Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е ептен одамна и не се паѓа на колоквиум, т.е не се учи. Олеснета е доста програмата.

Добро шо се учи АОК втор колоквиум ако не бројачи? Бројачите барем беа најлесни :(

Добро шо се учи АОК втор колоквиум ако не бројачи? Бројачите барем беа најлесни :(
MIPS, состојби со флип-флоп задачи, кодери декодери. Многу многу потежок е втор од прв, требало некоја рамнотежа да напраат

Дали ке сака некој што знае електротехника да ги реши овие 4 задачи и решението да го слика и да го прикачи овде ??

Attachments

• DSC_2399.JPG
    DSC_2399.JPG
    862,3 KB · Прегледи: 32
  • DSC_2400.JPG
    DSC_2400.JPG
    2,5 MB · Прегледи: 28
Дали ке сака некој што знае електротехника да ги реши овие 4 задачи и решението да го слика и да го прикачи овде ??
Имаш исти задачи во збирката и во претходните испитни, отвори и види како се решаваат. Би ти ги решил ама не можам да си ги најдам тетратките за да се потсетам како се решаваше...

Како бизнис, многу слични предмети. Ист начин на полагање, иста професорка. Лесен предмет.
Зависи на каква оценка цели. За 6ка е лесен за 9ка и 10ка потежок од многу задолжителни.

Зависи на каква оценка цели. За 6ка е лесен за 9ка и 10ка потежок од многу задолжителни.
Многу лесно се добива и висока оценка, пример имаш 7ца, ја замолуваш професорката за повисока и ти дава семинарска од 2000 збора за 1 повисока оценка, а 4000 збора за 2 оценки нагоре. Само таква шанса добиваш ако си бил редовен на предавања.(најмалце 3-4 потписа)

Некој тука што бил на летна пракса во Endava да сподели искуство :) Или пак се пријавил за оваа лето и добил некакво известување? :)

Здраво :)

Дали некој знае добар професор за приватни часови за Калкулус да ми предложи?
Исто така би сакала да ве замолам за некој совет во врска со Калкулус 1 и 2, ваши искуства со предметот... или инфо каде може да се најдат материјали за вежбање?

Здраво :)

Дали некој знае добар професор за приватни часови за Калкулус да ми предложи?
Исто така би сакала да ве замолам за некој совет во врска со Калкулус 1 и 2, ваши искуства со предметот... или инфо каде може да се најдат материјали за вежбање?

Биба Начевска побарај ја на фб, мислам дека таа држи часови и е супер

Здраво дечки, би сакала да ве прашам дали за запишување на Веројатност и статистика, Калкулус 1 и Дискретна 2, треба да бидат слушани или положени? Затоа што малку ми е нелогично да се бара ДМ2 за трет семестар кога и во јануари наредната година има испитен рок за тој предмет.
Ви благодарам

Здраво дечки, би сакала да ве прашам дали за запишување на Веројатност и статистика, Калкулус 1 и Дискретна 2, треба да бидат слушани или положени? Затоа што малку ми е нелогично да се бара ДМ2 за трет семестар кога и во јануари наредната година има испитен рок за тој предмет.
Ви благодарам
Треба само к1 да ти е положен а за дм2 треба потпис да имаш само :)

Има некој материјали за трет семестар ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom