Фан Клуб: Челзи

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Абрамович е у добри односи со газдата на Монако таке да имамо предност туека не се секирај ти ;)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
While Tianjin would pay £76m for Costa, Atletico are only willing to pay around £20m having sold him for £32m three years ago.
:pos::pos::pos:

Нека остане.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
За 20милки :eek: нека се лечат они бе.... еден Бачуи вреди 30/40 Коста 20 :mad: ко евреи да се мамката

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Таман е 20 милиони за дрво играч со ограничени фудбалски можности, нели. Јас би го продал и за помалку, само штета прави на клубот.

Сериозно, сериозно, при здрав разум, некој од вас сака Коста да замине од Челзи? Реткост се такви напаѓачи денес.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Таман е 20 милиони за дрво играч со ограничени фудбалски можности, нели. Јас би го продал и за помалку, само штета прави на клубот.

Сериозно, сериозно, при здрав разум, некој од вас сака Коста да замине од Челзи? Реткост се такви напаѓачи денес.
@dragonsky ваљда е единствениот :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Има, има и други. Не само на форумов, за жал. А Драгонот го хејта, затоа што преку хејтот му се зајакнува андерграунд статусот.
Јас би сакал да остане уште долго. Нема друг како него, со таков жар што ќе игра и ќе се бори на терен. Плус супер карактер надвор од него.

Од друга страна и проблем е карактерот :D
Две лета по ред сакаше да си оди и остана само затоа што Атлетико не можеа да направат добра понуда. А нема да ја направат ни сега, освен ако не го пратат Гризман во обратен правец. Во јануари сигурно точно беше тоа со Кина, иначе немаше да биде изоставен од тимот.

И затоа јас почнав да си се спремам дека ќе си оди летово заради тоа што ќе имаше ненормална понуда од Кина, а верувам дека ќе го пуштеа ако по четврт пат сакаше да си оди. Ама сега се сменија работите со Кина и ете и он самиот рече или Атлетико или Челзи. Така да најфобро и за него и за Челзи е ако сфати дека нема шанси Атлетико да дадат колку што ќе бара Челзи, да си потпише нов договор и да се фокусира само на Челзи. Па за 4-5 години нека се врати во Атлетико.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Во тој случај, ако дојде и Лукаку, очекувам Мичи да оди на позајмица баш во Евертон.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Мичи тие моментално у боља форма него Коста незнам зошто толку го потценувата Мичита :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А се надевам ќе остане, да видите колку сум во право и колку е ова права прилика да се продаде. Ако остане следното лето нема ни 20м да се извадат за играчот, само плус ќе го пцуете сите и ќе видите дека сте биле грешка и со лимитирано субјективно гледање. Така да...њин-њин ми е :D

Еј Хазард играч на сезоната го прогласиле а? Штета, сакав Канте, али ајде по ветеран им е Хазард во екипата па на другарски план го гласале :D Не дека е незаслужено Канте и Хазард ни беа најдобри играчи сезонава. (и да, Коста е трето место, бидејќи сепак објективно си ги гледам работите цело време....за разлика од други :D )
Има, има и други. Не само на форумов, за жал. А Драгонот го хејта, затоа што преку хејтот му се зајакнува андерграунд статусот.
Моите лоши изгледи, лоша финансиска состојба и мојата лоша смисла за хумор се доволна причина да останам во подземјето :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
А се надевам ќе остане, да видите колку сум во право и колку е ова права прилика да се продаде. Ако остане следното лето нема ни 20м да се извадат за играчот, само плус ќе го пцуете сите и ќе видите дека сте биле грешка и со лимитирано субјективно гледање. Така да...њин-њин ми е :D

Еј Хазард играч на сезоната го прогласиле а? Штета, сакав Канте, али ајде по ветеран им е Хазард во екипата па на другарски план го гласале :D Не дека е незаслужено Канте и Хазард ни беа најдобри играчи сезонава. (и да, Коста е трето место, бидејќи сепак објективно си ги гледам работите цело време....за разлика од други :D )

Моите лоши изгледи, лоша финансиска состојба и мојата лоша смисла за хумор се доволна причина да останам во подземјето :D
Се гледа дека не разбираш. Канте беше изгласан од играчите. Хазард од фановите.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Зоки, друже. Муабетиве за ,,флопот Коста'', во јуни чинам дека ќе ти прослават три години. И од сите твои ,,непопуларни'' мислења на тема Челзи, тие ти се најмалку издржани. Зошто?

Затоа што ти се... хипотетички. А хипотетички муабети се валидни, не велам не. Доколку си петто одделение. ,,Ќе видите следна сезона'' e реченица која што ја читам од тебе уште од самото доаѓање на Коста. Еве веќе трета сезона, гледаме и уште не можеме да поверуваме како преценетиот Бразилец со шпански пасош, негативно контрибуира на екипата. А моите/нашите, се базирани на факти. Факти кои само ти ги негираш, свесно или несвесно.

Првата сезона по доаѓањето. 20 + голови во ПЛ, еден од најдобрите поединци на Мурињо и најзаслужните за титулата, особено во првиот дел од сезоната. Втората сезона, најмизерната во поновата историја на клубот, во која апсолутно ништо функционираше, Коста сепак беше повторно најдобар стрелец на Челзи, со двоцифрен број на погодоци. Без никаква одбрана, без никаков среден ред, шпицот, кој по некоја логика треба да е најоштетен од таквите околности, вака или онака, остави уште еднаш свој печат. Сезона трета, најтазе. Една од подоминантните на Челзи, 30 победи на 38 натпревари, победничка серија од 13 меча. Коста флопот, 20 + голови во Премиер Лига.

Е сега, да не биде само статистика, иако кога зборуваме за играчи од шпицот на нападот, тоа е првото нешто на кое треба да се осврнеме. Двете феноменални сезони на Коста, првата и третата, коинцидираат со освојување на трофеј, ни помалку ни повеќе, во Премиер Лига. Тоа доста говори за Коста и неговото влијание врз успесите и добрите резултати на Челзи. Коста не е класичен гол играч и веројатно тоа го знаат сите оние кои го гледале Челзи барем двапати низ годиниве. Самото присуство на теренот, целосниот фокус врз него на секоја дефанзивна линија во лигата, фактот што на него може на навлече тројца или четворица противнички играчи и фактот што поради него тренери менувале формации, ставале фластери или пак се обидувале преку провокации предвремено да го исклучат, само дополнително оди во прилог на ова што јас се обидувам да ти го објаснам. Во тој поглед, Коста е многу сличен на Дрогба, кој исто така не беше расен стрелец, но неговите голови вредеа многу повеќе од оние на другите. Барем тоа го знаеме сите многу добро.
За да ти биде уште појасно, чисто за илустрација, погледни го уште еднаш финалево со Арсенал и пробај да повлечеш паралела.

Головите на Коста, генерално, не се од оние голови за изживување врз противниците. Головите на Коста носат титули. Чисто за илустрација vol.2, некаде наидов на податок, кој укажува на тоа дека без овосезонските голови на Коста, Челзи би имал 16 или 18, не сум баш сигурен, поени помалку. Голем си, направи ја математиката сам. :)

Три-четири години верглање на истиот муабет, ако следната конечно Коста има лоша сезона, секако дека тогаш ти ќе бидеш право, затоа што после толку обиди, ти се остварила поентата, а ние ќе бидеме тие кои сме грешеле. Трите изминати сезони... батали ги. Селективно до крај.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom