 Tdi ти е упаљач за потрошња

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2516957
1.4 Tdi ти е упаљач за потрошња
фала на совет торте - глеав и германија како се движат цени и бугарија и класика муабет.. у германија сите со над 200 000 поминати и со реална цена по 1000 1500 2 000 еура а у бугарија се се под 130/160 000 баба ги возела и цени од 2 000 еура па нагоре.. само незнам дали може да се увезува уште еуро 3 кај нас или од еуро 4 па нагоре е веќе дозволено.

фала на совет торте - глеав и германија како се движат цени и бугарија и класика муабет.. у германија сите со над 200 000 поминати и со реална цена по 1000 1500 2 000 еура а у бугарија се се под 130/160 000 баба ги возела и цени од 2 000 еура па нагоре.. само незнам дали може да се увезува уште еуро 3 кај нас или од еуро 4 па нагоре е веќе дозволено.

1000 evra, ama ke treba carina, registracija i dr davacki, servis da i napravis, patot do germanija, ima da te fati poskapo od tuka.

1.9 SDI sastificirano direkno vbrizguvanje na gorivo i sdi motorite nemaat turbina i pomalce trosat gorivo. primer 1.9 sdi skoda fabia trosi 6 litri nafta grad a na otvoreno 4.5 do 5 litri. a 1.9 tdi turbo direc injection motorite se so turbina i trosat nekade 8 litri nafta grad a na otvoreno 7. tdi 1.9 se po 90,100,110,116,130 i 150 ks a 1.9 sdi motorite se nekade okolu 50,60,65,75ks. 1.4 tdi 75ks se dosta bucni vnatre primer skoda fabia,vw polo golema bucava se javuva koa se vozi 110-120 se slusa bajgi zvukot na motorot. za razlika seatot ima podobra zvucna izolacija ali e dosta potezok za razlika od skoda i polo i e malce potromav posto e 1.4tdi 75ks. ako ne ti igra golema uloga konjazata togas seatot ti e dobar izbor. dizelite se malce poskapi za odrzuvanje. pred 7 meseci zedovme opel vectra b 2.0 DTI 100ks od potrosuvackata sne prezadovolni,dosta snazen motor solidna oprema klima greaci na sedista i tako dajle. trosi nekade 8 litri grad na otvoreno 6. 2000 denari me kostase samo kazanceto za nafta i filterot za nafta so se creva. baska maslo za menjac za vo motor...bugarite se golemi prevaranti koa se raboti za prodavanje na koli. mnogu lazat so kilometrite prat nekoj gjurunti :) barajsi kolice od tuka niz mkd ke si ja vidis so svoj oci ke slusnis motor kako raboti ke si ja proveris na kompjuter na kanal. zirnigi i opel vectra 2.2 dti ti se dosta solidni kolicina :)[DOUBLEPOST=1496586660][/DOUBLEPOST]
Зошто кола на заден погн не е нај нај??
poradi prolizguvanje. edina stvar kaj bmw so nemise bendisuva e toa sto e lesna nazad i dosta znaj vo krivina da zanosi primer na gjavatot pri pogolema brzina vo krivina se osejka zadnio del zanosuva itoa tesko vozilo 525 tds.
vo zimno vreme pretezno na ugornici slajfova itoa so esp ukluceno i so dobri zimski gumi. za x drive no coment :D

Последно уредено:
рено лагуна 2004г 2.2 дци и меган 2006 2.0 дци, која би била подобра, општо дали се добри коли, мислење?

Здраво, ве молам за информација за добар мајстор/сервис за удрено возило во Скопје?

10+ god star dizel nema so ispod 300.000km. Zborime za realni km. Tie do 200.000km se skapi na zapad. Moze da se uveze samo so euro 4, 1.4tdi edni vleguvaat edni ne, mislam deka treba da e ponovo od 2005 nagore, a najsigurno e ako e so ponoviot komonrail 1.4tdi so 90ks tie pominuvaat site ama se mnogu skapi.

Decki , da prasam, imam puknata sofersajbna na punto2. polovna e nekade okolu 3000 den,
vo strumica avtostakla so lepenje kje me kosta nakade 80 evra. e sea sovet da kupuvam li polovna ili od prodavnica za avtostakla - vo vrska so kvalitetot. se izvinuvam na nekoj moze mu zvuci glupo prasanjeto.fala pozdrav

Decki , da prasam, imam puknata sofersajbna na punto2. polovna e nekade okolu 3000 den,
vo strumica avtostakla so lepenje kje me kosta nakade 80 evra. e sea sovet da kupuvam li polovna ili od prodavnica za avtostakla - vo vrska so kvalitetot. se izvinuvam na nekoj moze mu zvuci glupo prasanjeto.fala pozdrav

Ако половната е оем и е здрава, не му ја мисли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom