- Член од
- 29 септември 2015
- Мислења
- 183
- Поени од реакции
- 50
Добри се
Sent from my Lenovo A916 using Tapatalk
Sent from my Lenovo A916 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако нема знакче планински врв со снегулка, туку само М+С, значи дека се целогодишни (или целосезонски, како ли се вика на македонски...).tocno li e deka gumite sto se M+S se isklucivo gumi za zima odnosno na angliski mud and snow (kal i sneg) , posto ovde citav deka ovie gumi bile leto-zima >?
ms ne e 4 sezonska....samo za kal i mraz tereni...ne ni za zima ni za leto....za vozenje po brda nivi esensko vremeАко нема знакче планински врв со снегулка, туку само М+С, значи дека се целогодишни (или целосезонски, како ли се вика на македонски...).
ms ne e 4 sezonska....samo za kal i mraz tereni...ne ni za zima ni za leto....za vozenje po brda nivi esensko vreme
- M+S, or M&S: Mud and Snow; A tire that meets the Rubber Manufacturers Association (RMA) and Rubber Association of Canada (RAC) all-season tire definition.[19] These are commonly found on all-season tires, with self-cleaning tread and average traction in muddy or very snowy conditions, and for low temperatures. Spike tires have an additional letter, "E" (M+SE).
- M+T, or M&T: Mud and Terrain; Designed to perform in mud or on other terrain that requires additional traction such as on rocks, in deeper snow, and in loose gravel.
nevozi pobrzo od 100ka. inace nema gajle.Јабучица може да ме остави на пат?
Променета беше пред 2 години, последно кога менував лагер пред 2 дена ми кажа механичарот дека јабучицата ми е за промена, е сега на длапки ја осеќам како да ми тропнува, а утре сакам да возам некои 350км со колата, безбедно е да се вози или да не тргнувам подобро?
Не можеше, јас му ја оставив во 19 часот, а се вратив во 21:30 кај него, откако ја склопил ми кажа дека и јабучицата е за менување, следните денови веќе имал закажано други возила.Во нормални услови не би требало. Ама кога веќе ти била растурена и кога ти кажал мајсторот си требал да ја смениш.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
alfa,ford mondeo,fokus , reno laguna,megan,pezo begaj od tie ckart koli. a6 i a4 ti se najdobra opcija od site modeli nabrojani. samo nemoj 2.5 tdiКоја од овие коли би била најсодветна да се купи во однос на квалитет, економичност(гориво, регистрација, делови), комфорт, изглед и сигурност.
Мазда 6 од 2003/04 г., Рено Меган 2003г и 2006 г., Рено Лагуна 2004 г., Алфа Ромео 166 од големите 2004 г., Пежо 407 2004 г., Волво С40 2002 г., Форд Фокус од големите 2004 г., BMW од 2002 до 2005 г., Форд Модео 2003, 2004 г., Ауди а4, а6, 2001, 2002 г., а од помалите Опел Астра 2006 г. и Форд Фиеста 2007 г.
Знам дека Последните две ќе ги предло
ите како главен избор иако не сум фан на мали коли од проста причина што немаат удобност, амортизација и изглед. Со BMW ињата знам дека се скапи деловите, поправките, регистрацијата и трошат, али тоа е тоа.
Zosto ne gledate japonsli vozila?Која од овие коли би била најсодветна да се купи во однос на квалитет, економичност(гориво, регистрација, делови), комфорт, изглед и сигурност.
Мазда 6 од 2003/04 г., Рено Меган 2003г и 2006 г., Рено Лагуна 2004 г., Алфа Ромео 166 од големите 2004 г., Пежо 407 2004 г., Волво С40 2002 г., Форд Фокус од големите 2004 г., BMW од 2002 до 2005 г., Форд Модео 2003, 2004 г., Ауди а4, а6, 2001, 2002 г., а од помалите Опел Астра 2006 г. и Форд Фиеста 2007 г.
ите како главен избор иако не сум фан на мали коли од проста причина што немаат удобност, амортизација и изглед. Со BMW ињата знам дека се скапи деловите, поправките, регистрацијата и трошат, али тоа е тоа.
Zosto ne gledate poveke japonski vozila?Која од овие коли би била најсодветна да се купи во однос на квалитет, економичност(гориво, регистрација, делови), комфорт, изглед и сигурност.
alfa,ford mondeo,fokus , reno laguna,megan,pezo begaj od tie ckart koli. a6 i a4 ti se najdobra opcija od site modeli nabrojani. samo nemoj 2.5 tdiisto mazda ti e soliden izbor kolice za merak sredna klasa. bmw ima skapi delovi da ali ednas klavas i teras kilometri. ali kola so pogon na zadni trkala ne e bas naj naj
a4 pd motor em ekonomicni em lesni za odrzavanje em snazen motor dobra oprema. razgledaj i vw bora,golf 5 2.0 sdi,golf 4 isto taka e solidna masina passat b5.5......